Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bezprostřední pohled na natáčení trojice filmů podle slavných fantasy knih J.R.R. Tolkiena. Nejedná se o typický "film o filmu", ve kterém všichni chválí, jak báječné natáčení to bylo. Tady se občas dočkáme kritických chvilek, ale hlavně se podíváme pod ruku všech zúčastněných - od tréninku liliputských dublérů, přes natáčení miniatur po počítačové efekty. A to vše velmi zábavnou, nenásilnou formou. Režíroval Costa Bates, který spolu s Peterem Jacksonem natočil fiktivní dokument o novozélandském filmaři, nazvaný ZAPOMENUTÉ STŘÍBRO. (SoolenJV)

(více)

Recenze (7)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nie len,že je to môj najobľúbenejší film ale aj najobľúbenejší dokument.Rovnako ako herci tak aj režisér a cely štáb si užívali natáčanie.Na place je skvela atmosféra sú tam aj emócie,hra tam veľmi príjemná hudba a celé je to veľmi zaujímavé ako sa vyvíjal tento film. 100% - 5* ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Během celého dokumentu si nelze nevšimnout neskutečného zápalu nejen režiséra Petera Jacksona pro celou věc. Nádherně je zde vidět, jak si plno hercl splnilo svůj sen, a jak nefalšovaně si natáčení užívali. Skvělé. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Pokud jste fanoušci filmového Pána prstenů a chcete se dozvědět detaily o natáčení, doporučuji především detailní bonusové filmy z rozšířené edice, které se podorbně zabývají snad všemi složkami filmové produkce. Tyto bonusy patří k těm nejlepším, co vůbec na trhu Blu-ray existují. No a tento snímek, je k tomu spíše takový dodatek. Koncepčně je takový nesourodý. Skáče od jednoho k druhému a právě tím je zajímavý, protože vynikne monstrózní rozsah prací na takovém filmu. Obzvlášť vidí-li člověk ženu, jejíž jediná pracovní náplň je sledovat letiště a vysílačkou o tom uvědomovat štáb. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistá, zda je tímto video filmem míměno 16hodin dokumentů. Ale pokud ano, pak hodnotím bezpodmínečně 5*. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že pohledy do zákulisí natáčení filmů mě nikdy zvlášť neoslňovaly. Daleko raději mám dokumenty a bonusové materiály zaměřené spíš konkrétně (hudba, odchylky od předlohy, kulturní pozadí) a doplněné záběry ze samotných filmů. (717.) ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Slušná směsice všech možných sestřihů a dokumentíků z vytváření všemožných aspektů, efektů, kostýmů, postav apod. k trilogii Pána prstenů. Zábavné, a před Jacksonem a jeho “společenstvem“ smekám, 4 hvězdy. ()

Reklama

Reklama