Reklama

Reklama

Vlak do Busanu 2

  • Jižní Korea Peninsula (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

Děj filmu se odehrává 4 roky po vypuknutí zombie apokalypsy ve filmu Vlak do Pusanu (2016). Korejský poloostrov je zdevastovaný a bývalý voják Jung-seok (Dong-won Kang), kterému se podařilo uniknout ze zámoří, je pověřen návratem a nečekaným potkáním s přeživšími. (TommyZR)

Videa (3)

Trailer 8

Recenze (104)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ukážkový príklad, ako si “titulom” podpíliť konár pod vlastným zadkom. Neštátná voľba pre “Train to Busan II” zapríčinila, že si ojedinelý divák milne vsugeroval predstavu o bitve v rýchliku z Nových Zámkov do Komárna. Nič to však nemení na fakte, že toto je tak či onak “trošku” priemerná zombie záležitosť, od ktorej si všetci sľubovali ďaleko väčšiu zábavu, ako v skutočnosti ponúkla. Zlé to ale nie je (!), odrážať sa od tunajšieho percentuálneho ohodnotenia, je absolútne scestné. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Film neberu jako klasickou dvojku, ale jako součást universa. A potom jsem spokojená. Jenom trochu jiným způsobem, pokud bych měla porovnat. Což nechci. Peninsula je fajn film se zombíkama. Předvídatelný, ale fajn. Velkým plusem je tedy zobrazení lidí, kteří jsou možná mnohem horší než samotný zombíci. Super byla veškerá práce a vyhraní si se světlem. A přestože závěrečná část působila víc jako "sci-fi" než jako horor, tak to bylo vlastně ok. Jenom na tom bylo vidět "prokletí pokračování", protože to musí být přece vždycky větší. Největším zádrhelem tohohle filmu jsou postavy. Schválně nepíšu problém ale zádrhel, protože kvůli tomu zavěr na mě asi nefungoval tak, jak bylo záměrem. Kdyby tam byla jedna, dvě scény, kdy mají postavy čas si sednout a nějak to odlehčit, asi by to bylo lepší. Takhle přišlo klišé, které sice funguje, ale nefunguje po emoční stránce. To mě asi mrzelo nejvíc. Ale i tak vlastně fajn film :) 4,5/5 ()

Reklama

vurhor 

všechny recenze uživatele

Nenechte se odradit nízkým hodnocením. Peninsula sice není žádný zázrak, ale i tak je to vcelku povedená a zábavná zombie řežba, která netrpí nedostatkem zajímavých postav a povedených nápadů. Jejím hlavním problémem je prostě jen to, že je to jakýsi sequel Vlaku do Pusanu, který měl nesmírně originální námět. Lidé proto možná čekali, že jeho pokračování opět přijde s nějakou ojedinělou inovací, která se bude od klasických zombie filmů odlišovat. V případě Peninsuly tomu tak opravdu není. Její děj je vlastně vcelku dost všední, přičemž kdo viděl alespoň pár zombie filmů, nenajde zde asi nic moc nového. I přes nedostatek originality oproti předchozímu snímku se na to ale dobře kouká, děj má dobré tempo, netáhne se, plus první třetina je vlastně dost dobrá. Je možná škoda, že tvůrci si víc nepohráli se vztahy mezi hlavními hrdiny, což dobře fungovalo právě v předešlém díle. Ve výsledku zábavná (byť nepřípiš originální) podívaná. Lepší 3* ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Pokračování, které si radši autoři mohli odpustit. Jednička skončila skvěle, celkově první díl mě bavil výbornými charaktery (řízek Dong-Seok Ma jednoznačně vede), scénáristicky zajímavými situacemi a překvapivými zvraty. Dvojka sice v trailerech lákala na bombastičtější akci, ale já věděl, že to neskončí nijak dobře. A taky že ne. Hlavní hrdina se dá řadit ještě mezi ty lepší postavy, zbytek mě ale vůbec nezajímal, jejich osudy mi byly přímo ukradené. Masky sice opět fajn, ale zamrzí ten fakt, že se Jihokorejci rozhodli film stavět na digitálních automobilových honičkách, jako ta umělost bije do očí na každém kroku, to jim fakt přišlo jako fajn nápad ? Smutné. Pár osvěžujících žánrových momentů by zde člověk našel (například gladiátorský zápas s nemrtvými), ale tento aspekt nepovedeného CGI na každém kroku tomu bezesporu ve výsledku zlámal vaz. A to závěrečné hraní na city, to se Korejci opět vyznamenali. Bude asi nejlepší, když na tento film zapomeneme a zapamatujeme si jen film z roku 2016, ten si totiž chválu zaslouží. Za mě dvě hvězdičky. 50 % ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Další příklad, proč parazitovat názvem na úspěchu jiného filmu se nevyplácí. Film se sice odehrává ve “stejném světě” (jen s odstupem 4 let), ale nijak postavami nebo dějem filmy spojené nejsou. Co (logicky) zůstalo také jsou zprzněné “zombie” (nebo spíš ty vztekliny probíhající kolem). Proto díky absenci brilantního nápadu (vlak) se tady plácáte od jednoho k druhému bez výrazné myšlenky. ()

Galerie (36)

Související novinky

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

27.04.2020

Režisér korejského zombie hitu Vlak do Pusanu z roku 2016 Sang-ho Yeon chystá pro Netflix novou animovaní sérii. Ještě letos by měl režisér přivést do kin pokračování svého zombie hororu pod názvem… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno