foto

Julie Kavner

  • nar. 7.9.1950 (67 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Julie Kavner se narodila v Los Angeles v Californii jako druhá dcera rodinné poradkyně a výrobce nábytku. Rozhodla se pro kariéru v herectví, protože podle jejích slov: "Nebylo nic dalšího, čím bych se chtěla živit." Chodila na střední školu v Beverly Hills, kterou, jak později přiznala nesnášela. 

Po absolvování střední školy byla přijata na univerzitu v San Diegu a věnovala se převážně Dramatu. Během studia byla obsazená do několika divadelních her. Na univerzitě se stala známou pro její schopnost dělat komedii i drama zároveň. V roce 1973 zkusila konkurz na jednu ze sester Rhody Morgenstern v Show Mary Tyler Moore. Nakonec roli získala jiná herečka. Nicméně o rok později se z toho stal seriál Rhoda a Julie Kavner byla obsazená jako Brenda Morgenstern, sestra hlavní postavy. Seriál běžel čtyři roky a získala celkem čtyři nominace na Emmy a v roce 1978 Emmy vyhrála. Také získala čtyři nominace na Golden Globe. Druhou cenu Emmy získala za roli v The Girl Who Couldn't Lose.

Také vystupovala v několika divadelních hrách. Největší průlom v její kariéře přišel s Woody Allenem, který jí prvně uviděl v seriálu Rhoda. Poznamenal, že byla nezapomenutelná a později ji nabídl roli ve filmu Hannah a její sestry (1986). Julie souhlasila a později sdělila, že díky Woody Allenovi začala svou filmovou kariéru.

Julie Kavner se stala nejvíce známou pro svou "hlasovou" roli jako Marge Simpson v animovaném televizním seriálu The Simpsons. Navzdory tomu, že Marge je její nejslavnější role, Julie Kavner sama prozradila, že její nejoblíbenější postavy, které dabuje jsou sestry Patty and Selma, protože jsou "vážně vtipné a smutné zároveň". Julie také dabuje všechny ostatní členy Bouvierovi rodiny ženského pohlaví. 

Julie Kavner vede velice soukromý život a jen zřídka kdy se objeví na veřejnosti. Jejím partnerem je producent v důchodu David Davis, žijí spolu od roku 1976.

Tereza "Streeper" Filounková

Herecká filmografie

Filmy

2017 Chickadee
2008 Simpsons Ride, The
2007 Simpsonovi ve filmu
2006 Klik - život na dálkové ovládání
2004 Farma
Lví král 3: Hakuna Matata
The Simpsons: Gone Wild (video kompilace)
2003 The Simpsons: Dark Secrets (video kompilace)
2002 Simpsons: Heaven and Hell, The
The Simpsons Film Festival (video kompilace)
2001 Animální přitažlivost
2000 The Simpsons.com
1999 Bartovy hvězdné války: Simpsonovi vrací úder (TV film)
Judy Berlin
Procházka po Měsíci
Simpsons: Greatest Hits, The
Story of a Bad Boy
1998 Dr. Dolittle
Simpsonovi: Příliš drsný pro TV (TV film)
1997 Pozor na Harryho
1996 Best of Tracey Takes On..., The (TV film)
Jakeovy ženy (TV film)
1995 Zapomeň na Paříž
1994 Nepijte vodu (TV film)
Princezna
1992 To je můj život
1991 Stíny a mlha
To the Moon, Alice (TV film)
1990 Alice
Best of the Tracey Ullman Show, The (TV film)
Čas probuzení
1989 Povídky z New Yorku
Simpsonovi: Vánoce u Simpsonových (TV film)
Simpsons: Family Therapy, The (TV film)
1988 The Simpsons: Family Portrait (TV film)
1987 Vzdávám se
Zlaté časy rádia
1986 Hana a její sestry
1985 Doktorem proti své vůli
1983 Fine Romance, A (TV film)
1982 National Lampoon a kino
1980 Revenge of the Stepford Wives (TV film)
1979 No Other Love (TV film)
1975 Girl Who Couldn't Lose, The (TV film)
Katherine (TV film)

TV seriály

2017 Simpsonovi (TV seriál)
Epizoda 10 (S29E10)
Epizoda 9 (S29E09)
Gone Boy (S29E08)
další epizody (22)
2016 Simpsonovi (TV seriál)
Ukradené Vánoce šáši Krustyho (S28E10)
Poslední trakční hrdina (S28E09)
Hříchy našich otců (S28E08)
další epizody (23)
2015 Simpsonovi (TV seriál)
Bartovo chlapectví (S27E09)
Cesta ke slávě (S27E08)
Lisa dobývá svět (S27E07)
další epizody (22)
2014 Griffinovi (TV seriál)
The Simpsons Guy (S13E01)
Simpsonovi (TV seriál)
Vánoční vyhazov (S26E09)
Kapela otců (S26E08)
Učitel mučitel (S26E07)
další epizody (23)
2013 Simpsonovi (TV seriál)
Vzpomínky na bílé Vánoce (S25E08)
Žlutá pomsta (S25E07)
Školní lavice a pravice (S25E06)
další epizody (22)
2012 Simpsonovi (TV seriál)
Panu Burnsovi s láskou (S24E08)
Den, kdy se ochladila Země (S24E07)
Ve Springfieldu roste strom (S24E06)
další epizody (21)
2011 Simpsonovi (TV seriál)
Duch Vánoc příštích (S23E09)
Krustyho comeback (S23E08)
Muž v modrých flanelových kalhotách (S23E07)
další epizody (22)
2010 Simpsonovi (TV seriál)
Krycí jméno Donnie Špekoun (S22E09)
Předvánoční hádky (S22E08)
Lepší holub v hrsti než pes v boudě (S22E07)
další epizody (24)
2009 Simpsonovi (TV seriál)
Bratříčku, kde jsi? (S21E08)
Čarodějky ze Springfieldu (S21E07)
Rošťárny bez konzervantů (S21E06)
další epizody (21)
2008 Simpsonovi (TV seriál)
Burns a včely (S20E08)
MyPody a sousedi (S20E07)
Homer a Lisa ve při (S20E06)
další epizody (19)
2007 Simpsonovi (TV seriál)
Věčný stín Simpsonovy mysli (S19E09)
Pohřeb nepřítele (S19E08)
Manželé a podnikatelky (S19E07)
další epizody (22)
2006 Simpsonovi (TV seriál)
Kill Gil - první a druhý díl (S18E09)
Parťáci (S18E08)
Umění na špejli (S18E07)
další epizody (22)
2005 Simpsonovi (TV seriál)
Simpsonovské vánoční skazky (S17E09)
Taliján Bob (S17E08)
Pomsta červených rajčátek (S17E07)
další epizody (25)
2004 Simpsonovi (TV seriál)
Komiksák a Chlapeček (S16E05)
Kamarádky na život a na smrt (S16E04)
Noci s nepřítelem (S16E03)
další epizody (20)
2003 Simpsonovi (TV seriál)
Patnácté Vánoce u Simpsonů (S15E07)
Krustyho zkouška z dospělosti (S15E06)
Rychle a srstnatě (S15E05)
další epizody (23)
2002 Simpsonovi (TV seriál)
Kdo chce zabít Homera? (S14E06)
Zkáza domu Simpsonů (S14E05)
Veliká Marge (S14E04)
další epizody (22)
2001 Simpsonovi (TV seriál)
Malověrná Líza (S13E06)
Telecí léta (S13E05)
Zamilovaný Burns (S13E04)
další epizody (19)
2000 Simpsonovi (TV seriál)
Skinnerova zkouška sněhem (S12E08)
Podfuk za všechny prachy (S12E07)
Muž, který věděl příliš mnoho (S12E06)
další epizody (21)
1999 Simpsonovi (TV seriál)
Hračka snů (S11E09)
Marge jako rukojmí (S11E08)
Osm raubířů (S11E07)
další epizody (23)
1998 Simpsonovi (TV seriál)
Střet s mafií (S10E09)
Homer Simpson a ledvina (S10E08)
Líza má jedničku (S10E07)
další epizody (24)
1997 Simpsonovi (TV seriál)
Zázrak na Evergreen Terrace (S09E10)
Marge prodává nemovitosti (S09E09)
Líza skeptik (S09E08)
další epizody (27)
1996 Tracey Takes On... (TV seriál)
Simpsonovi (TV seriál)
Hurikán Ned (S08E08)
Lízino rande s blbostí (S08E07)
Rozdělený Milhouse (S08E06)
další epizody (22)
1995 Simpsonovi (TV seriál)
Nemáš se čím chlubit, Marge (S07E11)
Slavnostní epizoda (S07E10)
Poslední šance Leváka Boba (S07E09)
další epizody (25)
1994 Simpsonovi (TV seriál)
Strach z létání (S06E11)
Dědeček versus sexuální ochablost (S06E10)
Zvrhlík Homer (S06E09)
další epizody (23)
1993 Simpsonovi (TV seriál)
Jak jsem se přestal bát aneb Legalizace hazardu ve Springfieldu (S05E10)
Poslední pokušení Homera Simpsona (S05E09)
Bart táborníkem (S05E08)
další epizody (21)
1992 Simpsonovi (TV seriál)
Homerova koronární operace (S04E11)
Lízino první slovo (S04E10)
Pan Pluhař (S04E09)
další epizody (23)
1991 Simpsonovi (TV seriál)
Jak jsem si bral Marge (S03E12)
Jak Burns prodával elektrárnu (S03E11)
U ohnivého Vočka (S03E10)
další epizody (25)
1990 Simpsonovi (TV seriál)
Za všechno může televize (S02E09)
Ďábelský Bart (S02E08)
Bart kazisvět (S02E07)
další epizody (21)
1989 Simpsonovi (TV seriál)
Vánoce u Simpsonových (S01E01)
1987 The Tracey Ullman Show (TV seriál)
1974 Rhoda (TV seriál)
1972 The ABC Afternoon Playbreak (TV seriál)

Dokumentární

2012 Woody Allen
2010 The Simpsons: Access All Areas (TV film) - a.z.
2000 Simpsons: America's First Family, The (TV film)
1988 Tracey Ullman: Backstage (TV film)

TV pořady

2012 Stand Up to Cancer (TV pořad)
2010 Simpsons 20th Anniversary Special: In 3-D! On Ice!, The (TV pořad)
2008 Stand Up to Cancer (TV pořad) - vyp.
1990 The 42nd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad) - vyp.
1989 The 41st Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1987 The 39th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1978 The 30th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)

Režijní filmografie

Dokumentární

2000 Simpsons: America's First Family, The (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace