Reklama

Reklama

Harpoon

  • Velká Británie Harpoon
Trailer 1

Obsahy(1)

Trojica najlepších priateľov v zostave Richard (Christopher Gray), Sasha (Emily Tyra) a Jonah (Munro Chambers) si vyjdu na bezstarostnú plavbu, lebo ich vzťahy sa trocha skomplikovali. Myslia si, že sa odreagujú a zabudnú na problémy, ktoré mali pred plavbou. Ale stane sa presný opak a prejdu najväčšou skúškou vo svojom živote. Uviazli na lodi a jedlo a voda sa minuli a ešte vyplávali na povrch ich temne tajomstva a s priateľov sa razom stali rivali o to, kto prežije a kto na lodi umrie. Len dopredu sa tlačí otázka, mal to niekto všetko premyslené, alebo to bola naozaj len všetko zhoda okolností? (Astaroth12)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (47)

kingik 

všechny recenze uživatele

Žánrově rozmanitá hříčka, která má umanutého režiséra, co si osvojil smysl pro pozérství i určitou tvůrčí inovaci, ovšem s myšlenkou na "Úplné bezvětří" nového století se jeho jachta hned tak nepotopila. Nízké náklady, amatérské prosakování do filmové fazony, levné herecké trio a anorganický vypravěč, který vnáší do děje nadbytečné filosofické prvky, pro mnohé však i užitečné postřehy. Rob Grant je diváky (možná neprávem) přehlížený tvůrce z Kanady, který dost možná obvolává před svými plánovanými projekty Pamelu Anderson a Jima Carreyho, nedá dopustit na cokoliv s přívlastkem "javorový" a Johnu Candymu chodí pravidelně dávat na hrob květinovou výzdobu. Jeho vyšinutý milostný trojúhelník, který na "nepojízdné" jachtě uprostřed moře vyústí do nepředložeností vlivem nevěry, žárlivosti a také v rámci přežití, je přímo úrodným útvarem pro konfliktní a extrémní situace. Tři hrdinové se tedy neustále hádají, živoří, mužská osádka se přetahuje o pozici alfa samce, psychologický obal tomu sluší a najde se i prostor pro nějakou tu nechutnost. Trvá to zhruba 80 minut, tempo stagnuje a zručnost režiséra by chtěla vypilovat. Munro Chambers už je znám z filmu Knuckleball, tentokrát představuje slabocha s psychopatickými rysy, Christopher Gray mně přišel o stupínek přesvědčivější coby samolibý frajer, Emily Tyra měla působit patrně jako femme fatale kanadských končin, no byla hlavně vydatně nesympatická. Silně pochybuji, že někdo z diváků bude za ty tři trpět, charakterově vydatně odpudiví. "Harpuna" protlačená do názvu je docela záhada, na scéně je její výskyt dost úsporný. Režisér do filmu vetkal pokus o psychologii, černý humor i survival thriller, tedy od každého notný ždibec, ovšem pobyt na lodi měl delší průtahy, vizuálně obyčejné, neatraktivně nasnímáno a monotonně rozvláčné, napětí skoro absentovalo. Rob Grant dosáhl svého, jeho film snad poprvé vidělo více než 100 diváků, takže příště bude gáže i na toho Jima Carreyho. Snad se zasmějeme, tentokrát doopravdy. 6/10 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Není to nejoriginálnější thriller, který jsme viděli, ale je to jeden z těch nejvíce napjatých a okouzlujících. Je zábavný a divoký. Je to krutý příběh o lidech, kteří plují na moři a nemají morální kompas. Jsou zde ostré a řízné dialogy pro ty, kdo na to mají žaludek. Chvíle nepřekonatelné hlouposti. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vím, že se často opakuju, no ale nemůžu si pomoct, protože ty zatracený castingový komise asi schválně do filmů vybírají co možná nejhnusnější herce ze všech, aby mě nasraly. Takže opět: Film je to dobrej, za málo peněz hodně muziky a pro milce drsnějšího humoru pošušňáníčko (černá komedie ho plně nevystihuje, spíš tak černokomediální thriller). Ale boha ty tři zjevy v hlavních rolích to je fakt děs. Protivná čůzovitá zmejkapovaná buchta s tím typem xichtu, že byste jí řekli stejně dobře dvacet jako i čtyřicet, samolibá držka její bojfrend a totální vocas, lůzr a přizdisráč jejich společnej kámoš. I když toho bojfrenda bych vlastně toleroval, protože on měl toho samolibýho držku podle scénáře hrát. Ale co naplat - v komorním situačním filmu s pouhými třemi postavami je hodně důležitý, aby vám ty postavy sedly, protože pokud ne, může bejt scénář úplně bohovskej a vy stejně budete celou dobu otráveně pokukovat po časomíře. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, ale zábavné. Tři lidé, kteří se tváří jako přátelé (respektive partneři), jedna loď, žárlivost, přetvářka, lež ... a harpuna. Ta se tedy ke slovu bohužel nedostane v takové míře, jak by si člověk myslel, když to dotáhla až do názvu filmu, ale i tak si ti tři vypečení kamarádi dokážou z výletu na širý oceán udělat docela peklo. A i když člověk očekává, že je v bezpečných vodách nenáročné, neambiciózní a tisíckrát viděné žánrové hříčky ... no kecal bych, kdybych tvrdil, že jsem ten závěrečný twist čekal. Za překvápko zaokrouhlím nahoru. 7/10 ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Harpoon je poměrně brutální komediální thriller, skvěle načasovaný v paralele s letošním The Lighthouse, protože oba snímky působí jako námořnická příručka toho, čemu se máte mimo pevninu rozhodně vyhnout, aby jste na sebe neuvrhli smůlu. A že zdejší tři protagonisté udělali snad naprosto vše proto, aby se k nim osud úplně otočil zády, vytváří podloží pro velmi černou komedii. [Sitges 2019] ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • V čase 00:16:12, ve scéně, kdy se baví Richard (Christopher Gray) se svou přítelkyní Sashou (Emily Tyra), je vidět na pozadí zatažená obloha. V další scéně, v čase 00:18:06, kdy odchazí Richard na záď , je obloha bez mraků. (PatchmaN)
  • Příběh vyprávěný ve filmu, který napsal Edgar Allan Poe, se skutečně stal. Na konci závěrečných titulků je zobrazen náhrobek Richarda Parkera. Jde o skutečný náhrobek člověka jménem Richard Parker, který pocházel z anglického Southhamptonu. (vojacekr)

Reklama

Reklama