Reklama

Reklama

Avanpost

(festivalový název)
  • Rusko Avanpost (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti se cosi přihodilo. Spojení mez většinou měst na Zemi se přerušilo. Kosmonauti objevili na území východní Evropy malou kruhovitou oblast, která stále žije. Co armáda nalezne za hranicemi této oblasti šokuje všechny. V obchodech, v automobilech, na silnicích, v budovách nemocnic a nádraží, všude jsou stopy boje. Kdo nebo co likviduje všechno živé? A jak dlouho vydrží poslední základna lidstva? (Týden ruského filmu)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (84)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Avanpost je neuvěřitelná haluz. Jakoby někdo spojil dva filmy dohromady, nebo Kulikovovi někdo začal kecat do scénáře. První půlhodina je pomatená a nudná, kříženec nezáživné army-videohry a lehce zajímavé mystery-apokalypsy. Od chvíle, kdy se objeví postava Id, která začne vysvětlovat co se děje a proč, už to vše začne dávat aspoň nějaký smysl. I když...smysl...nemálo lidí bude dost ztuha kousat, že se propere jedna trochu ...kontroverznější teorie o původu člověka. Mě to zase tak moc nevadí...podobné alternativní teorie mě baví a tato nebyla rozvinuta úplně blbě. Takže jsem z hlavy těch úvodních cca 30 min. vytěsnil a jakoby jsem začal odznova. Baranov ukázal, že rusové dokážou po technické stránce konkurovat i velkým americkým produkcím. Navíc mají velkou výhodu v neotřelých a neokoukaných lokacích. Takže ano, davové scény připomínaly World War Z, Moskva budoucnosti byla působivá a stejně tak veškeré technické fičurovinky vypadaly na úrovni. Milovníci army-akce a přehlídky bojové techniky si přišli na své po celý film ...tolik ratatascén jsem v jednom filmu dlouho neviděl. Věřím, že si časem Baranova všimne a vypůjčí třeba Netflix. Jen je velká škoda, že tvůrci zvolili ten vážný tón. Avanpost se bere strašně vážně, takže často působí studeně a hloupě. Pointa žádná, vztahy, nebo nějaký zajímavý přesah minimální. Jakoby Kulikov stavěl jen na tom, že bude pro diváka ta zmiňovaná teorie natolik wow, že to bude stačit. Tento film bych chtěl vidět v komornější produkci od nějakého zkušenějšího režiséra, který ví že realisticky neznamená to samé, jako ze života. Bez toho jsou postavy jen figurky a to co se jim děje, se diváka nedotkne. ()

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

V poslednej dobe sa to dáko hemží ruskými filmovými vecami na plátne (lepšie filmovými na plátne, ako vojenskými v reále :) ). Čo ale nie je sťažnosť. Páčilo sa mi to. Je to slušné, je tam dávka tajomna. Mimozemšťania boli ok. Herci, herečky, možno až na tú jednu, neboli veľmi veľkí krasavci/krasavice, skôr takí normálni, tým sa aspoň narúša kult krásy a tiež, človek má možno pocit, že ide o bežných ľudí (a môže sa teoreticky lepšie stotožniť s hrdinami). Bolo vysvetlené prečo sú, akí sú. Áno, je tam vplyv rôznych iných sci-fi kúskov, ale nemám pocit vykrádačky, Je to celkom fajn vidieť slovanské typy hercov, opäť. Miestami tam je akási naivita alebo divnosť, ale dá sa to prežiť. Súdruhovia sa zlepšujú, mám pocit. ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Další hovadina jako ruský Sputnik, dokonce i se stejným hercem. Zřejmě je to nějaká ruská vycházející sračkoidní hvězda. Co se týče filmu, spíše střílečka, náznak sci-fi je až na konci filmu. Ty dvě hodiny jsem doslova protrpěl. A ten blbý konec. SPOILER: To jako chtěli ty děcka adoptovat, nebo co?💩💩 ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Ti nevim Vlastičko. Námět je fajn, celkem hluboký. Má to aj solidní kameru a hezké efekty. Jenže co naplat když je to marně napsané, herecky takové jak kdyby to bylo režisérovi úplně jedno a emočně to vůbec nefakčí? Navíc je to akční celkem dost, ale totálně bez nápadu! Jen nemilosrdná nonstop palba na všechny strany aby nám Putinovy svěřenci ukázali, že oni rozhodně na střelbu nepotřebují ani ty náboje! :D Kamarádi, něco tu smrdí, já ty dvě hoďky cítil jak tři! ()

BFG2000 

všechny recenze uživatele

Hodně dobré, chytré a neotřelé sci-fi. Provedení občas trochu pokulhává. Některé efekty a scény celkem velkolepé, naproti tomu jiné působí po všech stránkách jako pěst na oko a to vůbec nemyslím z pohledu CGI. Ta nosná myšlenka je hodně děsivá a nutí přemýšlet. Škoda, že se tohodle tématu nechytl nějaký hollywoodský borec. Pro Nolana by tohle mohla být trefa do černého, oproti jeho sterilnímu Tenetovi nebo nudnému Dunkirku. Sympatiční herci, bohužel nevýrazná hudba. Rozhodně stojí za vidění! ()

Galerie (78)

Zajímavosti (4)

  • Ústřední píseň k filmu s názvem „Fine“ napsal a nazpíval rapper a člen kapely Linkin Park Mike Shinoda. (NiWi)
  • Asi 70 % filmu je vytvořeno pomocí počítačové grafiky. (Leopard105)
  • Filmaři používali skutečné vojenské vybavení. (Leopard105)

Reklama

Reklama