Reklama

Reklama

Boží pokušení

Trailer 2

Obsahy(1)

Na středozápadě USA žije šestnáctiletá, vždy poslušná katolická dívka Alice (Natalia Dyer). Objev masturbace jí obrátí život vzhůru nohama, potácí se mezí vábením Satana a voláním Boha a utápí se v pocitu vlastní viny. Hledá vykoupení, navštěvuje náboženské útočiště, aby se pokusila potlačit svá nutkání, ale není to snadné, zejména poté, co s ní jeden roztomilý chlapec začne flirtovat. (sator)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (35)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Skvelý námet! Dej je v podstate jednoduchý: Mladučká katolíčka Alice sa úplne nevinne stále viac ocitá v špirále okolností, ktoré ju privádzajú do čoraz väčšieho pokušenia a do víru klamstiev, vďaka čomu sa cíti nesmierne trápne a previnilo. Aj keď to znie triviálne a možno nezaujímavo, tak opak je pravdou a po scenáristickej stránke je to kvalita - nápadité, trefné, milé, vtipné, a zároveň v štýle young adult. Tá záverečná konfrontácia s kňazom bola skvelá bodka na záver! Natalia Dyer to zahrala na výbornú a jej vizáž 16-ročnej puberťáčky je skutočne hodnoverná, zo všetkého najviac ten jej nevinný výraz v tvári :) Jediné, čo mi prišlo nevyvážené, bola konverzačná stránka filmu. Každopádne, za mňa nadpriemer = 4*. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Už dlhšiu dobu snorím a hľadám filmy posledných rokov, ktoré by sa nostalgickou optikou dívali na prelom milénia, ale primárne na ranné 00. roky. Lov de facto prestal po tom, ako mi niekto povedal, že potenciálni filmári, ktorí by cítili nostalgiu k tomuto obdobiu buď ešte filmy netočia, alebo ju necítia. A hoci tu už bolo niekoľko takých, ktoré sa do tohto "namočili" aspoň neúmyselne, napríklad Looking for Alaska či Bad Education (neúmyselne vo význame, že skutočné udalosti príbehu a predloha sú v predmetnom období zasadené, čiže aktívne si ho nevybrali a teda inde by sa odohrávať nemohli), tak už tu máme aj prvého adepta, ktorý sa do nultých rokov vrátil dobrovoľne a úmyselne Yes, God, Yes (plus o dva roky staršie Lady Bird). Obstojný malý indie film s neopozeraným príbehom o mladej katolíckej školáčke, ktorá prostredníctvom vibračného režimu starej Nokie, spomaleného AOL internetu a drevenej rukoväte mopu objavuje krásy sexuálneho uspokojenia. A nielen o tom, ale aj o pokrytcoch a človečích odpadoch v spoločnosti... ♪♫ / ♪♫ / ♪♫ / ♪♫ (28.7.2020) (22.10.2021) --- "I was feeling envious of my best friend when she got a Bimmer for her birthday, because I drive a Buick LeSabre." ()

Reklama

sator

všechny recenze uživatele

Na Středo-západě USA žije šestnáctiletá, vždy poslušná katolická dívka Alice (Natalia Dyer). Objev masturbace ji obrátí život vzhůru nohama, potácí se mezí vábením Satana a voláním Boha a utápí se v pocitu vlastní viny. Hledá vykoupení, navštěvuje  náboženské útočiště, aby se pokusila potlačit svá nutkání, ale není to snadné, zejména poté, co s ní jeden roztomilý chlapec začne flirtovat. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať či je to propaganda alebo kritika týchto katolíckych škôl a táborov, pretože je to strašne bezzubé a naivné ako samotná hlavná hrdinka, ktorá objavuje v tom absurdne pošahanom svete svoju sexualitu a zisťuje, že všetci okolo nej sú pokrytci. Dúfal som, že to bude väčšia sranda podobne ako film Saved!, ale je to príliš naivné. Jak keby to po rokoch natočila sama hlavná hrdinka. Ale kvôli roztomilej Natalie Dyerovej to stálo za jedno pozretie. 5/10. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

malý film o dospívání,hledání sebe sama,sexualitě,víře a pokrytectví církve.Ta je schopná na jedné straně mladým lidem tlačit do hlavy,že sex před svatbou je hřích,masturbace je hřích a všichni se budou smažit v pekle a na druhé straně je ta samá církev schopna masturbace u porna (což je v jejím případě ještě hodně malé "zlo").Každopádně je v tomhle případě škoda,že režisérka moc neví jestli chtěla točit spíš teen komedii a nebo regulérní indie drama o celkem vážných tématech.Osobně bych uvítal spíš druhou možnost s tím,že by se do toho klidně mohla víc opřít.Nestalo se,takže za pár dní nebudu vědět že sem viděl...50% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama