Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bruno (Vincent Cassel) vede spolek pro autistické děti a dospívající, jejichž případy jsou tak komplikované, že je všude jinde odmítli. Jeho nejlepší přítel Malik (Reda Kateb) učí mladistvé ze sociálně slabých rodin, jak se o tyto děti starat. Přes 20 let žijí Bruno a Malik ve světě lidí, s nimiž si společnost neví rady. Přesto je neopouští optimismus a smysl pro humor. Ať už jejich autistický klient podesáté zastaví pařížské metro ve špičce, nebo kvůli práci v podstatě nestíhají osobní život. Bohužel hrozí, že bude Brunova organizace zrušena, jeho neotřelý přístup se totiž nelíbí každému. Brunovi a Malikovi tak nezbývá než přesvědčit úřady, že má jejich práce smysl. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (166)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemně natočený film o lidech, co vidí svět jinýma očima. Cíleně to měla být kritika francouzského systému, no vylezl z toho spíš mix lehoulinké komedie a dramatu ze sociální oblasti. Doprovodná hudba jen podpořila skvělý pocit, který jsem měl na konci filmu. Vychází mně to na čtyři a půl, ale jdu výš, film si to zaslouží. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Pokud si někdo pustí film proto, že se chce zasmát při další z  francouzských komedií, bude s největší pravděpodobností zklamán. Diváka čeká drsná realita ze života lidí, pečujících o malé, velké i věčné děti s vážným psychickým postižením. To, co měl film sdělit, tedy objasnit problematiku, svízele a těžkosti, s jakými se rodiče a organizace při každodenní práci s těžce hendikepovanými potýkají, se povedlo velmi dobře. S kritikou vůči nechápající společnosti a s laskavým nadhledem ke klientům pečující neziskovky. Všichni herci hrají jako o život a Vincent Cassel tady předvádí zřejmě jeden ze svých nejlepších výkonu. Ta role mu ohromně sedla. ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Kdyby tento příběh byl ještě o kapánek slumečnější, tak bych se spálila i přes monitor. Je sice pravdou, že se film zaobírá tématem, kterému nelze nefandit, ale nereálnost chování některých zúčastněných je tristní (a tím nemyslím všechny ty postižené), Tempo příběhu je líné a mdlé a film trpí až velkou doslovností s mírným tahem na uspání. Tudíž pominu li fakt, že scénáristická a režijní dvojice Olivier Nakache, Eric Toledano se pokusila o reálné vykreslení nereálného spojení lidí, kterí by se za normálních okolností nejspíše nesešli, což se jimrelativně povedlo a zaměřím se na komediální stránku, tak kde nic, tu nic. Jako klad bych vyzdvihla upozornění na to, že by bylo na místě,kdyby úředníci začali používat zdravý rozum a kdyby se konečně už zákony nemíjely s realitou. Jako film mne to ovšem nebavilo. Za mne max dvě hvězdy. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(5,5/10). Tady toto bylo velké zklamání co se týče zábavy.. Čekal jsem kvalitní komedii jako jsem už u Francouzů zvyklý.. Bohužel jsem dostal průměrné drama, které má velice silný příběh, hlavní herec podává oscarový výkon, ale chyběl mi tam humor.. U tohoto tématu se ovšem nedivím, že se to s humorem nedalo moc šťastně skloubit. Snad mě režiséři Nedotknutelných překvapí příště.. Ale dnes to nebylo.. Bohužel. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podľa popisu a hodnotení to vyzeralo na skvelú sociálnu dramédiu zo zaujímavého autistického prostredia. A napokon som zostal nemilo prekvapený, že to bolo také ... nevýrazné. Vôbec mi tento film nezapasoval. Samozrejme, tá pointa je veľmi hodnotná a oceňujem aj to, že film nepôsobí ako citové vydieranie, a namiesto toho do popredia vystupuje skôr empatický dôvtip. Ale inak po dejovej stránke nič extra, čo by stálo za také vysoké hodnotenia.Určite som od francúzskej produkcie čakal viac. 1* ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Obaja režiséri strávili dva roky ponorení do života oboch združení, čo im umožnilo nájsť inšpiráciu pre mnohé scény, ktoré sa nakoniec dostali do filmu, vrátane Valentinovho (Marco Locatelli) úteku. (MikaelSVK)
  • Natáčení začalo v září 2018 a trvalo tři měsíce. Natáčelo se v Paříži. (bianci)
  • Podľa stĺpca v časopise Rolling Stone je to „najlepší film dvojice Nakache/Toledano [ktorý] je, ako obvykle, vtipný aj dojímavý". (Arsenal83)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama