Reklama

Reklama

Slečna Fisherová a záhada Hrobky slz

  • Austrálie Miss Fisher & the Crypt of Tears

Obsahy(1)

Poté, co slečna Fisherová zachrání beduínskou dávku z vězení v Jeruzalémě, začne se rozplétat dávná záhada. Ta zahrnuje drahocenný smaragd, starou kletbu a pravdu týkající se tajemného zmizení dívčina kmene... (TV Prima)

Recenze (20)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Seriál neznám. Měl jsem náladu na něco dobrodružného a svěžího s ženskou hrdinkou, tak jsem vyzkoušel tohle. Že pobíhá podivná milfka po střechách, jedoucích vlacích a dunách v botkách s podpatky mi nevadí, že rádobyflirtuje s kdekým, proč ne. Jenže přestože je prezentovaná jako vichřice, živel, ženská od rány a pořád pobíhá...všechno je to tak televizně nudné, předvidatelné a přihlouplé. Bez svižnějších a vtipnějších dialogů, je to jen takové špičkování pro abonentky časopisů a la Žena a život. Essie mi navíc nepřipadá ani moc charismatická, ani sexy, takže bych řekl, že tohle bude jen pro fanoušky seriálu. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem si velmi oblíbila, takže jsem byla potěšena, že byl natočen i film, který tak nějak dořešil nevyřešené. A že jsme viděli i všechny stěžejní postavy seriálu. Filmem samotným jsem však už moc nadšena nebyla. Představitelé Phryne a Jacka byli starší než měli už v seriálu samotném, ale tam to až tak moc nerušilo. Tady už to bylo zřejmé a na škodu. Dále to bylo spíše dobrodružné než detektivka a do třetice příliš televizní. Ale dalo se to, protože příběhová linie byla, jak jsme si už v seriálu samotném zvyklí, fakt dobrá. Přesto bych to raději viděla jako jeho poslední epizodu v kratší stopáži. (Opravdu, jak vždy prskám při kratších detektivkách, tak tady by to mému hodnocení hodně pomohlo, minimálně o jednu hvězdičku). ()

Reklama

Birdalone 

všechny recenze uživatele

Celovečerní film, který potěší všechny fanoušky seriálu Vražedné záhady slečny Fisherové. V ČR poprvé oficiálně uvedený v 18. 4. 2020 na TV Prima. Měla jsem strach, čím nás tvůrci překvapí. Zbytečně. Jde o další povedený díl seriálu, jen ve filmové délce a kvalitě. A ano, slečna Fisherová je Jamesem Bondem dvacátých let. Soukromým očkem, který se nezastaví před ničím, zachrání všechny a všechno vypátrá, rozhoduje si o všem sama a ještě to zvládne na hoodně vysokých podpatcích. A proč by neměla? Výrazných ženských akčních hrdinek není zrovna moc a ve srovnání s filmovou Larou Croft u mě slečna Fisherová zdaleka vede. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Seriálové spracovanie je omnoho lepšie. Tu sa dbalo skôr na dobrodružstvo a na intelekt a vyšetrovacie schopnosti pani Fisherovej sa trochu pozabudlo. A to dobrodružstvo bolo niekde na úrovni Kevina Sorba a jeho Herkulesa. Pozrieť sa to dá, no neohúri a hryzie potom pocit premárneného času. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Liron 

všechny recenze uživatele

Dávám tři hvězdy i když jsem se bavila o poznání méně než u seriálu. Essie je pořád krásná a inspektor neztratil svůj šarm ale přeci jen trochu už na hlavních přestavitelích zapracoval zub času a tak některé cupitání, poskakování a svádění na mne působilo trochu nepatřičně. Kaďopádně jsem ráda že to s inspektorem konečně vyšlo ;-) ()

Galerie (275)

Zajímavosti (2)

  • Film připravila stejná produkce a stejný tým, který už se podílel na 3 řadách úspěšného televizního seriálu Vražedné záhady slečny Fisherové (od r. 2012). Vzhledem k už vybudované a rozsáhlé celosvětové fanouškovské základně producenti získali část prostředků crowdfundingovou kampaní na Kickstarteru. První cíl dosažen už po 48 hodinách od začátku kampaně. (Birdalone)
  • Film byl poprvé uvedený na Mezinárodním filmovém festivalu v Palm Springs 4. ledna 2020. (Birdalone)

Reklama

Reklama