Reklama

Reklama

Tělesné vztahy

TV spot

Obsahy(1)

Sandy a Jonathan, dva přátelé, znající se už z dob studií na vysoké škole, procházejí nezávisle na sobě vleklou krizí. Každý jejich pokus o navázání smysluplného vztahu končí hořkým neúspěchem. Jack Nicholson a Art Garfunkel v hlavních úlohách tragikomického dramatu z dob, kdy Americe vládly květinové děti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (78)

sud 

všechny recenze uživatele

Vztahová konverzačka s otevřenými, často peprnými, ovšem nikterak oplzlými dialogy a zajímavou myšlenkou - stydlín Sandy a bonviván Jonathan měli k ženám a vůbec vztahům sice rozdílný postoj, avšak nakonec dopadli přibližně stejně. Herecky tu sice vládne Jack Nicholson (dámy, tady mu to dokonce i sekne! :-)), ovšem Art Garfunkel podal rovněž skvělý výkon. Candice Bergen a Ann-Margret patřily k nejkrásnějším herečkám té doby, avšak krom přirozené krásy byly obdařeny i hereckým talentem. Důkaz, že se i o vztazích, sexu a intimnostech nechá vyprávět inteligentním a vkusným způsobem. 75%. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

skvělá příležitost pro Oskara W. (kdyby byl naživu) k revizi výroku o ženách, které nevědí co chtějí ale nedají pokoj, dokud to nedostanou. V první třetině filmu taky výborná ukázka toho, že nejen ženské umí být pořádné slepice. Detailní svěřování, vyhraněné nároky na exteriér protějšku a hlavně to dětinné nadšení obou vysokoškoláků z každého drsnějšího dotyku neřkuli výstřiku bylo místy až nechutné. Naštěstí se příběh postupně posunuje až do zralého věku obou přátel a nabízí poměrně neveselé střízlivění. Že proutník a milovník sprchování Jack neskončí zrovna nejlíp, to vzhledem k jeho proklamovaným životním postojům ani nepřekvapí, ale zpočátku tak stydlivý Art se v rámci útěku před stereotypem nakonec taky docela pěkně vybarví... ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od umělého světa Shortbusu Tělesné vztahy pojednávají o sexualitě, která není odtržená od citových a společenských vazeb. Film vypráví o dvou kamarádech, kteří mají odlišný vztah k sexu a ženám. Jeden z nich touží po velké lásce a rodinném životě, ten druhý s přehledem zahraný Jackem Nicholsonem má k sexu a ženám ryze spotřebitelský vztah. I když mají rozdílné představy a touhy, oba vlastně svým způsobem po letech konstatují zklamání. Snímek je zasazený do prostředí úspěšné americké střední vrstvy a prostřednictvím svých hrdinů vypráví jednak o Americe 70. let, která prošla úspěšně sexuální revolucí, jednak ukazuje i vývoj obou hrdinů v období dospívání a krize středních let. Musím dodat, že pokud si člověk vybere za přítele muže, jako je právník Jacka Nicholsona, nepotřebuje už v životě žádné nepřátele... Celkový dojem: 80 %. Psychologické drama, jak má být. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Konverzačné snahy o telesné vzťahy. POMO má pravdu, že podobné problémy sa riešia i dnes, 42 rokov od premiéry. Stále však ide o ten istý segment spoločnosti, čo ich rieši. Dobre situovaní príslušníci vyššej strednej triedy. Sústredení na tvary a dizajn. Tiel, nábytku, áut: módy . Túžia po stabilnom cieli a zároveň po bezbrehom hýrení. Viac než priebeh si vychutnávajú méty. V športe (čo som kedy a za aký čas zdolal), turistike (kde som bol, rarity, destinácie) i sexe (počet partneriek/stykov za noc/ raritné miesta). Realitní agenti, moderátorky, právnici, ítečkári, ekonómovia, veľkopodnikatelia. Od mladosti sústredení a pripravovaní na ťažké biznisy. V kariére viacmenej úspešní. Niektorí neskôr unikajú k alternatívnym formám života (farmy, dobrovoľná skromnosť, osvetovo-kultúrna činnosť), no vo vzťahoch často pokrivkávajú. Prílišné sústredenie na ideový či hmotný cieľ a nie na prežitie a užitie si konkrétneho vzťahu, bárs by trval len jeden deň im znemožňuje normálne prežívanie. A aby sme si my ostatní mysleli, že takto to má každý/každá nakrútia pre nás takéto osviežujúce dielka plné beznádeje o tom, že môžete sa životom prešukať, no aj tak skončíte u lacnej prostitútky alebo sa môžete upnúť na rodinný život, no ten Vás prestane baviť a rodinná idyla končí v rukách rozvodových právnikov. Potom sa možno kus pretrkáte a užijete vynechané hýrenie počas štúdií, aby ste v strednom veku skončili s nejakou alternatívnou pizdou v batikovo štrikovaných róbach a arafatke okolo krku, žijúcou z vesmírnych energií a kadejakých čakier makier. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tělesné vztahy jsou ze všech vztahů, jaké můžeme navazovat, rozhodně ty nejkrásnější. Jsem si jistý, že v téhle sondě do duše jelenů v říji se najde každý paroháč ze zdejšího stáda. Ať už v kůži Sandyho, Jonathana anebo na těle Candice. Mimochodem, kdyby se někdy pořádalo derby Srdcaři vs. Prsaři, rád bych nastoupil v útoku hostů. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (5)

  • Někteří mužští diváci si stěžovali, že je jim snímek nepříjemný, protože zachycuje svazky, které jsou běžné, ale zcela nefunkční. (Zetwenka)
  • S filmem měla v březnu 1972 problém Albany v Georgii a rozhodla, že snímek je obscénní a odsoudila provozovatele kina Billiho Jenkinse za jeho distribuci k 12 měsícům a pokutě 750 amerických dolarů na základě přísnějšího tzv. Millerova standartu. Film byl zabaven. Proces se stále pro Jenkinse nevyvíjel dobře, u soudů byl opakovaně odsuzován, až poslední naději získal u Nejvyššího soudu pro USA v roce 1974, který zrušil verdikt odsouzení Nejvyššího soudu státu Georgie. (Zetwenka)
  • Tělesné vztahy se promítaly v bezmála 5 000 kinech ve všech státech USA a navštívilo je téměř 20 milionů diváků. (Zetwenka)

Reklama

Reklama