Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec se svým synem a dcerou se dostávají do tábora Arawak, kde si chtějí užít klidnou plavbu lodí po jezeře. Jejich bezstarostné chvíle končí ve chvíly, když se jejich loď srazí s motorovým člunem, což má za následek tragickou událost - smrt jejich otce. O několik let později se na toto místo vrací další návštěvníci, ale jejich příjezdem se zde rozpoutá krvavé peklo. (Chupacabre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Sleepaway Camp je naprosto typický představitel slasherového subžánru, který ničím zvláštním nevyniká, ale zcela splňuje daná žánrová kritéria, je docela zábavný a proto je dnes již považován za kultovní. Vedle tématicky identického Friday the 13th je to rozhodně slabší odvar, což jsem ale tak trochu čekala. Zabijáka zde sice neznáme od začátku, avšak domyslet kdo to je není těžké, vzhledem k tomu, koho zabíjí. Vražd je, na rozdíl od navazujících dílů, poměrně málo a většinou z nich ani nic nemáte, protože to podstatné se odehraje mimo záběr kamery, ale určité míra napětí, i když nevelká, zde je. Taky musím dodat, že to není nic pro někoho, kdo nesnáší filmy věnující se vztahům mezi teenagery, protože toho si v tomto případě užije až moc. Musím ale říci, že mě to docela bavilo a ani jednou jsem se nepřistihla, že bych se vysloveně nudila a tak Sleepaway Camp hodnotím jakožto průměr. P.S.: To "překvápko" na konci na mě působilo (sama nevím proč) takovým divným způsobem děsivě. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Bohužel, naprosto nezáživný a ubíjející slasher, který je navíc pěkně mizerně zpracovaný. Scénář a herecké výkony je škoda slov hodnotit, protože jsou děsivou ukázkou toho, jak by to nemělo vypadat. Shovívavý nebudu protože v první polovině osmdesátek se dají najít o dost zábavnější horůrky. Zde navíc první hodinu se opravdu nic moc neděje, krom "minimalistického" řádění vrahouna, které se spíš rozjede později. A ještě k tomu veškeré mordovačky probíhají v drtivé většině mimo kameru a vlastně jich tam tolik není. Na Sleepaway Camp je nejvíc opěvované "šokující" finále, které sice nic nevysvětluje, ale může překvapit. Zas tak kulervoucí mi ani nepřišlo, aby bylo nutné celý film přetrpět a počkat si na něj. To už rovnou "vyjůtubujte" pětiminutový souhr. Ztráta času. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušný slasher se zakončením, na které zřejmě nikdy nikdo nezapomene !:) Závěrečný záběr byl hodně děsivý na 80. létaa i dosti šokující. Hrajou zde milí, mladí teenejždri, vraždy jsou sice mimo záběr, ale drží si to jakžtakž hororový nádech a za celou dobu jsem se ani na chvíli nenudil, takže slabší čtverka. 70% ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

V tomhle případě bohužel nejde přihlédnout ani na rok výroby,ani na všechny okolnosti,že slasher byl tehdy sice už známý,ale ne ještě uplně zaběhlý žánr.Každopádně jsem měl chvílema pocit,že sleduju jednu z prvotin od Tromy a to jen díky vážně hodně gumáckých hereckých výkonů v čele s vedoucím tábora Melem,smutné je to,že narozdíl od tromácké tvorby,zde se to snaží brát vážně...Nezachrání to ani pár pěkných zabití... ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Buďto jde o vážně míněný avšak nechtěně praštěný film nějakého duševně lehce nemocného a sexuálně mírně ujetého takyumělce a nebo rafinovaně obskurní snímek, který má u diváků navodit jakousi zmatenou kontroverzi. Remake bych určitě svěřil Davidu Lynchovi a nechal mu absolutní svobodu. Škoda, že by to odmítl. Pokud tomu dáte šanci, připravte se, že většinu času se budete nudit a v těch zajímavějších momentech kroutit hlavou a přemýšlet, jestli se vám to jen nezdá. Vypadá to ale, že americká kritika se nad tímto edwoodovským slasherem vcelku rozplývala. A co vím, tak tamním divákům se Sleepaway Camp taky dost líbil. Dávám tři hvězdičky za divnost a možná se na to někdy zkusím ještě jednou podívat. (Původní Pátek třináctého je proti tomuhle ovšem skutečně mimořádně svěží veledílo.) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • Záverečná scéna bola natočená nahým mužom, ktorý mal na tvári masku Felissi Rose. Premýšľalo sa aj o tom, že pre Felissu vytvoria protézu penisu, ktorú si potom oblečie, ale nápad bol zavrhnutý. Chudý chlapec, ktorý sa v tejto scéne objavil ako Angela bol vysokoškolák, ktorý sa musel pred spustením kamier najskôr opiť. (molcan2)
  • Film byl natočen za 5 týdnů počínaje září 1982 a končící v říjnu téhož roku. Točilo se v Argyle v New Yorku poblíž Summit Lake v táboře dříve známém jako Camp Algonquin. V rozhovorech scenárista a režisér Robert Hiltzik uvedl, že se tohoto tábora účastnil jako dítě. (Worry77)
  • Vo filme sa posledný raz predstavil Mike Kellin. Zomrel na rakovinu pľúc tri mesiace pred premiérou filmu. (beso74)

Reklama

Reklama