Reklama

Reklama

Putování s dinosaury

(seriál)
  • Velká Británie Walking with Dinosaurs (více)
Velká Británie / Německo, 1999, 3 h (Minutáž: 30 min)

Scénář:

Georgann Kane

Hudba:

Ben Bartlett

Hrají:

Kenneth Branagh (vypravěč), Avery Brooks (vypravěč), André Dussollier (vypravěč)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Znovu se můžete vrátit do dávno minulých časů a prožít velká prehistorická dobrodružství s neobyčejnými tvory, kteří žili na naší planetě. Naše cesta začíná před mnoha a mnoha miliony let ... Tvůrci oscarové série PUTOVÁNÍ S DINOSAURY se vrací, aby vám přiblížili napínavé, akční, prehistorické dobrodružství, u kterého vám budou vstávat vlasy na hlavě. Díky nim se můžete znovu podívat do země těch nejpodivnějších DINOSAURů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

Guran 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem, že Kenneth Branagh je tak vynikající režisér, aby zfilmoval i dokument o mých oblíbených dinosaurech. O téma "Dinosauři" jsem začal mít obrovský zájem jako malý kluk, respektivě jsem se na ně stal závislý a to vše díky filmu "Jurský PArk", který je podle mého nejlepší film světa. Dnes jsou pro mě dinosauři jenom krásnou nezapomenutelnou minulostí a legendou. Už to nejsou časy, kdy jsem s otevřenou hubou hleděl do knihy o dinosaurech a pamatoval si každé slovo. Dnes už myslím na budoucnost a dodělávám školu. Tento film je moc pěkný. Efekty jsou pro dnešní dobu sice stárnoucí, ale to u každého filmu, i u Jurského Parku. Kennethe a Stevene, děkuji vám. ()

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele

E01-E06: Vzhledem k současnému konsenzu paleontologické obce už působí poněkud zastarale. Když ale pomineme tento drobný detail, jedná se o zdaleka nejlepší přírodopisný dokumentární seriál, který byl kdy natočen. Každá epizoda funguje jako povídka zabývající se jedním vzdáleným obdobím v životním cyklu naší planety, přičemž každý zde odvyprávěný příběh má úžasnou výstavbu příběhu a neskutečnou emocionální gradaci. A díky vydařené kombinaci praktických a vizuálních efektů působí celý seriál stejně věrohodně jako libovolný dokument točený v prostředí současné africké savany. Jednou z největších devíz Putování s dinosaury je, že ačkoliv je více jak 20 let staré, do současné doby nebyl natočen podobný pořad, který by jej v rámci vypravěčského a vizuálního zpracování předčil. Je úplně jedno, že tenhle král má vám předává dvacet či více let staré informace. Stále je to král. 10/10 ()

Reklama

adam18 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý sledujem od detstva a vždy si ho plnými dúškami uživam. Na deväťdesiate roky má seriál veľmi slušné efekty a výborne spracovaný príbeh. Páči sa mi, ako každý diel seriálu sleduje iné obdobie a život jedného dinosaura, ktoré skvelo utvárajú dejovú líniu. Práve toto dokáže každého milovníka týchto prehistorických tvorov nadchnúť a presedieť pri ňom celý deň. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem to sjížděl na VHS pořád dokola, ovšem s přibývajícím věkem můj obdiv k tomuto seriálu ještě zesílil. Jednoznačně nejepičtější výprava do pravěku, jakou jsme doposud mohli na televizních obrazovkách spatřit, podpořená bezchybnou animací, autentickými lokacemi, skvělou hudbou a krásným příběhovým zpracováním, které je pro diváka daleko poutavější než jen záplava informací a faktů. Jestli je nějaký dokument skutečně dokonalý, pak právě tento. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

To najlepšie o dinosauroch. Krásny seriál. Tento dokument môžem vrelo odporučiť širokej verejnosti. Pomocou výbornej počítačovej grafiky a úsilia mnohých paleontológov vzniklo mimoriadne pútavé a oslňujúci dielo o živote prehistorických plazov. Celkový dojem navyše umocňuje príbehová línia jednotlivých dielov. BBC skrátka znovu ukázala svoju vysokú kvalitu tvorby. Každý diel je zameraný na nejaký druh, v ktorom ho potom opisujú. Osobne ma tento dokument veľmi zaujal, vizuálna stránka je na koniec tisícročia skvelá a veľmi zaujme predovšetkým priaznivcov druhohorných zvierat. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (22)

  • 17 počítačových grafiků a 7 výtvarníků vytvořilo pro natáčení 30 pravěkých zvířat. (Dr.Okamura)
  • Putování s dinosaury se stalo nejsledovanějším seriálem v historii BBC a ve Spojených státech současně nejsledovanějším dokumentem v historii kabelové televize. (Dr.Okamura)
  • Někteří dinosauři byli vytvořeni CGI počítačovou animací, v mnoha scénách se ale také objevují animatroniky, s jejichž pomocí se natáčel i snímek Jurský park (1993). (Triceratops)

Reklama

Reklama