Reklama

Reklama

Epizody(8)

Čtyři generace pod jednou střechou, to nevěstí nic dobrého. Obzvlášť když Hanákovi nejsou tak docela normální. Babička píše detektivky, které nikdy nikdo nevydá, maminka Cilka miluje operní árie a tatínka Oldřicha zajímají jen želvy Poldinky. Jejich dcera Pavla vášnivě cvičí jógu, její manžel Petr nejraději čte noviny, jí nebo spí. Nejmladší členové rodiny, kterým nikdo neřekne jinak než raubíři, s rozkoší vymýšlejí lumpárny. A Káča, mladší dcera Cilky a Oldřicha, se chystá jim představit svého nastávajícího Zdeňka… V téhle rodině není nouze o překvapení. Jak to dopadne, když se konečně dostaví toužebně očekávaný malíř? Co způsobí větší rozruch – nečekaná návštěva tetičky, nebo zpráva o miminku? (Česká televize)

(více)

Recenze (342)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála českých kvalitních seriálů, který vznikl v době totality. Sešly se zde tři podstatné prvky: výborný scénář Fan Vavřincové, výborná režie Jaroslava Dudka a výborné herecké výkony včech protagonistů. Mluvit o každém z nich nemá cenu, všichni byli užasní a jedineční. Neopakovatelný a pro mě nepřekonatelný rodinný seriál, který svou laskavostí a účelem pobavení a odreagování dostane i toho nejzarytějšího odpůrce tohoto žánru. A to, že je obraz černobílý je jen k dobru, divák totiž nemá moc velkou možnost sledovat a rozptylovat se pestrým prostředím, ale nerušně vstřebábat a pozorovat herecké koncerty... ()

JakeG 

všechny recenze uživatele

Dost obtížné specifikovat přesně, proč 5* dávám, neb důvodů jest mnoho. Určitě je to obsazení, zápletky založené na naprostém nepochopení jeden druhého, což je třeba krásně řečeno přímo paní Medřickou na závěru scény, kde vybírají jméno pro Pavlínky dcerušku. Zkrátka a dobře tenhle seriál jest nejčastěji puštěným v mé domácnosti a všem vřele doporučuju se na nějak tak jako já dívat pořád a pořád dokola. ()

Reklama

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Zajímavé k čemu všemu se člověk dostane, když musí vstávat na 5. hodinu. Kdybych nemusela, tak bych si to dobrovolně nikdy nepustila, to přiznávám. Ale mile mě to překvapilo. Jak jsme dokázali dřív točit seriály a mít k tomu "jednu" scénu, pár parádních herců, kteří umějí hrát a netahat diváka jen na vizuální efekty. Ale bohužel to není hit mého mládí a už si k tomu zpětně nezískám tak kladný vztah. ()

consuela1 

všechny recenze uživatele

Na velmi malém prostoru se rozehrávají obyčejné lidské příběhy a nejjednudušší zápletky. Po takovém avízu zřejmě nikoho nenalákám ke shlédnutí tohoto seriálu- ale byla by to chyba! Pokud bych totiž dodala jména protagonistů, režiséra a statistiky sledovanosti, zájem o shlédnutí by se právem prudce zvýšil. Lidské vlastnosti, ve své originalitě dovedené ad absurdum, komika vyplývající z tradičního rozdělení rolí, drobné malicherné spory, přesto však rodinná pohoda a soudržnost tentokrát vystačily na nesmírně zábavnou a příjemnou podívanou. Za velice šťastné považuji obsazení vedlejších, avšak výrazných rolí- Bohdalová, Moučka, Šejbalová, Nový- každý vytvořil nezapomenutelnou a neopakovatelnou postavu v českém seriálu. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ach jo! Vždycky když vidím tenhle skvost televizní zábavy, přijde mi na mysl, kde že ty loňské sněhy jsou. V době kdy sledujeme podobné trapasy jako jsou Nováci, Policajti z předměstí a další ptákoviny je každé znovuuvedení tohoto klenotu skvělou připomínkou toho, že i Češi umí vytvořit skvělou situační komedii (čili sitcom, jak se dnes říká, ach jo) ()

Galerie (75)

Zajímavosti (39)

  • Keď muži pripravujú takzvané ⅔ mlieko, pripravujú ho do veľkého hrnca. Keď sa ale vrátia ženy domov, tak Kačenka odnáša z kuchyne na terasu hrniec úplne iný. (pds)
  • Na seriál velmi volně navázal kreslený seriál, který vycházel na zadní straně časopisu Ahoj na sobotu. Protože v něm už se objevily prvky, kvůli kterých se nepokračovalo v natáčení, Fan Vavřincová později dementovala, že by námět ke všem epizodám vzešel od ní. (Robbi)

Související novinky

Zemřela herečka Jana Štěpánková

Zemřela herečka Jana Štěpánková

21.12.2018

Česká herečka Jana Štěpánková zemřela. 84letá dáma nakonec nezvládla boj s těžkou nemocí, podle všeho zemřela již v úterý, dnes se s ní pak měli rozloučit její blízcí. Mezi její nejznámější role… (více)

Taková normální rodinka je zpět!

Taková normální rodinka je zpět!

20.04.2007

Je už takovým nepsaným zvykem, že se úspěšné filmové tendence ze zahraničí časem dostanou i k nám. V zámoří trend nekonečných remaků a pokračování snad už dosáhl svého vrcholu, zatímco u nás se tato… (více)

Reklama

Reklama