Reklama

Reklama

VOD (1)

Dejové línie seriálu WandaVision vyústia do finále a tak sa rozhodne o osude všetkých protagonistov. (Disney+)

Recenze (57)

Dolby.130 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak je to tu veľkolepé finále WandaVision. Trošičku viac som očakával od toho všetkého ale aj tak som spokojný s finále. Z Wandy sa oficiálne stala Skarlet Witch čo ma potešilo. Teším sa ako sa to s Wandou teraz vyvinie teraz a čo znamenalo varovanie Agathy. Tak veľmi som dúfal, že sa tam objaví Dr. Strange až sa tam neobjavil. Nevadí aspoň, že sa Wanda objaví In the Multiverse of Madness. To že sa tam objavil Darkhold ma prekvapilo aj potešilo. Od AoS sa o ňom nehovorilo a teraz ho má Wanda a začína sa učiť nové kúzla, triky a asi sa aj snaží priviesť svoju rodinu späť. To čo sa stalo s bielym Visionom je na teraz záhada tak snáď sa to ďalej vysvetlí a rodina Wandy sa komplet vráti. Bola by škoda keby sa tam už neukázali v MCU mali potenciál a obľúbil som ich. Dve podtitulkové scény potešili. Ale dám plný počet, zaslúži si to. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále síce išlo v MCU móde ale nesadlo mi veľmi. Súboj Visnov slabý, súboj s vojakmi swordu skon čí skôr než začne akurát súboj Wandy a Agnes má nejaké kvality. Záver celkom dojímavý a prvá potitulkovka odkazujúca na Furyho je skvelá. Druhá samozrejme otvára dvierka druhej sérii, ktorá ale podľa mňa byť nemusí. Tak uvidíme čo prinesie Falcon a WS. ()

Reklama

Kinofil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| TV-PG || Disney+/Marvel Studios || SPOILERY Epizoda 8 a 9 se snaží být finálním dvojdílem, jenomže každý má jiné tempo a obsah. Zatímco osmička byla vysvětlovacím dílem, který byl ale potřeba dříve, devítka je čistokrevná závěrečná bitva, kterou známe z MCU. Přestože je Agatha originálním záporákem, není to někdo, z koho by šel strach a jako ve spoustě jiným marvelovek je jen prostředkem ke konfliktu. Snaží se nám namluvit, že Wanda nemá okolní svět pod kontrolou, já mám ale pocit opaku. Wanda dokáže ovládat své schopnosti víc než dobře, pouze je občas sama překvapená. Samotná bitva tak není ničím extra v porovnání s celovečerními filmy, u seriálů jde o vysoký nadprůměr. Opět škoda malého prostoru vedlejších postav. Buď měla WandaVision příliš velké ambice, nebo jsem si je tak oblíbil, že bych Parka a Dennings viděl rád znovu. Bohužel náznak multivesmíru se nekoná (alespoň jsem ho nepostřehl) a veškeré troufalé teorie byly smeteny ze stolu jednoduchým vysvětlením. Skoro by se dalo říct, že malý vesmír byl samotný Hexagon, ve kterém se děly věci, které nemají důsledek pro okolní svět. Věřím, že Marvel má stále vše pod kontrolou a pouze nás koriguje správnou cestou (viz 1. potitulková scéna). Druhá série logicky nemá smysl a spíš bychom se měli těšit na Wandu v Doctor Strange 2, popř. Spider-Man 3. 80%. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlastně to bylo celkově fajn, ale problém byl opět v očekávání, kdy jsem zkrátka čekal "něco víc". Wanda ale ušla skvělou cestu a jako postava se velice vyvinula, dostala pořádně prostoru a proměna ve Scarlet Witch byla úžasná. Už jsem si myslel, že to skončí happy endem, který jsem úplně nechtěl, ale to, že nakonec odkrouhnou i děti, to jsem nečekal. I když asi všichni tušíme, že dlouho to nebude trvat, a budou v MCU zase zpět... Trošku mě mrzí, že nakonec vedlejší postavy nebyly víc využity. Jejich chvíle přišla ve čtvrté, páté epizodě, ale pak tam byly víceméně do počtu. Rozhodně je ale na co navazovat a Wanda mě jako postava dost zajímá. ()

Frca 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co od toho ksakru čekáte? Tohle není žádné drama. Je to Marvel. Ti co tomu dali průměr, prostě nechápou. (Nebo nechtějí chápat) Jistě, možná to bylo prostě až moc takové "komiksové finále", ale takhle to zkrátka je. Všechno se to vysvětlí, všechno se vyjasní. A já jsem si užil (téměř) každou sekundu tohoto seriálu. Těším se na Wandu v Multiverse of Madness. (Pokud se toho filmu někdy dočkáme. Však víte. Člověk míní, virus mění.) Za mě 5 hvězdiček,. Celý seriál asi pěti hvězdičkami neohodnotím, ale pořád to byl velmi solidní zážitek. ()

Zajímavosti (8)

  • Filozofická rozprava mezi Visionem (Paul Bettany) a novým Visionem ohledně Théseovy lodi je přímým odkazem na 6. sešit „Avengers Vol. 1“. (Kubaaa97)
  • Když Agatha (Kathryn Hahn) čte stránku o Scarlet Witch v Darkholdu, tak si na druhé straně můžeme všimnout zmínky o multiversu. (Kubaaa97)
  • Ve scéně, kde Agatha Harkness (Kathryn Hahn) označí Wandu (Elizabeth Olsen), že je silnější než-li Sorcerer Supreme, tak tím odkazuje na Ancient One a potažmo na samotného Doctora Stephena Strange, který se po smrti Ancient One stal Sorcerer Supreme. To z Wandy, nebo-li Scarlet Witch, dělá nejmocnější bytost v MCU. (jajo161)

Reklama

Reklama