Reklama

Reklama

Bazén

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sarah Mortonová, anglická spisovatelka kriminálních bestsellerů, přijíždí do luxusní vily svého francouzského vydavatele, aby si odpočinula a našla inspiraci pro svůj další román. Náhlý příjezd nakladatelovy dcery ji však rychle přesvědčí, že odpočinek a práce rozhodně nejsou to pravé! Krásná Julie vede bouřlivý život a Sarah se stává jeho nechtěnou součástí. Prožívá soukromou sexuální revoluci a musí se také vyrovnat s tragickými okolnostmi, jichž je svědkem. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavé komorní drama s příjemnou atmosférou. Život přináší nejedno překvapení. Navíc pokud nechybí zvědavý nos, který chce do všeho šťourat a přichází se na nesrovnalosti a záhady, které jsou výsledkem zkratkovitého jednání emočních pudů, jejichž původ bývá velice dávný. Krásný dům s dostatečně velkým bazénem, příjemné sluneční počasí, místo stvořené pro čerpání sil fyzických i duševních. Anglická spisovatelka detektivních románů Sarah Morton (dobrá Charlotte Rampling) potřebuje klidné místo na další tvůrčí činnost. Nakladatelova dcera Julie (mladá Ludivine Sagnier) přijíždí do domu svého otce plná života a s neukojitelnou chutí si užívat. Vzájemné provokování a vyzývavost, se mění ve chvíli, když Sarah zjistí, že ji Julie může posloužit jako zajímavá inspirace. A pak se stane něco, co zcela rozvrátí jejich příjemný pobyt ve venkovském sídle. Naprostá otevřenost a chuť po požitcích stojí proti samotě a distingovanému odstupu. Vášnivá uraženecká vzteklost proti chladně kalkulujícímu uvažování. Zvědavost, která je šokována i ukojena. A zůstává něco, co se už navždy vepíše do povahy i chování obou protagonistek tohoto příběhu. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nějak nechápu, co mi tím chtěl Ozon říct. Od artového filmu bych čekal alespoň malý přesah či myšlenku, ale tohle je jenom "obyčejné" drama založené pouze na příběhu (což by mi nevadilo, kdyby to nebyl art). Ten sám o sobě je zajímavý a místy má i nějakou atmosféru (i když se to celkem vleče a mohlo to být kratší - přece jenom, než to pořádně začne, většina filmu je pryč, čímž mi to trochu připomnělo jiný Bazén, který mě svým předlouhým úvodem málem unudil k smrti (a kdysi jsem si ho s tímhle filmem spletl...)), Ludvine Sagnier je hezká a dobře se na ni kouká, ale jinak mi ten film moc nedal. Jak už jsem psal, nějaká hlubší myšlenka v tom není a ani nic jiného, kvůli čemu bych se na to chtěl podívat znova. Psychologie tu sice taky je, ale mohlo jí být víc. Snad to je v rámci Ozonových filmů jen nějaká "diváčtější" výjimka, ale pokud ne, asi by se nic nestalo. Zatím žádný Ozonův film v seznamu Chci vidět nemám. 3* ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Ocenění jsou jako hemeroidy. Dřív nebo později je dostane každý." Dlouho, předlouho se dohromady nic neděje. Už jsem propadl skepsi a smířil se s tím, že celý film asi bude o komplexech vysušené stařeny, která zpovzdálí závistivě přihlíží privátním čuňárnám své mladé spolubydlící. Ale vypravěčská pravidla hovoří jasně: je-li hlavní postavou autorka detektivních románů, někdo půjde pod kytičky. A od chvíle, kdy se to stane, je film vážně zajímavý. 60 % ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dve ženy v jednom dome - to sa dalo čakať, že to takto dopadne. Režisér sa vyžíva v pomaly rozmotávanom klbku ležérneho, hitchcockovského nebezpečenstva, povaľujúceho sa vedľa bazénu. Výsledkom je napínavá a pútavá detektívna dráma (resp. „filmový klub“, nech to znamená čo chce) so skvelou európskou atmosférou, vhodná snáď i pre tých, ktorým napínavé a pútavé detektívne drámy so skvelou európskou atmosférou veľa nehovoria. Výborné herecké výkony Angličanky Charlotte Ramplingj a Francúzky Ludvine Sagnier presne doplňuje malebný francúzsky vidiek, originálna zápletka a sexuálne ustavične hladná Julie. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem se nenudila líp! Dala bych si klidně větší porci upjaté Ramplingové v babkovské noční košili, srkající šálek ranní kávy a pozorující dozvuky divokých nocí nevítané spolubydlící, k tomu dvojitý nášup mladistvé lehkosti a nádherně zastřeného hlasu Sagnierové a spokojenost by trvala i v případě mnohem banálnějšího konce. Tentokrát, i přes nelibé vzpomínky na 8 žen, posílám vzdušný pochvalný štulec do Ozonových zad . ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • V záběru, kdy Sarah (Charlotte Rampling) píše na svém notebooku, lze vidět. že mačká klávesy náhodně a někdy jich dokonce stiskne i několik najednou. (imagoo)
  • Postava Sarah, kterou ztvárnila Charlotte Rampling, je pojmenována po její sestře, které ve svých 23. letech spáchala sebevraždu. Charlotte prohlásila: "Myslela jsem, že po tak dlouhé době, co není se mnou, bude hezké přivést ji zpět do mého života". (imagoo)
  • Film se umístil na 18. příčce žebříčku "50 nejžhavějších filmů" časopisu Entertainment Weekly. (imagoo)

Reklama

Reklama