Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bruno (Vincent Cassel) vede spolek pro autistické děti a dospívající, jejichž případy jsou tak komplikované, že je všude jinde odmítli. Jeho nejlepší přítel Malik (Reda Kateb) učí mladistvé ze sociálně slabých rodin, jak se o tyto děti starat. Přes 20 let žijí Bruno a Malik ve světě lidí, s nimiž si společnost neví rady. Přesto je neopouští optimismus a smysl pro humor. Ať už jejich autistický klient podesáté zastaví pařížské metro ve špičce, nebo kvůli práci v podstatě nestíhají osobní život. Bohužel hrozí, že bude Brunova organizace zrušena, jeho neotřelý přístup se totiž nelíbí každému. Brunovi a Malikovi tak nezbývá než přesvědčit úřady, že má jejich práce smysl. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (166)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pred sledovaním som si prečítal pár komentárov z krajných častí hodnotiaceho spektra. Prekvapilo ma, že ma pri sledovaní filmu neiritovala rasovo a nábožensky premiešaná komunita, pretože mi celú dobu chodil hlavou zle riešený problém autistických jedincov, ktorých nevyliečiteľné postihnutie si vyžaduje dlhodobú, kvalifikovanú a drahú starostlivosť. Tú môže a musí poskytnúť iba štát.  Tento film je o skupine nadšencov, ktorí sa pokúšajú suplovať zlyhávajúci štát, ktorý ako v zlom vtipe ešte na nich posiela kontrolu. Nemám rád takéto flekovanie, zbierky, charitu a podobné iniciatívy, skôr som za poriadne vyprášenie zodpovedných. Film sa mi páčil oveľa viac ako falošní Nedotknuteľní, ale nad priemer sa u mňa aj tak nedostal. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* Od tohoto snímku jsem čekal, že půjde o nenápadnou bombu, a proto jsem odcházel po něm trochu zklamaný. Nicméně se mi pocity z filmu po pár dnech vytříbily a jsem vnitřně nucen mu přidat hvězdičku za smysluplnost. Opravdu podobných vyjímečných lidí by si měla společnost hýčkat a i když je nelze přehnaně ohodnocovat, tak rozhodně aspoň jim neházet klacky pod nohy. Já osobně bych nedokázal jejich práci dělat, protože nemám takovou trpělivost a navíc si moc nemyslím, že to má velký smysl. Ale určitě jsou potřeba v naší humanitně zaměřené společnosti a jejich práce je posláním stejně jako u jeptišek. Prostě zajímavý multi-kulti film, kde se neřeší vyznání, rasa či sociální postavení a hledá se štěstí v opravdových drobnostech a malých postupných krůčcích. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi to viac ako vychvalovaná pecka od týchto tvorcov The Intouchables. Je to síce natočené podobne chladne dokumentárne so snahou nebyť prvoplánovo dojímavý. Ale vďaka oveľa silnejšej téme, ktorá pôsobí viac ako dokument ako filmový príbeh, k tomu ten prístup sedí. Proste sledujeme jak funguje organizácia starajúca sa o najťažšie prípady autistov, ktorá existuje v šedej zóne. Nemajú oficiálne povolenie, ale keďže nie je nikto iný, kto by sa o tieto prípady postaral, tak ju roky úrady tolerujú. Na základe niekoľkých mikropríbehov (starostlivý vedúci, ktorý zanedbáva svoje súkromie, mladík z ulice, ktorý začína pracovať s autistami, extrémne neprístupný autista, ktorý mláti hlavou o všetko možné alebo autista s nutkaním zatiahnuť vo vlaku ručnú brzdu) získame celkom dobrú predstavu jednak jak funguje táto organizácia, jak je systém slúžiaci na starostlivost o týchto ľudí nastavený až príliš zle a hlavne, že autista sa nerovná roztomilý geniálny Rain Man. Čiže film fungujúci hlavne ako poučná exkurzia do sveta, ktorý málokto z nás pozná. Štvrtú hviezdičku dávam jednak za tému a zároveň za záver v ktorom ten autista tú brzdu konečne nepotiahol. To ma jak rozosmialo, tak aj dojalo. Plus scéna v ktorej pozerá na brzdu jak vyhladovený pes na kosť je neskutočne roztomilá a pustil som si ju viackrát. 8/10. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Neni to easy zpracovat takovéto téma tak, aby film vryl divákovi své poselství nevtíravou formou bez vyděračských scén, hollywood patosu a kopy slzopudných okamžiků, které mají zdecimovat naše srdíčka do té míry, abychom poslali veškeré své úspory do nadačního fondu na podporu autistů. Nelze upřít frantíkům mnohem nápaditější zpracování, humorný nadhled i autentické zachycení prostředí, kde se film odehrává. Přes neoddiskutovatelné plusy jsem však něco postrádal. Až si dám reprízu, třeba zjistim, co to bylo... ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Jo, život s autistickými dětmi, potažmo dospělými, není žádná procházka růžovou zahradou...Navíc když vám státní úředníci neustále házejí klacky pod nohy, ale sami se nejsou schopni o tyto postižené postarat...Zajímavá sonda do jejich životů a životů jejich pomocníků...Myslím, že málokdo z nás se setkal s autistou a musí to být šílený nápor jak pro rodiny, tak pro lidí co se o ně starají...Výjimečný byl pro mě v tomto filmu Vincent Cassel, který tu podal civilní a naprosto uvěřitelný výkon...Mě se to líbilo a dalo mi to naději, že pořád ještě existují na světě lidi, kterým nezáleží jenom na penězích, ale i na druhých lidech...Za mě 85% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Film bol odvysielaný v 47 krajinách. (Arsenal83)
  • Podľa stĺpca v časopise Rolling Stone je to „najlepší film dvojice Nakache/Toledano [ktorý] je, ako obvykle, vtipný aj dojímavý". (Arsenal83)
  • Obaja režiséri strávili dva roky ponorení do života oboch združení, čo im umožnilo nájsť inšpiráciu pre mnohé scény, ktoré sa nakoniec dostali do filmu, vrátane Valentinovho (Marco Locatelli) úteku. (MikaelSVK)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama