Reklama

Reklama

VOD (1)

Dejové línie seriálu WandaVision vyústia do finále a tak sa rozhodne o osude všetkých protagonistov. (Disney+)

Recenze (57)

Dolby.130 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak je to tu veľkolepé finále WandaVision. Trošičku viac som očakával od toho všetkého ale aj tak som spokojný s finále. Z Wandy sa oficiálne stala Skarlet Witch čo ma potešilo. Teším sa ako sa to s Wandou teraz vyvinie teraz a čo znamenalo varovanie Agathy. Tak veľmi som dúfal, že sa tam objaví Dr. Strange až sa tam neobjavil. Nevadí aspoň, že sa Wanda objaví In the Multiverse of Madness. To že sa tam objavil Darkhold ma prekvapilo aj potešilo. Od AoS sa o ňom nehovorilo a teraz ho má Wanda a začína sa učiť nové kúzla, triky a asi sa aj snaží priviesť svoju rodinu späť. To čo sa stalo s bielym Visionom je na teraz záhada tak snáď sa to ďalej vysvetlí a rodina Wandy sa komplet vráti. Bola by škoda keby sa tam už neukázali v MCU mali potenciál a obľúbil som ich. Dve podtitulkové scény potešili. Ale dám plný počet, zaslúži si to. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále je objektivně někde mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami - čili jedna z těch nejslabších epizod. Musím ale přiznat, že na celé WandaVision mě baví nejvíce to, jak šílení fanoušci spekulují a Marvel je v tom vesele podporuje. Fandové vidí Mephista za jedním rohem, Multiverse Quicksilvera za druhým a Nightmarea, který všechny pozoruje někde z příkopu. Pak ale přijdou poslední dvě epizody a scénář všem ukáže takový prostředníček, že to ani není možné. Je finále uspěchané? Rozhodně. Postrádala konfrontace s Agathou lepší build-up? Taktéž... Celkově se však nemůžu zbavit dojmu, že se to podařilo ukončit v rámci určitých mezí, se kterými jsem ještě docela spokojený. Jedna až dvě další epizody by tomu ale určitě prospěly. Když se na seriál podívám jako na celek, pár problémů s ním mám, ale k tomu se vyjádřím v rámci hodnocení celé série... ()

Reklama

B.Wilde 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z poslední epizody mám popravdě smíšené pocity, neměla jsem moc představu o tom, jak by to mohlo končit (prostě takové to, nechám se překvapit) ale... já nevím, na to jak na mě působili ty předchozí epizody, tak na konci to bylo takový jalový... Na Marvelu se mi víc než nějaké epické bitky líbí právě budování toho příběhu napříč filmy, vykreslení postav, takové to postupné skládání příběhu jak puzzle... takže tady ta linka Wanda vs. Agatha a Vision vs. Vision pro mě nebyla nijak zajímavá a Agatha skutečně působila dost béčkově... což je škoda. Ale... co to tam sakra bylo s tím White Vision? Jako že se mu vrátí vzpomínky, řekne že je Vision a prostě tadá, odchod ze scény a... nic? Já si pořád říkala, jestli se tam třeba někde potkají, nebo co tam k tomu vymyslí... kdyby si nic nepamatoval, dejme tomu... ale tohle působilo strašně zvláštně. Jediná scéna, co se mi fakt líbila, bylo to jejich loučení a příslib, že se znovu uvidí... jinak se mnou ten díl vůbec nijak nepohnul a to mě na tom mrzí asi nejvíc... takové ty pocity, co jsem měla třeba u 4. a hlavně později 8. dílu se vůbec neopakovali... jasně, otevřený konec pro filmy a nějaké budoucí projekty... ale čekala jsem, že tam bude i tak něco, z čeho se "posadím na zadek"... bohužel nebylo... každopádně jako celkem bych seriálu dala 80%. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně bych sezónní finále hned nezametal pod koberec a už vůbec nenadával na nedotažené CGI. Stále se jedná o Marvel a i když jeho výtvor nevidíme na velkém plátně a celé české obecenstvo dokonce ilegálně (kolik z nás si upřímně změnilo VPNku a kouká opravdu na Disney+), tak tohle studio nemá už roky na poli vizuálních efektů žádnou konkurenci. Příběhově bylo už potřeba jakkoli zakončovat a jsem upřímně zvědav, zda se bude navazovat druhou sérií, či nás Wanda nebo Scarlet Witch čeká jen v druhém Doctoru Strangeovi. ()

Simon.Dobes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ja vám neviem, celkom som z finále sklamaný, ale menšie hodnotenie ako štyri hviezdičky nedokážem dať. White Vision o ničom, Darcy mala príliš málo priestoru, "dolapenie" Haywarda uponáhľané a po celý čas som mal pocit, že príde niečo veľkolepé, z čoho nám padne sánka. Nič také ale neprišlo. Kostým Scarlet Witch je úžasný. Po Jarvisovi z Endgame, tu máme ďalšie prepojenie vedľajších seriálov s hlavnou dejovou linkou v MCU, a to je kniha Darkhold, ktorá bola v Agents of S.H.I.E.L.D. a v Runaways. ()

Zajímavosti (8)

  • Filozofická rozprava mezi Visionem (Paul Bettany) a novým Visionem ohledně Théseovy lodi je přímým odkazem na 6. sešit „Avengers Vol. 1“. (Kubaaa97)
  • Když Agatha (Kathryn Hahn) čte stránku o Scarlet Witch v Darkholdu, tak si na druhé straně můžeme všimnout zmínky o multiversu. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama