Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Protože lov zvěře už není lukrativní záležitostí a větší poptávka je po prastarých sochách, vypraví se lovec Aidan McRory do džungle do polorozbořeného kláštera. Tam narazí na tygří rodinku. Tygřice se snaží jedno z mláďat zachránit a druhé nechává s otcem. Tygr napadne McRoryho a on ho zastřelí, domů si pak odnáší mládě, které pojmenuje Kumal. Malý tygřík se později dostává do cirkusu, je ale bázlivý a skákání skrz hořící kruhy ho děsí. Mezitím se do zajetí dostává i druhé mládě, které má poněkud šťastnější osud. Jeho matka, pronásledovaná lovci, ho ukryje do skalní rozsedliny, kde ho najde guvernérův syn Raoul. Okamžitě si ho zamiluje a vezme domů. Sangha, jak ho pojmenuje, dokáže dělat pořádný nepořádek, což se samozřejmě Raoulově matce příliš nezamlouvá. Ačkoli chlapec tygříka brání, Sanga je odvezen a dostává se do zvěřince, kde z něj chtějí vychovat bojovníka. Při slavnosti má být vypuštěn do arény, kde ho čeká boj s jiným tygrem. Shodou okolností je jeho soupeřem Kumal? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Evander 

všechny recenze uživatele

Dva bratři jsou pro mě, naprosto nečekaně, velkým zklamáním. Jedná se o úplně průměrný, televizní film, určený zejména menším dětem. Animace tygrů je opravdu jen velmi těžce uvěřitelná a příběh opravdu velice laciný. Obecně mám filmy tohoto typu velice rád a je docela jedno, jestli jsou o tygrech, medvědech nebo jiné fauně, ale zde se to prostě moc nepovedlo. Celé mě to zaráží o to více, že režisérem je Annaud, od kterého se mi zatím líbilo všechno, co jsem viděl a nebylo toho úplně málo, navíc perfektně zvládnul podobně tematicky zaměřeného Medvěda. Ale abych nebyl špatně pochopen, film rozhodně není nijak špatný, to vůbec ne, jen je veskrze průměrný a má očekávání byla úplně jiná. 62% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s tu prítomnými názormi, že je ťažké točiť film so zvieratami a o zvieratách aby to dopadlo dôstojne a nebol z toho prúser.Ale presne takto si predstavujem oddychový pohodový(a povedzme aj dobrodružný alebo "rodinný") filmík. Nádherná scenéria (filmované v Thajsku a Kambodži), ale najmä a predovšetkým úchvatné, takmer dokumentaristické zábery zvierat. Klobúk dole pred prácou Annauda, nechcem si ani radšej predstavit,kolko krát sa museli opakovat scény so zvieracími "hercami", ktoré tvoria velkú cast filmu, aby bol výsledok tak úchvatný, ako to môžeme vidiet. Dvom hlavným tigrým "hrdinom" by som dal bez mihnutia oka Oskarov, ak by ich táto trápna soška neurazila:))) Emocionálny, krásny a pre mňa dokonalý oddychový film, ktorý si v budúcnosti vždy rád znovu pozriem... ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tiger je pre mňa osobne kráľom zvierat, určite krajší a drsnejší ako lev. Každý film, v ktorom sa toto zviera mihne mi hneď príde zaujímavejší a J.J. Annaud im ho venoval celý. Natáčanie to určite nebolo jednoduché, ale výsledok stojí za to. Pre mnohých možno vypočítavý gýč, rozprávka pre deti, nudná báchorka so zvieratami...Pre mňa nádhera, v ktorej sú ľudia, tí vedľajší. Hlavnú úlohu hrajú tigre Ulma a Kulma. Ak by som mal vybrať naj scénu, tak na mňa najviac zapôsobila najviac tá, kde tigrica beží za nákladným autom a snaží sa prehryznúť laná, ktorými je v krabici spútané jedno z jej mláďat. G. Pearce si to s malými tigrami očividne užíval, to vás napadne hneď ako vidíte, že si strčí do úst cukrík, ktorý pred chvíľou olizoval tigrík. K filmu som sa dostal trochu neskoro, kvalita obrazu nič moc a aj preto by som bol vďačný za blueray. Rád by som si vychutnal tu prírodu vo vysokom rozlíšení a pestrých farbách. 90%. ()

jopal 

všechny recenze uživatele

Pekny, mily film, s vypovednou hodnotou, ktora opat cloveka ako rasu zahambila. Pozrieme sa na kynozenie tigrov, ako na boj o bezpecnost ludi zijucimi v ich okoli, ci ako agresiu nenasytnych obchodnikov a lovcov trofeji? Mat doma kozuch, ci prehriznute hrdlo? Ale v kazdom pripade, za prekrasne zabery prirody a tigrov palec hore! ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Annaud chtěl možná tímhle dílem navázat na slavného a i komerčně úspěšného "Medvěda". Nicméně se mu to nepovedlo. Ne jen, že divácký vkus se za těch 16 let výrazně změnil, ale Annaud tady dost tlačí film do rodinného žánru a cílí hlavně na děti. Což bude ale asi všem lidem, kteří se podívají na plakát jasné. Já bohužel takovéto filmy moc nemusím a co všechno bylo v "Medvědovi" super, tady super není. Ani Guy Pearce se mi sem moc nehodí, takže za ty dvě hvězdy může být Annaud ještě rád. ()

Galerie (13)

Související novinky

Hodný, zlý, ošklivý a Usáma

Hodný, zlý, ošklivý a Usáma

15.10.2008

Taky vám už Jean-Jacques Annaud chyběl? Jeho návrat k „dobrodružnému přírodopisu“ Dva bratři se sice kdovíjak nevydařil (a určitě nedosáhl kvalit legendárního Medvěda), ale stejně je škoda, že tvůrce… (více)

Reklama

Reklama