Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec se svým synem a dcerou se dostávají do tábora Arawak, kde si chtějí užít klidnou plavbu lodí po jezeře. Jejich bezstarostné chvíle končí ve chvíly, když se jejich loď srazí s motorovým člunem, což má za následek tragickou událost - smrt jejich otce. O několik let později se na toto místo vrací další návštěvníci, ale jejich příjezdem se zde rozpoutá krvavé peklo. (Chupacabre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Klasický 80tkový Slasher, který se do povědomí lidem moc nedostal a ani se nedivím, vždyť v těch letech byl na vrcholu Horor Friday the 13th, kterému Sleepaway Camp nesahá ani po kotníky. Hlavní postava Angely mi lezla spíš svým hraním na nervy, vraždy jsou mimo záběr, nahota chybí. Za zmínku stojí skvělá, dobová atmosféra, scéna s úchylným kuchařem a "šokující" finále. Slabší trojka. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

No je to na hraně odpadu no, ale když si uvědomím, jak by takovej Sleepaway Camp vypadal dnes (ano, ty novější díly s klidem odignoruju, o rímejku ani nemluvě), jak by tam zas mleli o ajfounech a soušl sítích, namísto aby dělali takové ušlechtilé věci, jako je házení po sobě balónkama napuštěnýma vodou (buhaha, to je bžunda... ne, hold on, fakt je, fakt to je bžunda, hlavně když ho hodíte z vokna a von tam učitel :-) anebo hraní druhé nejdebilnější hry pod sluncem- bejsbolu... Děcka do jednoho napřesdržku, vraždy, jo tak ty jsou taky napřesdržku a ten konec, tak ten je napřesdržku ze všeho nejvíc. Ať si Angela vraždí, jak chce (ježiš, pozor- SPOILER! ;-), já se přeci jen radši vrátím zase pěkně do Křišťálovýho jezera, ona je s Jasonem a jeho máti přeci jen větší suanda. ()

Reklama

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Při úvodu jsem si hnedle vzpoměl na Pátek třináctého 80" (nic podobného jsem do té doby neviděl) a musím uznat, že sem se u toho parádně pobavil (myslim v kladném slova smyslu). Perverzní kuchař, spolubydlící na přes držku, paranoidní ředitel tábora a hutná atmosféra, která tento snímek provází je neopakovatelná! 90% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po PÁTKU TŘINÁCTÉHO a BURNING třetí ze svaté trojice camp slasherů z počátku 80. let, který byl pro velký úspěch následován třemi volnými pokračováními. SLEEPAWAY CAMP je slaboduchý, příjemně ujetý slasher říznutý jakýmsi neméně slaboduchým vztahovým dramatem pro šestnáctileté, které poněkud kompenzuje roztahané, nenápadité a blbě natočené vraždy. Hned úvodní scéna "tragédie pomstěné o pár let později strašným masakrem" byla tak mizerně natočená, že jsem měl sto chutí film vypnout a následující výstup excentrické tetičky trpící samomluvou mě ještě dorazil. Byl jsem ale zvědavý na všemi zmiňovaný "the most shocking climax in the history of American cinema" (imdb) a tak jsem zatnul zuby a vydržel. Bože, ten konec byl ale debilní. Nevěděl jsem jestli se mám smát nebo plakat, protože šlo o stejně zbytečný samoúčelný šokující zvrat, co vůbec nic nevypointoval, jako v NOCI S NABROUŠENOU BŘITVOU. Nicméně jsem se docela bavil. Zaujal mě hlavně nadržený kuchař se specielním menu pro Angelu a párkrát jsem se zasmál použitým nadávkám. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

(Homo)sexuálně nekorektní slasher bez sexu!? Asi ano. Slasher bez koz? to neberu! Mužské postavy do jedné k zblití, nejen úchylným outfitem, ze kterého mi bylo víc šoufl, než z kostýmů z brazilské gay parády. Ženské postavy na tom nebyly o moc lépe, šeredné závistivé a blbé. Naštěstí hlavní "hruška" s překvápkem povětšinou jen někde seděla, blbě čuměla s vyvalenýma očima a vyslovila asi tři holé věty. Za což díky, jelikož dialogový průjem ostatních neherců byl tristní. Ono povětšinou ani o dialogy nešlo, většinou se jen banda idiotů nesmyslně přeřvávala a dělala nesmyslné věci. Na filmu mě vlastně zaujaly dvě věci a to perfektní masky! (obětí) a také bych rád viděl do hlavy pana(í) Hiltzika, který před a v době natáčení patrně trpěl těžkou krizí vlastní sexuální identity. Nehororové, odporné, zvrhlé, nekoukatelné a zvláštní. Laciné slashery hlavně 80' let mám rád, ale tohle bylo příliš divné. A tak zatím nehodnotím, pocity však jsou spíše odpadové. A ne, po opakovaném projetí filmu tento slasher opravdu nic nenabízí a naopak postádá to hlavní...KOZY! Takže za 20% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • Dievča na vodných lyžiach v úvode sem-tam mizne, aby sa potom opäť objavilo. (beso74)
  • Film byl natočen za 5 týdnů počínaje září 1982 a končící v říjnu téhož roku. Točilo se v Argyle v New Yorku poblíž Summit Lake v táboře dříve známém jako Camp Algonquin. V rozhovorech scenárista a režisér Robert Hiltzik uvedl, že se tohoto tábora účastnil jako dítě. (Worry77)

Reklama

Reklama