Reklama

Reklama

Rozprostři křídla

  • Francie Donne-moi des ailes (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Christian (Jean-Paul Rouve) je zanícený vědec a studuje život divokých hus. Nějakým způsobem se mu podaří nadchnout i svého dospívajícího syna, který s ním má strávit prázdniny v přírodě. Zpočátku to pro náladového Thomase (Louis Vazquez) vypadá nudně a touží po zábavnějším prostředí. Prožít léto na venkově a bez wifiny, to si neumí představit, ale k jeho překvapení ho zaujme otcův projekt. Christian chce vycvičit hejno ohrožených hus a změnit jejich migrační trasu, aby se vyhnuly hrozbám způsobeným člověkem. Musí je vést, a k tomu jim poslouží ultralehký kluzák. Přeletět s husami Francii a pak celou Skandinávii až za polární kruh je napínavé, neuvěřitelné i poučné dobrodružství. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (33)

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Nádherně natočený film, spousta záběrů je opravdu úchvatných - hlavně na letící husy a krásnou krajinu, skvělá kamera... Jenže příběh je vlastně strašně fádní. Kluk letí s hejnem hus sem a tam a to je všechno - jako líbilo se mi to, moc hezky se na to kouká, ale kromě toho, že Christian zfalšuje papíry, aby mohl letět, tu vlastně není žádná zápletka (jen trochu v tom Severním moři)... Trošku mi to připadlo, jako by film točila Gréta (což nemyslím zle, ale kromě ekologického poselství a krásných záběrů film nic nenabízí), takže tomu za pět nedám...80% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Francouzi tyhle filmy vždycky uměli. Rozprostři křídla je volnou formou natočený příběh o  Christianu Moullecovi. Ten sám se  inspiroval dílem slavného rakouského etologa Konrada Lorenze a díky svým skvělým znalostem ze světa ptáků, zahájil své první lety se svými ptáky v roce 1995 na palubě motorizovaného deltaplánu, který si sám upravil. Původním cílem bylo zvýšit povědomí o ochraně stěhovavých ptáků a znovu vysadit husy běločelé ve Švédsku. Kvůli husím se musel proměnit v ptáka, aby doprovázel chráněné druhy na jejich migračních trasách. Tento film byl natáčen v naprosto nádherných lokacích a i kdyby vás samotný příběh nebavil, už jen kvůli všem těm čarokrásným záběrům na Francii, Norsko a Arktidu z ptačí perspektivy stojí za vidění. Naše planeta je opravdu nádherné místo k životu.  Bohužel si ho čím dál více ničíme a nejen sobě. Nepatřím k ekoteroristům, ale jako každý normální člověk chápu, že se k přírodě nelze naší činností chovat tak aby každý rok vymíralo definitivně X zvířecích druhů, či aby ročně mizely nedozírné plochy unikátních deštných pralesů. Ač by se mohlo zdát, že je film nějaká eko agitka ( obzvláště v dnešní době, kdy různí klimaalrmisté hystericky křičí že všichni zemřeme žízní ve výhni pekelné) naštěstí tomu tak není. Jedná se moc hezký rodinný film, který může sledovat v pohodě celá rodina. Nejsou v něm plněny žádné LGBTQ ani rasové kvóty, je to prostě krásný film o chlapíkovi a jeho rodině, který se rozhodl ohrožený druh hus experimentálně odklonit z jejich nebezpečných migračních tras přes lidská hnízda kterým říkáme města.  Vadili mi tam tři věci. Určitá afektovanost hrdinů, dětský nesympatický herec a podivný střih, který vždy jakoby usekl běžící děj těsně před koncem. Vše ale vyvažuje kamera a to poselství, že když se chce, tak to prostě jde a že někdy stačí jen jeden jediný zapálený nadšenec, který udělá velkou věc. 4 husí perutě. * * * * ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Film "Dej mi křídla" vyhrál letošní vánoční festival rodinných filmů (za účasti matky, otce, syna, snachy, 2 vnuček 6 a 10 let). Filmy jsem vybíral já (pokusně). Další pořadí: 2. Emil a detektivové, 3. Odvážná školačka, 4. Léto s liškou, 5. Limonádový Joe. Riziko, ohrožení života a překonání všech nebezpečí stále táhne nejen dospělé, ale i holčičky. Já bych dal na první místo Emila. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Francuzsko zase trafilo do ciernej ako sa povie,lebo tento dobrodruzny rodinny film je uplne nadherny s velmi sympatickym hereckym obsadenim,prekrasnou prirodou,ktora vas ohuri a hrozne pozitivnym vztahom k zvieratam,konkretne sa jedna o laponske divoke husi,ktore su ohrozenym druhom a tak ich vychovava clovek,ktory ich pripravi na to,aby prezili na slobode,co je uzasne,takze vzhladom k tomu vsetkemu a dalsim aspektom hodnotim tou najvyssou cenou...:-) ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Rodinný film, ktorý celkom verne a pekným spôsobom zachytáva vzťah človeka k prírode a zároveň tematicky rozoberá súčasné problémy a výzvy ľudstva vo vzťahu k zvieratám. Príbehovo síce jednoduché s dôležitým odkazom, režijne ale uchopené trošku nemotorne a bez nejakých výrazných emócií. Preto za mňa len priemerný snímok. 55 % ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama