Reklama

Reklama

Čističi vesmíru

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtyři outsideři, co se v roce 2092 honí za vesmírným odpadem a sny o budoucnosti, objeví androidku, která by jim mohla hodit balík. Kdyby neskrývala nebezpečné tajemství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (174)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Hyperzábavná blbina, která si na nic nehraje. Máme tady ty dobré a toho zlého Armitage, spousta nanobotů, jedna holka a výpravu, která vypadá, jakoby vypadla z předražené hollywoodské produkce za minimálně 200 mega. Korejci to natočili za desetinu. Tohle jsem si plnou palbou extrémně užil. Bejt to v kině, tak se tam radostí rozteču na podlahu. Netflix palec hore. 75% ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Výborná sci-fi pohádka, která osciluje mezi Firefly a Pátým elementem a vzhledem ke svému střízlivému rozpočtu nabízí až neuvěřitelný vizuál. Chvíli to trvá, než si všechno sedne, ale jakmile si holčička lehne společně s ostatními na podlahu, začnou Čističi vesmíru pracovat jako dokonale promazaný stroj. Na konci jsem byl regulérně napnutý, jak celá tahle sympatická taškařice se čtyřmi renegáty dopadne. Snad dojde na pokračování, partička lodi Victory si další kolo zaslouží. ()

Reklama

VasaX 

všechny recenze uživatele

Přivřu očko a dám o bodík víc, protože vesmírných/futuristických sci-fi, které jsou alespoň "slušné" není zase tak moc a já jsem rád za každý další film či seriál (kde se jim  daří poslední dobou o něco lépe). Space Sweepers jsou obsahově takový "TV film", jen mají CGI a výpravu na úrovni roku 2021. Příběh, jeho zpracování a herecké výkony ale pořád zůstávají v oné kategorii. Což není špatně, ale člověk by od toho neměl čekat velkofilm ačkoliv by to stopáž mohla naznačovat. Ve výsledku to stále je příjemná podívaná, vizuálně působivá s příběhem, co neurazí a herci, co podávají výkony tak akorát na úrovni. Ano, není to The Expanse, je to oddechová zábava. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na slabší tunajší priemer zaokrúhlim nahor. Čističi vesmíru vyzerajú na to, že ide o produkciu Netflixu a film nešiel do kín, skutočne skvelo. Je to taká zmes všetkého, čo ste videli už inde, mne napríklad vizuálne najviac pripomenul Expanse, ale ide o pomerne funkčný mix. Dôvodom úspechu je najmä fakt, že fungujú emócie, postavy sú sympatické (a tie zlé nesympatické) a má to dobré tempo. Občas sa v tom dá stratiť, keďže je tu toho deja trochu viac než by stačilo, ale vzhľadom na stopáž to Sung-hee Jo všetko nakoniec s prehľadom zvláda. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem se na tento korejský Star Wars/Serenity/Strážci galaxie docela těšil, vzhledem k tomu, že originálních ale zároveň čistě komerčních sci-fi filmů moc není. Bohužel ale po prvním docela kladném seznámení, přišlo rychlé vystřízlivění a film vzhledem k délce dvě a čtvrt hodiny, nemá moc co nabídnout a více než akci, budete sledovat, ne zrovna zajímavé hrdiny a neubráníte se nudě. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Jo Sung-hee začal psát příběh 10 let před uvedením filmu poté, co se od kamaráda dozvěděl, jak nebezpečný je vesmírný odpad. Že velmi narůstá množství těchto rychle se pohybujících fragmentů kosmických trosek, takže mohou vést ke kolizím. Začalo to myšlenkou, že by posádka kosmické lodi sbírala vesmírné haraburdí. Začal tedy psát scénář a přemýšlel, jak by se k tomuto problému postavili Korejci, kteří mají houževnatou mentalitu. (Martrix)
  • Tento film je považovaný za první korejský vesmírný blockbuster. (Martrix)
  • Poté, co byl film kvůli pandemii covid-19 dvakrát odložen (červen a následně srpen 2020), byl film exkluzivně uveden 5. února na Netlixu. (UncleMorty)

Reklama

Reklama