Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bruno (Vincent Cassel) vede spolek pro autistické děti a dospívající, jejichž případy jsou tak komplikované, že je všude jinde odmítli. Jeho nejlepší přítel Malik (Reda Kateb) učí mladistvé ze sociálně slabých rodin, jak se o tyto děti starat. Přes 20 let žijí Bruno a Malik ve světě lidí, s nimiž si společnost neví rady. Přesto je neopouští optimismus a smysl pro humor. Ať už jejich autistický klient podesáté zastaví pařížské metro ve špičce, nebo kvůli práci v podstatě nestíhají osobní život. Bohužel hrozí, že bude Brunova organizace zrušena, jeho neotřelý přístup se totiž nelíbí každému. Brunovi a Malikovi tak nezbývá než přesvědčit úřady, že má jejich práce smysl. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (166)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ked ja sa tych africkych cernochov bojim, realne ... africke cernochy su najhlupejsie, fakt ako vyjebana hlupa haved, voci ktorej sa hodne drsne vymedzujem. Preco to cpu sem, do EU ? My sme EU aby sme si uvedomili, EU - to nie su oni - uradnici a ministri niekde v luxusnych bruselskych uradoch, ktori rozhoduju o nas bez nas ... takato je u mnohych predstava EU. Aby som dokoncil - preco to cpu sem, my potrebujeme hlupe africke cernochy aby sa tu prechadzali po uliciach ? urcite ne - ti pracovat nebudu a ak budu, bude to ta ich africka kvalita prace. Konkretne - tieto cernochy ziju v mentalnom stredoveku, jo, pod jarmom islamu 15. storocia. Preco neostanu vo svojich vlastnych povodnych krajinach, aby ich civilizacne a spolocensky pozdvihli? A aby som neposobil ako nejaky vyjebany konspiracny picus Karel Chrocht /Karlos80/ - neverim konspiracnym teoriam, z 95 % konspiracnych teorii /oni ich tu vozia za ucelom a, b,c,d,e ..../sa smejem neverim im. Za seba - a myslim ze nielen za seba hovorim jasne - ja ich tu nechcem /tu = EU, opakujem, my sme EU/, ja som xenofob, homofob a voci tymto hlupym chlapciskam - africkym cernochom aj silny rasista. Jo, bojim sa tychto hlupych africkych chlapcisiek. Film je hodne xenofilny, to su dnesne trendy, xenofilia nam tu frci kam sa len pozriem. No ale xenofilia je nemoc, zlo a choroba: Aby ma multikulti propaganda presvedcila o tom, ze je zivotaschopna, museli by si cokoladovi pristahovalci vyhrnut rukavy, makat az sa z nich bude dymit a tahat 12 -ky, 16 -ky, len aby sa bieli dochodcovia a kadejake biele socky mali ako prasata v zite. Vtedy uverim ze multi kulti s islamom funguje  : 20 % ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* Od tohoto snímku jsem čekal, že půjde o nenápadnou bombu, a proto jsem odcházel po něm trochu zklamaný. Nicméně se mi pocity z filmu po pár dnech vytříbily a jsem vnitřně nucen mu přidat hvězdičku za smysluplnost. Opravdu podobných vyjímečných lidí by si měla společnost hýčkat a i když je nelze přehnaně ohodnocovat, tak rozhodně aspoň jim neházet klacky pod nohy. Já osobně bych nedokázal jejich práci dělat, protože nemám takovou trpělivost a navíc si moc nemyslím, že to má velký smysl. Ale určitě jsou potřeba v naší humanitně zaměřené společnosti a jejich práce je posláním stejně jako u jeptišek. Prostě zajímavý multi-kulti film, kde se neřeší vyznání, rasa či sociální postavení a hledá se štěstí v opravdových drobnostech a malých postupných krůčcích. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Kdyby tento příběh byl ještě o kapánek slumečnější, tak bych se spálila i přes monitor. Je sice pravdou, že se film zaobírá tématem, kterému nelze nefandit, ale nereálnost chování některých zúčastněných je tristní (a tím nemyslím všechny ty postižené), Tempo příběhu je líné a mdlé a film trpí až velkou doslovností s mírným tahem na uspání. Tudíž pominu li fakt, že scénáristická a režijní dvojice Olivier Nakache, Eric Toledano se pokusila o reálné vykreslení nereálného spojení lidí, kterí by se za normálních okolností nejspíše nesešli, což se jimrelativně povedlo a zaměřím se na komediální stránku, tak kde nic, tu nic. Jako klad bych vyzdvihla upozornění na to, že by bylo na místě,kdyby úředníci začali používat zdravý rozum a kdyby se konečně už zákony nemíjely s realitou. Jako film mne to ovšem nebavilo. Za mne max dvě hvězdy. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem podobně laděnou komedii jakou byli Nedotknutelní, dostala jsem krásný kousek čisté filmařiny. Bez sentimentu, křečí, kýčovitosti a citového vydírání natočený realisticky působící snímek o skupině lidí, která se rozhodla naplnit svůj život péčí o autistické mladistvé. Slovy filmu pravím, že Vincent byl boží. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Je strašně sympatické, že Hors normes nejdou milionkrát vyšlapanou cestičkou a snaží se o osobitý přístup. Prim tu tak nehraje ani citové vydírání skrze srdceryvné osudy postav a jejich okolí, ale ani hurónské scény plné "legrandy", které se snaží ukázat, že jsme všichni stejní a humor vládne světu. Vypravěčská struktura je překvapivě nedivácká a točí se v úmorné a jen pomalu se vyvíjející smyčce, která nakonec dospěje k z tempa vybočujícímu a trochu lacinému finále. Je však třeba uznat, že tohle pomalé schéma je v případě podobného tématu logicky vybrané a odpovídá prožívání postav. Zajímavý je krátký vhled do židovské religiozity a zejména zvláštnosti jménem šiduch. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Príbeh a postavy Vincenta Cassela (Bruno) a Reda Katebu (Malik) sú inšpirované prácou dvoch pedagógov (Stéphana Benhamoua a Daouda Tatoua) zaoberajúcich sa autistami, ako aj ich existujúcimi asociáciami: Mlčanie spravodlivých (vo filme: Hlas spravodlivých) a Relais Île-de-France. (Arsenal83)
  • Film bol odvysielaný v 47 krajinách. (Arsenal83)
  • Natáčení začalo v září 2018 a trvalo tři měsíce. Natáčelo se v Paříži. (bianci)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama