Reklama

Reklama

Dark Waters

  • USA Dry Run (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Psychologický thriller rozpráva skutočný príbeh právnika Roberta Bilotta (Mark Ruffalo), ktorý odhalí spojenie medzi záhadnými úmrtiami a chemickou spoločnosťou DuPont. Bojuje za to, aby pravda vyšla najavo. (dixx)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (145)

Martin741 

všechny recenze uživatele

U mna je Erin Brockovich stale podstane vyssie, tento film sa mi zda ale rezisersky o dobre kvalitne natoceny, hlavne jesenne lesy posobia hodne depresivne. Moc som nemusel tie sudne tahanice, nejsem pravnik a pravo ma nikdy nebavilo. Cosi vsak ma do seba spor pravnika ktory obhajuje ludi s chemickou. 78 % ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Pro pár dolarů navíc. Akorát že jen z jednoho produktu jich je ročně miliarda. No jo, to se pak i nad vědomým zabíjením a ohrožováním veřejnýho zdraví přimhouří ne oči, ale rovnou se slečně spravedlnosti vypíchnou. Boj s větrnými mlýny a soukolím vytvořeném pro blahobyt... těch vyvolených samozřejmě. Jako bych to viděl... DuPont, Agrofert... V cigaretovém průmyslu jsme se už krapet posunuli, ale v mnoha dalších odvětvích jsme ještě ani nezačali. Dolar vládne ne světu, ale lidstvu. A Erin Brockovich nám to už minimálně jednou ukázala. Chci na Mars, dokud nezaútočí. ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8/10). Oči otevírající drama, které diváka zasáhne přímo do srdce. Abych pravdu řekl, tak jsem o této kauze nikdy neslyšel. O to více bylo pro mě děsivé sledovat, co za svinstvo dokáže společnost vyprodukovat a skrýt jen aby neztratili zisky. Prozíravý právník v podání Marka Ruffala měl srdce na správném místě a stal se z něj takový Captain America v obleku. Dokázal obětovat úplně všechno, jenom aby odhalil pravdu. Snímek se mi hodně líbil. Nebylo to takové to právnické tlachání, které nikoho nezajímalo. Tady šlo o mnohem více než přírodní katastrofu. Tohle se týkalo každého člověka na této planetě, jak jsme se dozvěděli na konci. Při tomto zjištění se člověku zatají dech a tuchne mu krev v žilách. To samé během filmu. Jakmile se objevila nějaká znepokojivá zpráva, nebo odhalení, které divákovi dojde, tak to je přímý útok na emoce, který funguje na výbornou. Měl jsem podobný pocit bezmoci a vzteku jako třeba u snímku Vice. Právě díky těmto snímkům se lidé dozví děsivou skutečnost, kterou absolutně netušili. Je to nesmírně potřeba, aby byli nohama na zemi a uvědomili si, že peníze vládnou světu a společnosti jdou doslova přes mrtvoly. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalší z tých poučných filmov, ktorý ukazuje aký sú ľudia ako spoločnosť sprostí a necháme sa doslova otráviť kvôli chamtivosti zopár vyvolených majiteľov rôznych chemických gigantov. Najviac ma na tom serie, že ľudia, ktorých si volíme na to, aby takéto svinstvá nejak kontrolovali a regulovali sú rovnako chamtivé zapredané kurvy ako tí majitelia chemických spoločností. Jediná spravodlivosť na svete je tá, že kvôli ich blbosti nakoniec pokapú aj oni a ich deti. Dobre nám tak všetkým. No a samotný film je jeden z tých prípadov, ktorý ukazuje závažnú tému, ale robí to nezáživne. Ten námet by si asi viac zaslúžil spracovať ako nejaká miniséria, ktorá by obsiahla celú tému zo všetkých strán. Ale na to je ešte príliš skoro. To by DuPont nedovolil. Rozhodne sa to ale oplatí vidieť. Nech sa ľudom otvoria na chvíľu oči. Ja sa idem sa vyzvracať. P.S: Pribratý Ruffalo vyzerá jak veľká žaba. 6/10. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Téma korupce bohatých korporací a odpovědnosti. Téma toho environmentálního thrilleru je tak silné, že bez námahy rozmotává uzel faktů zabalených do zápletky. K tomu ještě přispívá svým výkonem Mark Ruffalo jako ústřední postava. Možná by nemusel být tak domýšlivý a předvádět normálnější chování. Film je působivý a zároveň děsivý. Po shlédnutí i ti, kteří věří ve spravedlnost asi začnou mít pochybnosti. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (8)

  • Skutečného soudního právníka Roba Bilotta a jeho manželku Sarah lze krátce zahlédnout v čase 32:30 na výroční večeři Ohio Chemical Alliance hned poté, co Mark Ruffalo (jako Rob Bilott) a Anne Hathaway (Sarah Bilott) vstoupí do přeplněné místnosti. (Michnak)
  • Pracovný názov filmu "Dry Run" odkazuje na rovnomennú skládku, na ktorej DuPont vyvážal všetok svoj chemický obsah. (Real Tom Hardy)
  • Natáčalo sa v americkom štáte Ohio, predovšetkým v meste Cincinnati na juhozápade tohto amerického štátu. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama