Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Smrtící virus zasáhne město a osamělý muž se ocitne v pasti. Uvězněný ve svém bytě bez spojení s okolním světem se snaží najít pomoc a cestu ven. (Netflix)

Recenze (133)

Všivák 

všechny recenze uživatele

Hrdinové se chovají vcelku uvěřitelně. Jen už mám z toho pocit, že téma zombie hororů je dost vyčerpané. Co je ještě neokoukané a dalo by se to použít? Nová doba. Internetová síť a život na ní. Drony a problémy s moderními technologiemi. To by docela šlo. Až na ten konec. Ten fakt bolel. Zbytečnější nesmysl jsem v zombie hororu snad neviděl. To už bych byl radši, kdyby se rozjela větší romantika mezi ústřední dvojicí. ()

kery- 

všechny recenze uživatele

V uvedených žánrech mi chybí komedie, ale to se dnes v korejské produkci už asi moc neřeší. Jinak je to klasické nízkorozpočtové béčko, kterých jsou mraky. Tohle má ale - narozdíl od těch jiných z americké produkce - alespoň znatelné známky vlastního nápadu. Vůbec bych si netroufal tvrdit, že by to byl průser. Víc takových zombie filmů, a bude to fajn.. ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Jsem z toho filmu rozpačitý. Zombikoidní náměty prostě nemusím, navíc i když Yoo Ah-in je skvělý herec, a sledovat jeho survival kreace mě fakt baví (aneb jak se loser snaží přežít apokalypsu), tak Park Shin-hye má dost upozaděnou úlohu a nepůsobí dojem rovnoprávného parťáka. Navíc mi námět přišel dost profláknutý, provedení neobvyklé, bavit se budete, ale určitě to není něco, co by mělo patřit k nejlepším filmům Koreje roku 2020. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Svet postihne apokalypsa nemŕtvych a týpek sa zasekne v rodičovskej garsónke. Herecké obsadenie: Aby film priblížili svetu tak dali Ah-in Yoo (nar. 1986, Jižní Korea) blond melír, ktorý ani po mesiaci v karanténe neodrastie, zaujímavé. Prevedenie: Lacnosť celej snímky je ňou doslova presiaknutá a popravde nehrá ani na strunu pocitov. Jediné čo je vážne premakané je množstvo komparzistov ale pri kórejskej populácií, zohnať ich asi nebolo moc ťažké. Pocity: Je to chabé a popravde keď sa hlavný hrdina rozhodol o samovraždu celkom som mu fandil aby sa tá utópia skočila. Prekvapivo asi 20 minút do konca som sa začal celkom dobre baviť.  Pridaná hodnota: Priemerný film malým množstvom dobrých pasáží a silným komparzom. 45% ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Korejci jsou, téměř vždy, zárukou kvality a platí to dvojnásob, točí-li pro celosvětovou platformu, jakou je například Netflix, kterého se, právě, tento zombie horor týká. Alive je po všech ohledech originální, což se, v dnešní době, v tomto subžánru, vidí málokdy. Film se z velké části odehrává v menším bytě, obrovského bytového komplexu, což přivádí správnou klaustrofobickou atmosféru a úzké chodby, mezi byty, zase pocity nejistoty a strachu, kdy nevíte odkud se, na našeho hrdinu, vyvalí horda zombie. Přesto, že se děj odehrává na tak malém prostoru, tak tu není žádné hluché místo a stále se děje něco zajímavého. Co se masek týče, tak jejich vzhled je, ve většině případů, výborný a je nutné ocenit maskérskou práci, díky které nebylo potřeba využití digitálního upravování. Zombie jsou nadprůměrně rychlí a hlavně jsou extrémně chytří - nejinteligentnější, jaké kdy bylo, na obrazovkách a plátnech, možné vidět. Vytknout se dá jen gore, které je sice pěkné, ale je ho trestuhodně málo, jelikož je většina akce mimo záběr. Alive je, tedy, rozhodně, doporučení hodný, nejen méně zkušeným divákům, ale i těm náročnějším, jejichž chutě by měly být také uspokojeny. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 1. října do 12. prosince 2019 ve městě Gunsan (Jižní Korea). (ČSFD)

Reklama

Reklama