Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v Karpatech v roce 1851. Elvíra cestuje do Paříže a zastaví se společně se svým sluhou na noc v hostinci. Kvůli malému peněžnímu rozdílu při placení je však násilně vyhozena…má však „štěstí“ a zachrání ji místí obyvatelé, kteří ji vezmou na zámek hluboko v kopcích. Majitel tohoto zámku truchlí pro svou zemřelou manželku a Elvíra se jí velice podobá… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Nadržená Paní temnoty Elvíra zažije na starém zámku v Karpatech dobrodružství jak vystřižené z Cormanova hororu. Celá komedie. věnovaná Vincentu Priceovi, je pojatá jako pocta/parodie právě na Cormanovy filmy, zejména Jámu a kyvadlo a Zánik domu Usherů. Sice to nebyla bůhví jak vtipná komedie, ale s Elvírou je docela sranda a napadají mě minimálně dva důvody, proč si tento film pustit :-D ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Cassandra Peterson se po třinácti letech vrací v roli svérázné Elvíry. Opět se jedná o hororovou komedii, tentokrát však zasazenou trošku hlouběji do historie – s letopočtem bohužel klesá i kvalita. Příběh je zasazen do tajemných Karpat, přes které si to Elvíra štráduje se svou služebnou do Paříže na vysněnou show. Po několika peripetiích se náhodou ocitá na zámku Pekelňák a zcela náhodně je podobná bývalé paní domu, jejíž choť se stává Elvíře laskavým, leč podivným hostitelem. Dílko disponuje opět naprosto perfektní výpravou, ale humor oproti minulé taškařici vnadné Elvíry dost upadá a některé vtípky působí dost křečovitě. Na druhou starnu se najde pár povedených gagů, které spolu se scénami ze slavných hororových filmů působí velmi příjemně a částečně vyvažují znatelný propad proti ELVIRA, MISTREE OF THE DARK. Kromě klasického Elvířina dekoltu se divák dočká také spousty crazy postav a jim odpovídajících hereckých výkonů včetně dalšího správňáckého svalnatce, na kterého si Elvíra opět brousí drápky. Dobrodružství Elvíry v tajemném hradě tvůrci pojali ještě více šíleně, než v jejích minulých eskapádách. Ovšem méně, někdy znamená více. Přesto však na té ženské něco je. U mě za tři hvězdy. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Už titulky prozradí, že půjde o parodii na Cormanovy adaptace povídek E.A.Poa. Zánik domu Usherů, Havran, Jáma a kyvadlo, Ligeina hrobka...Scott Atkinson stylizovaný do Vincenta Price a doslovná citace z uvedených filmů (uzavření do železné panny, sny a vzpomínky, hrad v bouři...) potěší každého fanouška R.Cormana. Elvíra je kapitola sama pro sebe. ,,Naštěstí mám své airbagy." ,,Těším se na další výmol." Viděno potřetí a stále zábavné. Hodnocení ponechávám. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Pokračování zábavné komedie s Elvírou je slabší než jeho předchůdce, má malý rozpočet, točilo se v Rumunsku a jeho orientace na parodování filmů Rogera Cormana a Vincenta Price nemusí sednout každému. Pokud vás ale nebaví humor, založený na kozách a přisprostlých moderních vtipech nadržené Elvíry v 19. století, ani nemáte slabost pro prostředí hradů nebo pro Elvíru všeobecně, tak tomuhle dílku nejspíš dáte o dvě hvězdičky miň. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

S gotickou čůzou Elvírou som sa zoznámil prostredníctvom filmu "Elvíra - Vládkyňa temnôt", ktorý bol natočený v roku 1988. Zapôsobila na mňa táto prostoreká, nekonvenčná, prsatá deva. Pobavila ma. Morbidným spôsobom ma očarila. Po trinástich rokoch bolo vyprodukované pokračovanie "Elvíra - Strašideľný zámok". Zmenila sa doba, zmenilo sa prostredie. Čierny humor vyšedivel. Elvíre očividne ovädli cecky. Zo sexi kočky sa stala stará vydra. Už ma to ani zďaleka tak nebavilo ako pôvodný film. ** ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Cassandra Peterson nedokázala nájsť žiadne štúdio, ktoré chcelo zaplatiť druhý film o Elvíre. Preto sa rozhodla zaplatiť ho z vlastných peňazí. (dwdb)
  • Postavu Adriana si mal pôvodne zahrať Fabio. (dwdb)

Reklama

Reklama