Reklama

Reklama

Bazén

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sarah Mortonová, anglická spisovatelka kriminálních bestsellerů, přijíždí do luxusní vily svého francouzského vydavatele, aby si odpočinula a našla inspiraci pro svůj další román. Náhlý příjezd nakladatelovy dcery ji však rychle přesvědčí, že odpočinek a práce rozhodně nejsou to pravé! Krásná Julie vede bouřlivý život a Sarah se stává jeho nechtěnou součástí. Prožívá soukromou sexuální revoluci a musí se také vyrovnat s tragickými okolnostmi, jichž je svědkem. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

swamp 

všechny recenze uživatele

Zajímavá "detektivka" o postarší spisovatelce, která jede do domu v prosluněné Francii nasbírat energii a inspiraci pro svou další knihu. Tato změna prostředí v ní vyvolává představy, ze kterých čerpá do své knihy..časem ovšem nelze poznat, jestli se stále jedná o imaginaci ze strany autorky, či jestli už jí vše nepřerůstá přes hlavu a neblázní. Výborně hrající Charlotte Rampling je doplňována mladou a svůdnou Ludivine Sagnier, jejíž vnady dodávají filmu erotický šmrnc..místy mi to připomínalo Lolitu. :) "'I'm so tired!' 'Not surprised. It's tiring to kill a man.'" ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Francouzská kinematografie je velmi specifické odvětví filmové tvorby. Co se týče dramat, ty jsou prostoupeny svou zvláštní vůní a natočeny v elegantním stylu. A přesně takto na mě zapůsobil i Bazén. Zcela jakoby nenápadné zpracování je prostoupeno artovým cítěním a mlčenlivými záběry. Samotný "tragický konflikt," který se, až ke konci filmu přihodí, není vystavěn nijak dramaticky a extra napínavě, jeho vyřešení probíhá s chladnou hlavou a bez jakékoliv hysterie. Herecké obsazení je výborné. Charlotte Rampling coby usedlá spisovatelka a Ludivine Sagnier jako nádherná dívka vedoucí bouřlivý život. Myslím, že nejsem jediná, která si při prvotní vzpomínce na tento snímek, vybaví právě ji. Ta dívka je prostě nádhera. Zvláště její nudistické, vášnivé a plavací scény jsou pastvou pro oči. Hodněkrát jsem během sledování pomyslela na to, že bych si přála, abych byla obdařena křivkami, jaké vlastní ona. Můj závěr zní takto: Není nad to, když máte v jistých nepříjemnostech po ruce spisovatelku detektivních románů:) A ten román "Bazén," který Sarah Morton napsala, bych si velmi toužila přečíst... ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

!!! ---- SPOILER ---- !!! Ozónov "thriller" Bazén síce nie je žiaden extra experiment, predsa je však dosť iný na to, aby vykazoval všetky znaky diela, na ktoré sa divák buď naladí alebo ním zostane absolútne nedotknutý. A ani fascinácia dokonale vybudovanou atmosférou, netradičným vývojom zápletky, ponáranie sa (tu takmer doslova) do sveta metafor nevyčerpávajú pôžitok do dna. Pretože sú tu ešte napríklad obdivuhodné, na detail sústredené herecké výkony, ktoré príbeh opäť len obohacujú o ďalšie a ďalšie interpretačné cestičky. Mozaika emócií a skladačka významov, ktorá tak rýchlo neomrzí ani po tom, ako vám dôjde, že ste z podstatnej časti sledovali dej novej knihy hlavnej hrdinky... ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Ocenění jsou jako hemeroidy. Dřív nebo později je dostane každý." Dlouho, předlouho se dohromady nic neděje. Už jsem propadl skepsi a smířil se s tím, že celý film asi bude o komplexech vysušené stařeny, která zpovzdálí závistivě přihlíží privátním čuňárnám své mladé spolubydlící. Ale vypravěčská pravidla hovoří jasně: je-li hlavní postavou autorka detektivních románů, někdo půjde pod kytičky. A od chvíle, kdy se to stane, je film vážně zajímavý. 60 % ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Nejspíš to nebude za 100%, protože to má pár slabších míst, ale všechno ostatní je mimořádně symfonické, rafinované, psychologicky velmi zajímavé a pečlivě promyšlené. Chvílemi mírně zavane Lynch, ale když se to vezme kolem a kolem, v konečném důsledku není v tomto filmu nic nevysvětlitelného. Zřejmě tu jde o střet (asi jeden z možných výkladů) mimořádně vyvedené šťabajzny (mající jisté promiskuitní sklony) se starou frigidou, která zažije něco jako osvícení či duchovní probuzení, v důsledku čehož se začnou dít velmi zajímavé věci a atmostéra houstne, až to hezké není… Je v tom cítit ten evropský feeling a Francois Ozon mě napoprvé svým osobitě atmosférickým pojetím velmi oslovil. Parádně kousavý hudební doprovod. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Postava Sarah, kterou ztvárnila Charlotte Rampling, je pojmenována po její sestře, které ve svých 23. letech spáchala sebevraždu. Charlotte prohlásila: "Myslela jsem, že po tak dlouhé době, co není se mnou, bude hezké přivést ji zpět do mého života". (imagoo)
  • Film se umístil na 18. příčce žebříčku "50 nejžhavějších filmů" časopisu Entertainment Weekly. (imagoo)
  • V záběru, kdy Sarah (Charlotte Rampling) píše na svém notebooku, lze vidět. že mačká klávesy náhodně a někdy jich dokonce stiskne i několik najednou. (imagoo)

Reklama

Reklama