Reklama

Reklama

Vlastníci

  • Česko S péčí řádného hospodáře (pracovní název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Paní Zahrádková (Tereza Voříšková) s manželem (Vojta Kotek) idealisticky chtějí, aby společnými silami dům zachránili. Novomanželé Bernáškovi (Jiří Černý, Maria Sawa) se s nadšením připojují. Paní Roubíčková (Klára Melíšková) pedantsky kontroluje řádný průběh schůze. Paní Horvátová (Dagmar Havlová) všechno iniciativně komentuje. Naivní pan Švec (David Novotný) zastupuje svojí maminku. Paní Procházková (Pavla Tomicová) s panem Novákem (Ondřej Malý) hledá způsoby jak zhodnotit svůj majetek. Pan Nitranský (Andrej Polák) touží po půdě v domě a pan Kubát (Jiří Lábus) důsledně sabotuje jakékoliv rozhodnutí. A v pozadí číhají bratři Čermákovi (Kryštof Hádek, Stanislav Majer), jen starý pan profesor Sokol (Ladislav Trojan) zatím nic nekomentuje… (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 097)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nevyhledávám filmy z jedné místnosti, nicméně Vlastníci je ten typ filmu, který by měl každý Čech vidět. Je to pochopitelně dle očekávání esence hereckých hvězd, jež hrají více či méně sympatické až odpudivé postavy a přesně z toho důvodu už tento film pravděpodobně nikdy nechci vidět. Mnohdy bylo až fyzicky nepříjemné to sledovat, ačkoliv je mi jasné, že i přes osobní zážitky režiséra Havelky si do scénáře přidal nějaké ty přestřelené dramatické momenty. Nicméně děkuji za uvědomění, že se nikdy nechci stát vlastníkem bytové jednotky...a rozhodně bych nikdy nepodepsal prázdný papír :) 8/10 ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Najlepšia česká komédia minimálne od Samotárov. Všetko od scenára až po réžiu je tu perfektne vyvážené, každý si hrá to svoje lepšie ako najlepšie a čo je pri one room konverzačkách najdôležitejšie máte chuť okamžite vstať zo stoličky a ostatných členov SVJ poriadne prefackať (keby to išlo, keďže ste zabudli že sedíte v kine a nie na schôdzi). Klára Melíšková FTW, ak neuhádnete jej povolanie do troch minút ste lúzri. Asi by sme mali o tom hlasovať, ale 10/10. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Skvělý debut a velmi hořká komédia...jako život sám. Opravdu precizní obsazení a vedení herců, kteří, ač jen sedí za stolem, ve výsledku dokáží nádherně zobrazit různorodé lidské charaktery. Všichni opravdu výborní, Havlová mile překvapila ("Konečně to někdo vezme pevně do rukou...jako firmu) excelentní dobový kontrast, stejně tak přerod pana Švece ve vlastníka, velmi silná scéna. Jiřího Havelku je potřeba, jako režiséra, nadále určitě sledovat. [Kino Citadela - Litvínov] ()

choze 

všechny recenze uživatele

Chodit do kina na nové české filmy považuju - stejně jako koukat na současné české seriály - za nevkusný masochismus/masochistický nevkus, kterému jsem nikdy moc nerozuměl ani neholdoval. Z lidových podívaných mi zalézají varlata do těla a uvnitř pak zoufale křičí, náročnější věci mě málokdy zaujmou a celkově pro mě v českém prostředí ani hercích není žádná přidaná hodnota. Vlastníci mě ale do kina vytáhli a nebylo to kvůli humoru, protože v trajleru jsem žádný nepostřehl - šel jsem na drama, které mohlo být potenciálně hodně nepříjemné. Jsem totiž veskrze otevřený, pozitivní a racionální člověk, který věří, že jsme lidi a vždycky se nějak dohodneme, že jo (a když to s někým nejde, tak dostane deku, nebo prostě zmizí, že jo) a nedělá mi moc dobře koukat na lidi, co se spolu domluvit neumí. Jenže mě zase zajímá, proč se spolu domluvit neumí. Ale konečně k filmu - šlape slušně jako komorní konverzační drama i jako komedie, byť bych se obešel bez všech running jokeů, což by znamenalo, že by film přišel o asi půlku vtipů. Taky postavy by mohly být míň karikaturní... Ale závěr byl krásně strašidelný. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

13 nominací na Českého lva z toho 3 proměněné. 5 nominací na Cenu české kritiky z toho 2 proměněné. Věděl jsem že půjde o konverzačku, ale dle ocenění a všeobecné chvály kterou film sklidil jsem čekal něco daleko, daleko víc než jen otravnou partu lidí a jejich nudný tlachání. Dokonce jsem jednu chvíli uvažoval i o odpadu. Je pravdou, že se mi to do druhýho dne trošku v hlavě rozleželo a dokonce jsem začal uvažovat i o druhé hvězdě. Nakonec se ale přikloním k hvězdě jedné. Jako drama to nefungovalo vůbec a jako komedie to bylo hodně planý. Jako divadelní hra by to asi špatný být nemuselo, ale na filmový plátno se to podle mě nehodí. Tenhle film jsem viděl jen jednou, ale už teď vím, že naposledy. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (28)

  • Vojtěch Kotek kvůli natáčení filmu výrazně přibral, aby se následně vrátil na svoji původní váhu. Dle svých slov zhubl po natáčení 17 kg během tří měsíců. (Jandam)
  • Autoři plakátu si pohráli s malým detailem, kdy na jednom zvonku je původně jméno Voříšková, které je ale přelepenou novou samolepkou s příjmením Ramba. Je to odkaz na změnu příjmení herečky Terezy Ramba, která se v roce 2019 provdala a u níž by nové příjmení mohlo na diváky působit zmatečně. (hansel97)
  • Ve filmu zazní úryvky ze dvou skladeb Jana Dismase Zelenky. Základní skladbou je „De profundis“. (Česká televize)

Související novinky

Podzimní VOD novinky na CANAL+

Podzimní VOD novinky na CANAL+

19.10.2023

Vypadá to, že babí léto je za námi a teplé počasí se s námi letos už definitivně rozloučilo, takže pokud hledáte způsob, jak trávit chladnější podzimní večery, máme pro vás pár tipů na filmy a… (více)

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

10.11.2020

Po dvou nezdařených pokusech uspořádat filmový festival Kino na hranici v tradiční podobě se organizátoři rozhodli, že letošní ročník uspořádají on-line. Bude se konat ve dnech 23.–29. listopadu.… (více)

27. Český lev – výsledky

27. Český lev – výsledky

07.03.2020

Letošní 27. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer, inspirovaný tradičním českým cibulákem, plný největších hvězd českého filmu… (více)

Ceny české filmové kritiky – výsledky

Ceny české filmové kritiky – výsledky

02.02.2020

Nejlepším filmem roku 2019 byl českými kritiky zvolen road movie Staříci. Hraný debut Ondřeje Provazníka a Martina Duška o pomstě a spravedlnosti získal kromě nejvyššího ocenění na 10. Cenách české… (více)

Reklama

Reklama