Reklama

Reklama

Vivárium

  • Irsko Vivarium (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Vivárium je zpravidla uzavřené prostředí, určené pro chov zvířat či k jejich výzkumu. Jesse Eisenberg a Imogen Poots v artové alegorii koloběhu konzumní společnosti představují pár, který chce koupit rodinný dům. To zamilovanou dvojici zavede do zcela nové čtvrti Yonder. Velmi rychle ale pochopí, že něco nesedí; všechny budovy vypadají stejně a navíc se zdá, že kromě nich nejsou široko daleko žádní další obyvatelé. Situace se vyostří, když pár zjistí, že se ocitli uprostřed labyrintu. V bezpečí jednoho z domků vyhledá úkryt a snaží se vymyslet, jak z toho ven. V tu chvíli zazvoní zvonek a na zápraží se objeví podivný balíček… (Future Gate)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (165)

Soweek 

všechny recenze uživatele

3,5*. Škoda že celá podstata filmu je už řečena v popisu filmu. Přijde mi naprosto dementní rovnou odhalovat podstatu filmu a zkonkretizovat veškerý symbolismus, z kterého by si jinak každý mohl odnést něco jiného. Vivarium jinak není horor, nýbrž velmi znepokojivý film, z kterého Vás možná občas zamrazí. Zbytečná je délka filmu, protože vše bylo řečeno jde stihnout co půlku doby, ale chápu, že to tvůrci museli natáhnout na celovečerák. ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

JFL to ve svém komentáři shrnul dokonale – Vivarium je opravdu jako epizoda z Twilight Zone roztažená na celovečerní stopáž, což je zároveň i kámen úrazu celého filmu. Vše začíná skvěle, úvodní sekvence je vtipná a krásně navodí tu správně bizarní atmosféru, která je každým dalším momentem víc a víc plíživě znepokojivá. Následný děj je už do určité míry nastavované kaše, která člověka začne pomalu (ale jistě) nudit. Tato část by přitom ani tolik prostoru nepotřebovala, jelikož se za tu více jak hodinu děj nijak výrazně neposouvá, spíš stojí na místě a přešlapuje. Někam se to posune až v samotném závěru, který už má zase trošku větší grady a vyvrcholí v ucházející pointu, kterou ale v pohodě vydedukujete již tak v polovině filmu. Příběh se hezky uzavře, vše do sebe zapadne, ale nic překvapivého to nepřinese. ()

Reklama

ilemas 

všechny recenze uživatele

Film mě bavil od začátku až do debilního konce, který dojem z celého snímku pohřbil. Nic nevysvětleno, nerozřešeno a trapný konec. V Truman show se vše aspoň vysvětlilo zde i když od samého začátku jsem věděl o co go, tak jsem nevěděl o co nakonec go. Je to vlastně taková metafora na konzumní život, ale blbě natočená, že to ne každý divák pochopí. https://collider.com/vivarium-explained-lorcan-finnegan/ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Výborná myšlienka rozvedená do zmysluplnej dejovej linky s príjemným mysterióznym nádychom, ktorá si vzala na paškál večný a úmorný kolobeh dnešného konzumného života. No a dostať také decko do výchovy.... no neviem, asi by som skolaboval aj ja. Nechápem to nízke hodnotenie. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Taky si chci pořídit vivárium, ale já v něm budu chovat žáby. Nebo čolky. Škoda, že se to od té původní (teoreticky zajímavé) myšlenky nikam neposune. Když totiž hlavní postava v šedesáté minutě stále ještě objevuje to samé jako v patnácté minutě, a totiž že je v bludišti, ze kterého nemůže ven, tak je to známka toho, že tvůrce měl materiálu právě tak na patnáct minut a ne na celovečerák. Ale jednou snad bude dosahovat vrstva mrtvol až na povrch. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama