Reklama

Reklama

Moucha

Trailer 1

Obsahy(1)

Film byl natočen podle stejnojmenné povídky George Langelaana. Hlavní postavou je Helene (Patricia Owens), která svému švagrovi Francoisovi (Vincent Price) a inspektorovi Charasemu objasňuje okolnosti záhadné smrti jejího muže André Delombrea (Al Hedison). Podle jejího tvrzení vynalezl její muž jakýsi teleport, který následně vyzkoušel sám na sobě. S ním se však nepozorovaně přenesla i malá moucha. Geny se pomíchaly a výsledkem byl muž s muší hlavou a končetinou a moucha s hlavou a končetinou lidskou. I když má André muší hlavu, je stále člověkem a snaží se hrůzné důsledky experimentu zvrátit. Film se stal hitem své doby a často je považován za skvělé završení hororové éry padesátých let. (Hurley)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (112)

Tayen 

všechny recenze uživatele

Nevěřila bych, že to někdy řeknu - ale ten remake s Goldblumem byl lepší. Cronenberg ho natočil hnusně (v tom dobrém slova smyslu), mrazivě a jako horor. Tohle je čistá konverzačka, z níž je nejlepší závěr filmu. "Help me! Help me!!!" křičí moucha s lidskou hlavou chycená v pavučině. Tuším, že před padesáti lety, tenhe film lidi zvedal ze židle, ale dneska to působí spíš jako komedie, a to se starým hororům směju málokdy ;-) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tato Mucha sa neda porovnavat s Cronenbergovou Muchou (1986), ktora bola omnoho hrozivejsia a napinavejsia, avsak aj tato mala zaujimavy scenar, ktory ma bavil, k comu dopomohli aj dobri herci. Neviem preco, ale vzdy som si myslel, ze tento film bude ciernobiely a prekvapivo mal krasny farebny obraz. Zaver s pavucinou bude mozno na niekoho posobit smiesne, ale zaroven to s tym pavukom bolo aj hrozive a na rok 1958 to musel byt urcite zaujimavy film... 05.06.2010 _______ David Hedison - (Andre Delambre) +++ Patricia Owens - (Helene Delambre) +++ Vincent Price - (Francois Delambre) +++ Herbert Marshall - (Insp. Charas) +++ Charles Herbert - (Philippe Delambre) +++ Kathleen Freeman - (Emma) +++ Betty Lou Gerson - (Opatrovateľka Andersone) +++ Produkcia: Kurt Neumann +++ Hudba: Paul Sawtell +++ ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Nutno říct, že na rok 1958 je technická kvalita titulu a zachovalost výborná. Je to sice jenom konverzačka, ale to je skoro ku prospěchu věci ( spousta autorů si v té době neuvědomovala, že tehdejší efekty často látku akorát zkazí), jako i to, že víc jak půlka filmu je jeden "longback". Teleportace mě baví ( takže i v Mouše), stejně jako srovnávání s jedním z čarodějnických dílů rodiny Simpsonových. Směsný ten film rozhodně není, naopak je napínavý, ale jinak ničím moc zajímavý, tedy kromě miniaturní lidské hlavy v pavučině. ()

erl 

všechny recenze uživatele

První filmové zpracování osudu geniálního (a neopatrného) vědce. Celý film se nese v poklidném duchu a staví především na povedených hereckých výkonech. Vincent samozřejmě celý ansámbl bez mrknutí oka hravě zastiňuje. Dějová linie se mi moc líbila. Po celou dobu jsem měl takový špatný pocit a litoval osud hlavního hrdiny. Závěr je však zdrcující a patří pro mě k největšímu psychu co si dokážu představit! Čistokrevná tragédie! Cronenbergovu verzi mám sice mnohem raději , ale tohle je klasika a perfektní ukázka horroru 50. let. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Moucha z roku 1958 má s tou novější společnou jen hlavní dějovou linku, která i tak je velmi pozměněna. Musím, ale uznat že tentokrát je kvalitnější remake, který posouvá film do sfér horroru a atmosférické šílenosti, v kterou pokud nemáte silný žaludek možná ani nedokoukáte. Původní film hodně dojíždí na dobu vzniku a prakticky neexistenci jakých kolik lepších triků, které by mu pomohli stát se hororem, který rozhodně není. Ať se kdokoliv snaží jak chce, film nemá potřebnou mrazivou atmosférou a krom dobrého nápadu nedisponuje opravdu ničím. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • První verze scénáře Jamese Clavella věrněji kopírovala povídku, kterou napsal George Langelaan pro časopis Playboy v červnu 1957. Ale produkční si vyžádal šťastnější konec. (HellFire)
  • Vybavení celé laboratoře přišlo produkci na 28.000 dolarů. (HellFire)
  • Film byl natočen za 18 dní a vydělal okolo 6 milionů $. (Zdroj: davidhedison.net) (Chatterer)

Reklama

Reklama