Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ogdenvillská ekonomika se hroutí, město sužuje obrovská nezaměstnanost. Ogdenvillští se houfně stěhují za prací do Springfieldu, a tak starosta Quimby nařídí uzavřít hranice a založit skupinky pohraničních hlídek. V jedné takové je i Homer, Lenny a Carl. (Česká televize)

Zajímavosti (6)

  • Během úvodní znělky se objeví odkaz na seriál Na zdraví (od r. 1982), konkrétně jde o scénu s Levákem Bobem. (Duoscop)
  • Když Homer vyšle Lennyho a Carla na židli s balónky do vzduchu, aby hlídali hranice, v pozadí za nimi můžeme zahlédnout letící dům s balónky. Jedná se o odkaz na film Vzhůru do oblak (2009). (peeteno78)
  • Tato epizoda měla premiéru 17. května, kdy se v Norsku slaví Den ústavy. Právě na občany Norska bylo v této epizodě mnoho narážek. Například občané Ogdenvillu mají všichni norský přízvuk. (peeteno78)
  • Když Vočko vysvětluje, proč prodává skandinávský alkoholický nápoj Aquavit, tak říká, že mu jde jen o krále Haralda a ukáže minci s nápisem "Harald V. - Norges Konge". Jde o norskou dvacetikorunovou minci. (Cheeker)

Reklama

Reklama