foto

Jiří Havelka

  • nar. 17.6.1980 (38 let)
    Jihlava, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Divadelní režisér, dramatik, herec. Je tvůrcem improvizačně skečového pořadu Baráž v televizní stanici Óčko, na jejímž založení se podílel. Spolupracuje s Ypsilonkou a Dejvickým divadlem, spolupořádá Mezinárodní festival dokumentárních filmů Jihlava a pořádá Festival Cute dramatiky. Vystudoval jihlavské gymnázium, režii alternativního a loutkového divadla na DAMU. Již během studií na gymnáziu se podílel na založení divadelního spolku HOBIT, později, během studií na DAMU, začal hrát a režírovat na malé scéně Ypsilonky. Také je jedním z členů kabaretního divadla VOSTO5, které proslulo otevřenými tvary vlastních autorských inscenací, jejichž základním stavebním kamenem je improvizace. V roce 2007 získal Cenu Alfréda Radoka jako talent roku.

Zdroj: Bionaut Films

Herecká filmografie

Filmy

2019 Pražské orgie
2018 Mars
Po čem muži touží
2016 Lichožrouti
Teorie tygra
2015 Burácení
2014 Ondřej (studentský film)
2011 Sběratel kostí (studentský film)
2010 Hráči
2009 Herbert v ringu (TV film)
Zoufalci
2006 Marta a Berta 26 (studentský film)

TV seriály

2018 Jsem máma (TV seriál)
2017 Až po uši (TV seriál)
Epizoda 10 (S02E10)
Epizoda 9 (S02E09)
Epizoda 8 (S02E08)
další epizody (10)
2015 Všechny moje lásky (TV seriál)
Recept na zajíčka (E23)
Veselý pohřeb (E18)
Památný strom (E10)
další epizody (5)
2014 Až po uši (TV seriál)
Epizoda 13 (S01E13)
Epizoda 12 (S01E12)
Epizoda 11 (S01E11)
další epizody (13)
Kancelář Blaník (TV seriál)
První máma (1) (S02E10)
2012 Zázraky života (TV seriál)
Rozloučení (S02E10)
2011 Čapkovy kapsy (TV seriál)
Příběh sňatkového podvodníka (E08)
2010 Zázraky života (TV seriál)
Maruška (S01E11)
Dvakrát do stejné řeky (S01E09)
Tajemství (S01E08)
další epizody (6)

Dokumentární

2016 Legenda Studio Ypsilon (TV seriál)
Nově v pohybu (E09)
Další nové cesty (E08)
Teorie tygra - film o filmu
2014 Jak se točil seriál Až po uši (TV film)

TV pořady

2018 Ceny české filmové kritiky 2017 (TV pořad) - mod.
Magnesia Litera (TV pořad) - mod.
2017 Ceny české filmové kritiky 2016 (TV pořad) - mod.
Magnesia Litera (TV pořad) - mod.
2016 Dokumentární radost z Jihlavy 2016 (TV pořad)
Magnesia Litera (TV pořad)
2015 Dokumentární radost z Jihlavy 2015 (TV pořad)
Magnesia Litera 2015 (TV pořad)
2014 Dokumentární radost z Jihlavy 2014 (TV pořad)
Magnesia Litera 2014 (TV pořad)
Nejchytřejší Čech (TV pořad)
2013 Artefakta (TV pořad)
Dokumentární radost z Jihlavy (TV pořad)
2010 Hotel Insomnia (TV pořad)
Show Jana Krause (TV pořad)
2009 Být v obraze (TV pořad)
2007 Padající květináč (TV pořad)
2003 Baráž (TV pořad)
2001 Letadlo (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2016 Dechovka (divadelní záznam)
Poslední trik Georgese Méliese (divadelní záznam)
2014 Indián v ohrožení (divadelní záznam)
2011 Konkurz
Černá díra (divadelní záznam)

TV pořady

2017 Dokumentární radost z Jihlavy 2017 (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 Dechovka (divadelní záznam) - divadelní hra
Poslední trik Georgese Méliese (divadelní záznam) - divadelní hra
2014 Indián v ohrožení (divadelní záznam) - divadelní hra

TV pořady

2018 Ceny české filmové kritiky 2017 (TV pořad)
2017 Ceny české filmové kritiky 2016 (TV pořad)
2016 Dokumentární radost z Jihlavy 2016 (TV pořad)

Skladatelská filmografie

Dokumentární

2006 Setkat se s filmem

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace