Reklama

Reklama

Vlak do Busanu 2

  • Jižní Korea Peninsula (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Děj filmu se odehrává 4 roky po vypuknutí zombie apokalypsy ve filmu Vlak do Pusanu (2016). Korejský poloostrov je zdevastovaný a bývalý voják Jung-seok (Dong-won Kang), kterému se podařilo uniknout ze zámoří, je pověřen návratem a nečekaným potkáním s přeživšími. (TommyZR)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (104)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Film neberu jako klasickou dvojku, ale jako součást universa. A potom jsem spokojená. Jenom trochu jiným způsobem, pokud bych měla porovnat. Což nechci. Peninsula je fajn film se zombíkama. Předvídatelný, ale fajn. Velkým plusem je tedy zobrazení lidí, kteří jsou možná mnohem horší než samotný zombíci. Super byla veškerá práce a vyhraní si se světlem. A přestože závěrečná část působila víc jako "sci-fi" než jako horor, tak to bylo vlastně ok. Jenom na tom bylo vidět "prokletí pokračování", protože to musí být přece vždycky větší. Největším zádrhelem tohohle filmu jsou postavy. Schválně nepíšu problém ale zádrhel, protože kvůli tomu zavěr na mě asi nefungoval tak, jak bylo záměrem. Kdyby tam byla jedna, dvě scény, kdy mají postavy čas si sednout a nějak to odlehčit, asi by to bylo lepší. Takhle přišlo klišé, které sice funguje, ale nefunguje po emoční stránce. To mě asi mrzelo nejvíc. Ale i tak vlastně fajn film :) 4,5/5 ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Originální zasazení je fuč, logika je fuč a máme tu tedy extrémně řadové pokračování skvělé jedničky. Hrozbu ze strany zombie (jimž opravdu až trapně přímo říkají zombie) nahradila hrozba z čistě lidské strany, jíž zastala horda sociopatických psanců. Mezi tím vším se tedy najdou i hrdinové, konkrétně bývalý voják a skupinka přeživších, kteří se navzájem potkali už při vypuknutí nákazy. Musím uznat, že nejzajímavější byla dvojice děcek, která dokázala neskutečné psí kusy s normálním autem, ale i tím na dálkové ovládání. Zbytek? Spíš jako díl nějakého seriálu na motivy Vlaku do Pusanu - filmovost nulová, hloupý děj plný nelogičností, no naštěstí aspoň hezké zpracování. Lokace působily správně post-apokalypticky a zombie neměly chybu. Koukat se na to dalo, pořád je to v rámci dnes chudého zombie žánru příjemný průměr, ale s prvním dílem si to nemůže podat ani prst. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem zpětně nedocenil kult jedničky v jistých kruzích, dle mého se jedná o standardně dobrý zombie film a tahle dvojka mě překvapila svou radikální změnou konceptu ve stylu akčnějších dílů Walking dead z velkého města a vlastně mě to dost bavilo. Rozhodně se nejedná o žádné veledílo, nicméně "Poloostrov" má docela fajn akci i tempo příběhu hodných 70ti%. Za mě tedy mírně podhodnocené. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Idioti. Důvody zklamání z pokračování Stanice Soul a Vlaku do Pusanu lze na první dobrou identifikovat ve špatném scénáři; asijsky nesnesitelných dávkách patosu (kdyby byly zpomalené záběry přehrávany původní rychlostí, film je o půlhodinu kratší); přestřelenou CGI, postavách, jejichž jednorozměrnost snese srovnání s těmi nejhloupějšími filmy Jamese Camerona; pokusu dojit jalovou krávu, jíž možná první kapitoly korejského Úsvitu nakonec byly. Možná je to ale jednodušší. Zombie filmy začínají být nudné v okamžiku, kdy lidé přestávají zděšeně prchat. Žánr (mi) dává smysl výhradně v podobě různě a různě dobře natočených pokusů zachránit holý život před lidstvem nahlíženým jako fyzikální přírodní katastrofu. Jakmile proměníte krvelačnou masu nemrtvých/infikovaných v komparz akčního heistu (či Carmageddonu bez možnosti točit svobodně volantem), primární hrůza survivalu / sociálního komentáře se vytrácí. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Klasický narýchlo zbúchaný sequel, ktorý sa paraziticky priživuje na úspechu originálu a je o triedu slabším filmom. Z vlaku sme sa presunuli do otvoreného priestranstva, upustilo sa od čisto hororového poňatia a Peninsula je už skôr akčno-hororová vybíjaná zombíkov ako atmosferický,klaustofobický horor ktorým bol prvý diel. Problémom je že veškeré akčné scény a davové scény so zombíkmi pôsobia nechutne umelo a CGI, pričom negatívne vynikajú najmä automobilové naháňačky v ktorých okrem toho že pôsobia totálne digi a neprirodzene sa porušujú asi všetky možné fyzikálne zákony. Pripočítajte si k tomu nelogický a nasilu emotívny záver a chvalabohu sme na konci. Zabudnuteľné pokračovanie, ktorého jediným svetlým bodom bol nápad so zombie gladiátormi a komornejší úvod. Inak veľké sklamanie a podpriemer. Slabšie 2* a 30% ()

Galerie (36)

Související novinky

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

27.04.2020

Režisér korejského zombie hitu Vlak do Pusanu z roku 2016 Sang-ho Yeon chystá pro Netflix novou animovaní sérii. Ještě letos by měl režisér přivést do kin pokračování svého zombie hororu pod názvem… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno