Reklama

Reklama

M*A*S*H - Série 1 (1972) (série)


Banány, krekry a oříšky (S01E07)

(epizoda)
  • USA Bananas, Crackers and Nuts

VOD (1)

Obsahy(1)

Hawkeymu zruší dovolenou v Tokiu, proto se snaží předstírat šílenství a způsobí mnoho problémů psychiatrovi, který ho na popud Franka přijede sledovat. Hawkeye se navíc Frankovi snaží namluvit, že se o něj zajímá Margret. (TV Nova)

Zajímavosti (5)

  • V epizodě je zmíněn Sigmund Freud, což byl lékař–neurolog, psycholog a zakladatel psychoanalýzy pocházející z Freibergu, dnešního Příbora. (Zix.)
  • Hawkeye (Alan Alda) byl v této epizodě blízko svému přání dostat se z Koreje, když předstíral homosexualitu. V případě uznání by se jednalo o okamžité propuštění z armády. Takový voják až do rozhodnutí byl okamžitě izolován od ostatních vojáků. (sator)
  • Název epizody, který bez znalosti souvislostí nedává smysl, odkazuje na téma zbláznění se, o které v této epizodě jde. Fráze „Go bananas“ naznačuje šílenství či ztrátu kontroly. Slovo „nut“, tedy „ořech“, lze také přeložit jako „blázen“. Fráze „Drive someone crackers“ je obdoba „dohnat někoho k šílenství“. (sator)
  • Stuart Margolin, který v této epizodě hraje kapitána Phillipa G. Shermana, se ve 2. sérii v epizodě Operace Nos (1974) znovu objeví jako plastický chirurg major Stanley 'Stosh' Robbins. V obou epizodách hraje muže, který sexuálně obtěžuje majorku Margaret Houlihan (Loretta Swit). (sator)

Reklama

Reklama