Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu se setkáváme se všemi členy rodiny: s dědou a babi, jejich synem Ludvou s manželkou Heduš a dvojčaty Péťou a Máťou. Navíc poznáváme stařičké rodiče babi Homolkové, kteří žijí v jihočeské vesnici. Homolkovi se za nimi jedné neděle vypraví novým vozem, aby se rozloučili s údajně na smrt nemocným pradědečkem. (Ateliéry Bonton Zlín)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (282)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Téměř jako vždy, nastavovaná kaše se nepovedla. Proti 1.dílu "Ecce homo Homolka" je tento díl výrazně slabší. Koketuje to v podtextu s černým humorem, ale mě se zakončení filmu nelíbilo. Jako by si s tím režisér nevěděl rady a tak je zde konec filmu zahrán do autu pohledem na večerní jezero. Celkově film patří do kategorie slabších českých komedií. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Má ho krtek, tak si autíčko pořídili i Homolkovi. "S dědkem se rozloučíme a budeme mít čsitý svědomí. Ale brečet mu tam nebudem. Smutku má každej svýho dost." O síle rodinných pout, středostavovské důstojnosti, pražáckém rozhledu, životním elánu a švestkách. Filosofování zdravého rozumu, které jde bez okolků k jádru věci. Dramaticky ovšem asi nejslabší část trilogie. 3-4* ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Homolkovi pokračují v krasojízdě. Tentokrát doslova a do písmene, protože si koupili nové auto. I když už to není taková pecka jako první film a do lehce hořké legrace se přimíchalo trochu toho smutnění, stále je to vydařená zábava z řadou nezapomenutelných momentů, v nichž opět perlí především svérázný Šebánek. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Druhý film o rodině Homolkových,která tentokrát vyráží se svým novým autem ven z Prahy.Stále je to velmi povedená komedie,tentokrát trochu víc smutná,i když místy trochu křečovitá,zbytečně rozjímává a trochu nesourodá.,takže je o drobet horší,než první film.Taky vtipných situací a dialogů je tu o trochu méně.Pořád je to ale klasický a nadprůměrný Papoušek se svým pohledem na tehdejší českou rodinu.U mě to má hogo fogo za 80% ()

Milodar 

všechny recenze uživatele

Tragikomické příhody typické české rodinky své doby. Realistické víc, než sama realita, nejen událostmi, ale i hereckými výkony. U Homolkových mě vždycky zaplaví nostalgické vzpomínky na dětství, protože v podobných poměrech jsem vyrůstal. Taky jsme doma přes neustálé hádky a půtky neviděli to, co je v životě podstatné. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (13)

  • Odlétající letadla z Ruzyně jsou Tu-124 Československých areolinií, Iljušin Il-18 maďarské společnosti MALÉV a DC-9 Swissairu. Letadlo v pozadí na ploše je Iljušin Il-62 ČSA. (Allster)
  • Scéna, kdy se hajný, co neuhlídá ani tu kozu, baví s Františkem Vaněčkem, se odehrává v restauraci Na Živci nedaleko Písku. František Vaněček je skutečná postava a hrál sám sebe. Postavy v lesnických uniformách jsou z části tehdejší zaměstnanci Lesního závodu v Čížové. (hetta)
  • Vůz s diplomatickou značkou, který parkuje při prvním výletu Homolkových vedle nich, je Opel Admiral. Jednalo se o luxusní vůz vyráběný německou automobilkou Opel v letech 1937 až 1939 a znovu v letech 1964 až 1977. (sator)

Reklama

Reklama