Reklama

Reklama

Létat jako pták

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva přátelé (Nicolas Cage a Matthew Modine) se vrací z války ve Vietnamu, z níž si oba nesou své šrámy. Jeden utrpěl fyzická zranění, druhý má duševní trauma. Žije v představě, že se proměnil v ptáka - tvora, který ho odjakživa fascinoval. Vystoupejte do nových výšin v tomto strhujícím a podmanivém filmu, v jehož hlavních rolích se představí Matthew Modine a Nicolas Cage. Pírko (Matthew Modine), veterán z války ve Vietnamu, sedí téměř v katatonickém stavu na uzavřeném oddělení psychiatrické léčebny. Přivedla ho sem představa, že je jedním z opeřenců, o kterých už jako malý chlapec snil. Jeho psychiatr se rozhodne povolat na pomoc Pírkova nejlepšího přítele z dětství Ala Columbata (Cage). Al, který si z války přinesl své vlastní šrámy, se zoufale snaží přivést kamaráda zpátky do reality. Odpověď možná spočívá hluboko v jejich dětství, kdy si podivín Pírko poprvé navlékl křídla a lehkovážný Al mu pomohl vzlétnout. Film Křídla je příběhem o věrném přátelství. Zčásti komedie, zčásti drama. Zčásti něco, s čím jste se ještě nikdy nesetkali. Připravte se na vskutku povznášející zážitek. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (94)

Faye 

všechny recenze uživatele

„Nebudeš létat stejně jako já. Nemůžeš létat, protože tomu nevěříš.“ V mládí dva nerozluční kamarádi se spoustou tragikomických zážitků (vždyť jeden z nich je tak trochu podivín, tak trochu snílek). V dospělosti dva přátelé, oba těžce poznamenaní válkou ve Vietnamu. Jeden z nich, uzavřený ve svém vlastním světě, za zavřenými dveřmi psychiatrické kliniky leží odevzdaně na podlaze..„Když spím, dává mi to sílu. Nabírám sílu k letu.“ A ten druhý trpělivě vypráví a vzpomíná, vždyť Birdy je víc než přítel „je součástí mého zatraceného života!“. Nádherně natočený film o přátelství, bolestech a snech.„Je čas začít mávat křídly.“ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Příběh dvou velkých přátel v podání nekompromisního Alana Parkera. Tento režisér umí dodat hodně syrový až nehezký materiál. Jeho filmy jsou prostě "jiné". Za všechny bych mohl jmenovat například Angel Heart nebo Půlnoční expres. Nicolas Cage se ukázal už kdysi dávno jako velmi talentovaný herec a tady překvapil hodně vymakanými břišáky. 65% ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Skvělý herecký výkony a silnej příběh, kterej na konci graduje docela hustým způsobem, to jsou asi ty největší přednosti tohohle filmu. Oba hlavní herci tady excelujou, ale kupodivu tady mnohem známějšímu Nicloasi Cageovi natrhnul prdel Matthew Modine, kterej by si sand i zasloužil Oscara.. Příběhově to je hodně silný a emocionální, ale na začátku sem se nějak nemoh chytit a do příběhu jsem se dostával hodně pozvolna, ale pak musim uznat, že dál začala atmosféra docela houstnout a příběh nabíal na síle astronomickou rychlostí a konec už byl od Alana Parkera zase mistrovský dílo. ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Komentár môže obsahovať spoiler. S istotou môžem povedať, že jeden z najkrajších príbehov o priateľstve. Konečne je tu film, kde duševná trauma z vojny, nie prostredníctvom vojny je sprostredkovaná. Veľkodušnejšie je byť pekným vtáčikom, ktorý vzlieta, kedykoľvek a kdekoľvek, ako sa zmietať v špine a v hnuse so zbraňou v ruke. Birdy, je vážne ako také neokrídlené vtáčatko, bez hlasu a len nemo schúlené do svojho krajšieho sveta, vedľa ktorého už len priateľ a sestrička zotrvali a už iba oni veria v jeho vyslobodení. Veľmi krásny film a veľmi krásne pojatý záver, pri ktorom plačete nad krásou filmu a nie nad smutným zakončením príbehu. Podobný film: Chlapec.ktorý vedel lietať. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že to bude něco o válce ve Vietnamu, ale ty vietnamský scény zaberou všeho všudy tak 5 minut. Podstatně větší část filmu se odehrává ve cvokárně, kde Matthew Modine akorát čumí a dělá nějaký držky a Nicolas Cage tam pronáší různý "moudra" nebo hysterčí. To mě moc nebavilo. Celkem zábavný byly některý ty epizodky ze života před odjezdem do války. 2 hvězdy za film + 1 navíc za ochočenýho kanárka. Taky jsem takovej trochu magor-ornitolog. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (9)

  • Birdyho pravé jméno nebylo nikdy odhaleno (také nebylo nikdy odhaleno v původní novele). (CliffLee)
  • Ve filmu si měl původně zahrát malou roli i Danny Glover, ale nakonec byly scény s ním vystřiženy. (CliffLee)
  • Aby přesně ztvárnil postavu s válečnými zraněními, nechal si Nicolas Cage vytrhnout dva zuby. Při zákroku odmítl anestezii, protože jeho postava takový luxus také neměla. (Mysteri699)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama