Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bruno (Vincent Cassel) vede spolek pro autistické děti a dospívající, jejichž případy jsou tak komplikované, že je všude jinde odmítli. Jeho nejlepší přítel Malik (Reda Kateb) učí mladistvé ze sociálně slabých rodin, jak se o tyto děti starat. Přes 20 let žijí Bruno a Malik ve světě lidí, s nimiž si společnost neví rady. Přesto je neopouští optimismus a smysl pro humor. Ať už jejich autistický klient podesáté zastaví pařížské metro ve špičce, nebo kvůli práci v podstatě nestíhají osobní život. Bohužel hrozí, že bude Brunova organizace zrušena, jeho neotřelý přístup se totiž nelíbí každému. Brunovi a Malikovi tak nezbývá než přesvědčit úřady, že má jejich práce smysl. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (166)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemně natočený film o lidech, co vidí svět jinýma očima. Cíleně to měla být kritika francouzského systému, no vylezl z toho spíš mix lehoulinké komedie a dramatu ze sociální oblasti. Doprovodná hudba jen podpořila skvělý pocit, který jsem měl na konci filmu. Vychází mně to na čtyři a půl, ale jdu výš, film si to zaslouží. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na taký film sa ťažko pozerá, chápem, že ten autizmus to nie je prechádzka ružovou záhradou, ale pozerať sa na ujačené osoby v stave akoby epilepsie či posadnutia, to nie je ponuka pre mňa. Navyše zas to je mega politicky korektné, vo Francúzsku si nemôžu nič iné asi už ani dovoliť. Židia, černosi, moslimovia, bieli, šikomokí, no proste všetci tam sú a spoločne pomáhajú bez predsudkov. To je námet na rozprávku. ()

Reklama

kolda1990 

všechny recenze uživatele

Krásnej, příjemnej a lidskej film u kterého si člověk (já) říká, že to s lidmi ještě není tak úplně ztracené. Film, který má smysl a hloubku. Pánové mají můj obrovský obdiv a vlastně všichni okolo takové organizace. Ruku na srdce, na tohle bych prostě neměl. Režisérské duo točí opravdu kvalitní snímky a díky za ně. A Vincent Cassel mě velice mile překvapil, pěkný výkon. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Chvíli mi trvalo než jsem se do toho položil (začátek mi přišel téměř až nezáživný), ale na konci jsem měl co dělat, abych se nerozbulel a byl jsem vážně dojatej. Opravdu nevídaně skvěle vygradováno. Nejlepší na tom je, že to ani nebyl kalkul a všechny ty emoce to zvládá vyvolat i bez srdcervoucích dialogů, pláče, afektu a jiných hollywoodských patosů (vlastně se tam mnohdy ani nic neděje, neříká a jen čučíte na různé záběry ve spojení s výbornou hudbou). Ani to teda moc nestojí na nějakém pevném základu nebo silnější příběhové lince (což je možná i trochu škoda), jen si to tak plyne a vy prostě sledujete jednu organizaci, která pomáhá autistickým dětem. Dokonce zde není ukázána ani žádná dojemná historie jednotlivých postav, vše je to natočené téměř až dokumentárním stylem tady a teď, a proto bych se ani nedivil, pokud by to na někoho působilo trochu nudně. Pro mě to byl ale bezesporu mega silný zážitek. Při závěrečných titulcích bylo v kině hrobové ticho a já jsem si připadal i tak trochu jak vůl, jaké někdy v životě řeším blbosti. Musím také upozornit na to, že mi to rozhodně nepřišlo jako komedie, naopak mi bylo z filmu strašně smutno. Rozhodně ale bravurní ukázka toho, jak moc těžký život mají handicapovaní. Francouzi opravdu umí výborně zachytit nejrůznější sociální témata a zanechat v divákovi obrovskou stopu, čehož si fakt cením. ()

Majkak 

všechny recenze uživatele

Bruno a Malik jsou výjimeční stejně jako jsou výjimeční jejich svěřenci. Bruno s Malikem totiž neřeší, zda mají příslušná povolení a kvalifikovaný personál, ale zcela se věnují svým svěřencům. Autistům, které nikde nechtějí a doma nezvládají. Nejsou to totiž ti zábavní autisté typu Rain Mana, ale jsou mezi nimi ti, kteří nemluví, ubližují sobě nebo jiným, mají záchvaty. A pak na ně přijde kontrola, která jim vyčítá všechny formální nedostatky. Obrana je jednoduchá: proč, když děláme všechno, má na seznamu 50 dalších žádostí, kterým nemůžeme vyhovět, proč nám každý den volají, zda bychom nepřijali někoho dalšího? Tempo je sice trochu mdlé a film trpí až velkou doslovností s mírným tahem na uspání, ale zaobírá se tématem, u kterého nelze usnout. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Podľa stĺpca v časopise Rolling Stone je to „najlepší film dvojice Nakache/Toledano [ktorý] je, ako obvykle, vtipný aj dojímavý". (Arsenal83)
  • Film bol odvysielaný v 47 krajinách. (Arsenal83)
  • Natáčení začalo v září 2018 a trvalo tři měsíce. Natáčelo se v Paříži. (bianci)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama