Reklama

Reklama

Vivárium

  • Irsko Vivarium (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Vivárium je zpravidla uzavřené prostředí, určené pro chov zvířat či k jejich výzkumu. Jesse Eisenberg a Imogen Poots v artové alegorii koloběhu konzumní společnosti představují pár, který chce koupit rodinný dům. To zamilovanou dvojici zavede do zcela nové čtvrti Yonder. Velmi rychle ale pochopí, že něco nesedí; všechny budovy vypadají stejně a navíc se zdá, že kromě nich nejsou široko daleko žádní další obyvatelé. Situace se vyostří, když pár zjistí, že se ocitli uprostřed labyrintu. V bezpečí jednoho z domků vyhledá úkryt a snaží se vymyslet, jak z toho ven. V tu chvíli zazvoní zvonek a na zápraží se objeví podivný balíček… (Future Gate)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (165)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Kontroverzní film 1)  má zajímavý námět i zpracování. Ovšem tak od půlky je všechno jasné a my jen čekáme, jak to dopadne._____ 2)  Spoiler! Čti až po zhlédnutí. Pointa snímku jasně říká, kdo je kdo. Ovšem nedočkáme se ani náznaku vysvětlení, o co vlastně těm mimozemšťanům jde. V tomto smyslu je film opravdu mysteriózní a zůstává jím, jak mi připadá, i pro autory scénáře._____ 3)  Alegorii konzumismu ani nějaký pokus o artovost jsem neobjevil. Spíš jen zdrchané ignorantské postavy, které se nijak nesnaží pochopit a poznat ono vivárium, v němž se ocitly a nechávají všechnu iniciativu na bezmocném divákovi._____ 4)  36letý Jesse Eisenberg (manžel Tom) působí přitažlivěji než ve svých teenagerovských létech. 48letý Jonathan Aris (Martin z realitní kanceláře) rovněž vypadá mladší._____ 5)  Upozornění pro Českou poštu: Stěhuji se do Yonderu. Jsou tam totiž Quality family homes. Forever! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Začátek mě hodně navnadil, záhada podivného městečka působí skutečně mysteriozně. Jenže - pak se to nějak rozplizne, vlastně to odnikud nikam nejde, a jak se nic neděje, řeknu si: "Snad to neskončí takhle, protože to je až moc do očí bijící a bez nápadu." A ono to tak skončí. Celkově se z toho stala historka z Krajních mezí roztažená zbytečně na moc dlouhou stopáž, bez větší myšlenky a nápadu, prostě to lineárně a bez jakýchkoliv zvratů (čekal jsem třeba, že by ta ženská mohla otěhotnět a mít normální lidské dítě; taky nechápu proč neprozkoumali ostatní domy atd.) jede až do konce, kdy chvilku to vypadá, že by snad něco... ale ne. Jako, co mi to mělo dát? O... tamtěch... nevíme nic, ten halasně proklamovaný princip kukačky tu taky nefunguje, protože kukačka snáší svá vejce do cizích hnízd (tedy ne že si cizí matku odnese, aby jí vyseděla vejce a vychovala kukačku), a ano, vylíhlé mládě vyháže z hnízda vejce a mladé svých pěstounů - ale z jejich hnízda. A i když přijmu tuhle kukaččí záležitost naruby, tak jako co? Že příroda může být krutá, to jsme zjistili v asi páté minutě filmu. A? Co dál? Co jiného film nabízí? A kdo jsou ti kukaččí pánové, kde se berou, proč se berou? Prostě je to odfláknuté. Příště tvůrci natočí nějaký přepis do lidských podmínek o smečce lvů nebo samčím sezení na vejcích a líhnutí tučňáků? ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono by se našlo několik způsobů, jak na film nahlížet, ale současnost dala filmu rozměr, se kterým tvůrci nejspíš vůbec nepočítali. Každopádně virus způsobil, že se tu spousta lidí trčících doma s čím dál tím rozjívenějšími dětmi najde. A ústřední dvojice má potomka, ze kterého by hráblo i nejortodoxnějšímu flegmatikovi. Bavil jsem se. Ono to sice nefrčí nějakým závratným tempem a když se to tak vezme kolem a kolem, tak se tu neděje nic extra, ale zoufalost ústřední dvojice působí hmatatelně a Finneganovi se daří držet diváka zvědavého. Solidní byli i herci, přičemž chlapeček byl nádherně na pěst. Bohužel konec postrádá nějaké doslovnější vysvětlení, takže otázky kdo a proč zůstaly nezodpovězeny, což mi celkový dojem pokazilo. I tak ale hodnotím pozitivně. 70% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

No ty kráso.. to je jediný co jsem chtěl napsat, ale seru na to napíšu aspon proč dávám plnej počet 1. film mě bavil od začátku do konce, nepředvídatelný, napínavý.. čekal jsem každou vteřinu co z toho vyleze.. 2. Je to fakt psycho. 3. zpracování je doslova perfektní, to samý herecký výkony. (Eisenberga nemusím, ale tady mě bavil) 4. Když to srovnám s 99% dnešní filmové tvorby, co poslední dobou vzniká za sračky, jedna píčovina vedle druhý.. levný, zdechlý slashery, béčkový akční filmy, CGI sračky, nevtipný komedie.. tak tohle je to 1%, který zaujme a baví od začátku do konce a má to ovšem (jak jinak) ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Tak uboze jednoduchá krávovina, kterou nechcete vidět 2x, až je to vlastně geniální počin. Nejlepší ta scéna pod chodníkem. Jak novodobý Beetlejuice. Některé béčka prostě nevymyslíš. Dlouho jsem něčemu tak blbému nedala tak vysoké hodnocení. Blbý, a zároveň skvělý nápad v jednom - neskutečný chaos mysli. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama