Reklama

Reklama

Čističi vesmíru

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtyři outsideři, co se v roce 2092 honí za vesmírným odpadem a sny o budoucnosti, objeví androidku, která by jim mohla hodit balík. Kdyby neskrývala nebezpečné tajemství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (174)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Já mám z Čističů pocit, že si jimi Korejci vyšlapávají novou cestičku. Trochu nejistě, opatrně, možná s příslibem velkých věcí do budoucna. Sahají po ověřených charakterech postav i zápletce a riskují jen občas, jen trochu. Nejsem vyloženě cílovka, a nebýt film korejský, tak mě nejspíš mine, ale nakonec se mi na to dívalo docela hezky. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Upřímně - jde to, ale je to slabší. Přitom to má hvězdné obsazení (moji oblíbení dva herci), atmosférový vzhled a jednoho velmi sympatického androida, kterého bych docela rád viděl v něčem západním. Jenže tvůrci se pokoušeli natočit korejský Marvel a ono to ne zcela funguje. Když přijde na sci-fi, v Asii chybí hravost a nadhled. Tedy, až na toho androida, který je fakt cool :). ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Chápu, že Korejci nemuseli utrácet za předražené hollywoodské hvězdy, ale přesto...udělat tak vizuálně nadupaný film s hromadou skvělých trikových záběrů za 21 mil. USD??? Elysium stálo 115 mil... . Ano, místy to bylo trochu chaotické, ale po obsahové stránce jsou Čističi vesmíru bohatší, třeba než Alita. Orientaci v ději nijak nepomohla kombinace dvojího zla - anglický dabing a následně české titulky....tohle už byla regulerní tichá pošta, ve které se změnilo, nebo ztratilo mnoho slov a nemálo vtípků (ty jsi prdící stroj). Český dabing, nebo dobré titule z originálu, by dost pomohly. Mám nakoukaných 23 korejských filmů a dva seriály, takže mi bylo jasné, že nepůjde "jen" o sci-fi. Korejci jsou hraví, vynalézaví a umí vytvořit postavy, které jsou poťouchlé, svérázné, ale pořád uvěřitelné díky lidskosti a emocím. Pro někoho už je to patos, ale tady se drželi vcelku zkrátka. Vlastně to občas zapáchalo spíš západní inspirací ...držkující robot (Rogue One). Přesto to nevadí, protože k té inspiraci dodají svoje vlastní, bizarní a originální nápady, jako je třeba harpunující robot, který mě ostatně velmi bavil celou dobu. Jednotlivosti byly super, ale z nějakého důvodu to první polovinu jako celek moc nefungovalo. S příchodem androidky se příběh stal odlehčenější a opět se potvrdilo, že jak jde o děti, umí dát Korejci do filmů spoustu emocí a je jedno jaký je to žánr. Najednou prostě vnímáte, že ať se doteď dělo cokoliv, důležité jsou jiné hodnoty...důvěra, láska, bezpečí blízkých a čest. A tak to má být a nejspíš je to jeden z důvodů, proč mi korejská kinematografie tak moc imponuje. Bez Netflixu by tento film nevznikl, přesto mě mrzí, že je občas znát ta snaha potěšit hlavně západní mainstreamové diváky. Přesto velký palec nahoru a seriál o čističích bych si dal líbit určitě víc, než třeba Star Trek: DiscoFury. Tento vesmír a posádka Victory má velký potenciál; korejské Firefly by si své diváky na 100% našlo. PS: pokud nemáte rádi korejské filmy, jednu hvězdu si odečtěte. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Korejský mix "Star Wars", "Guardians of the Galaxy" či snímku "Elysium", jehož největší předností je úchvatná a vtahující vizuální stránka. Bohužel, tuto slibnou ingredienci poměrně markantně sráží chaotický příběh, který se zejména na začátku bláznivě a mnohdy i nelogicky přesouvá z lokace na lokaci, přičemž se nijak zásadně neposouvá vpřed. Ve finále tedy dostaneme nádherně naleštěnou sci-fi jízdu, pod jejíž krásnou slupkou ale není žádná přidaná hodnota. Škoda. PS: Co zde PROBOHA pohledává Richard Armitage? (Netflix) ()

Kienast 

všechny recenze uživatele

Korejští Strážci galaxie mixnutý s Elysium či Firefly, skvělé efekty a sympatická posádka jsou hlavní klady filmu. Bohužel pak je tu nešvar korejské kinematografie a to, že je film 136 minut dlouhý a nechybí tu dojemné momenty. Pokud stejně jako já tohle překousnete, užijete si solidní vesmírné dobrodružství. 7/10 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Tento film je považovaný za první korejský vesmírný blockbuster. (Martrix)
  • Jo Sung-hee začal psát příběh 10 let před uvedením filmu poté, co se od kamaráda dozvěděl, jak nebezpečný je vesmírný odpad. Že velmi narůstá množství těchto rychle se pohybujících fragmentů kosmických trosek, takže mohou vést ke kolizím. Začalo to myšlenkou, že by posádka kosmické lodi sbírala vesmírné haraburdí. Začal tedy psát scénář a přemýšlel, jak by se k tomuto problému postavili Korejci, kteří mají houževnatou mentalitu. (Martrix)
  • Poté, co byl film kvůli pandemii covid-19 dvakrát odložen (červen a následně srpen 2020), byl film exkluzivně uveden 5. února na Netlixu. (UncleMorty)

Reklama

Reklama