Reklama

Reklama

Po zmrzačení jediné přeživší Victorie Heyes (Samantha Scaffidi) a spáchání sebevraždy při policejní konfrontaci je Art (David Howard Thornton) o rok později vzkříšen zlověstnou bytostí a na halloweenskou noc začne hon na dva nic netušící sourozence v oblasti Miles County. (TommyZR)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (146)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Upozornění!!! Tento film není pro slabé povahy, milovníky lidského těla, odpůrce krve, pro lidi, kteří nemají rádi klauny, násilí a vlastně pro všechny, komu horory dělají špatně, případně nemají na tyhle věci žaludek. Vy všichni ostatní, jste srdečně zváni. Příběhově není moc co řešit. ART se vrací ze záhrobí, probuzen temnou silou, aby znovu terorizoval městečko. Tentokrát se zaměří na dva sourozence, kteří jsou s ním nějak spojení. To je vlastně vše o příběhu. Důležité je, že klaun po cestě zabije celkem dost lidí a to hodně nepříjemným způsobem. Hlavní prim tedy hraje brutalita a ta je tady na takové úrovni, že pokud film pustíte své drahé polovičce, mohla by požádat poté o rozvod (Ta moje to nakonec přežila). Plno Krve, mrtvol, roztrhaných těl a končetin, kterých  je tady požehnaně a v takové míře, že mi ještě kousek krve kape z počítače. ART samotný je opravdu strašidelný a zaslouží si místo v síni slávy mezi kultovními zabijáky jako Jason, Freddy či Michael. Samozřejmě se to neodehrává po celých 140 minut, ale mezi těmito orgiemi je vložen i příběh, který není špatný a má i sympatickou hlavní hrdinku(je to kost jak svině). Občas mu sice mírně dojde tempo a neuškodilo by to malinko zrychlit. Takže jediným mínusem je opravdu těch 140 minut, které kdyby se prostříhali na 100, tak se jedná o svižnou brutální jízdu, která nezná obdoby. Samozřejmě je to pocta žánru, takže občas jde vidět, že mrtvoly jsou gumoví panáci a tělo se spíš chová jako plastelína. To však nic nemění na tom, že vše je zpracováno prakticky a není zde vůbec nic digitálního. Proto cením, že si rejža poradil s prostředky a dodal nám poctivou gore jízdu. Osobně jsem čekal ještě víc morbidity, ale přesto jsem spokojený a pokud vznikne třetí díl, budu u toho. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Páčil sa mi kraťas, aj „jednotka“... a vlastne sa mi páčila aj dvojka. Chvíľu som dokonca zvažoval hodnotenie 4*, ale potom ma to prešlo, lebo je to predsa len dlhé ako Pán prsteňov, čo je u klaunského splatter gore slasheru divné, ale zas nemôžem povedať, že by ma to vyložene nudilo. Možno až ku koncu to stagnovalo, vtedy už toho (všetkého) bolo predsa len už proste priveľa a čiastočne ma to začalo ubíjať a pozeral som na hodiny. Postava klauna je skvelá a obete sympatické v čele s ústrednou Lauren LaVera. Krvavé efekty sú šokujúce a fakt odporné. Značne to pripomína Halloween. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Terrifieru 2 se po pěti letech podařilo dokonale navázat na první díl (stejným způsobem, jakým navázal třeba i Halloween 2 už v roce 1981). A jede se taky stále ve stejném stylu, na grotesknosti se nijak neubralo. Ale nevadí, je to zkrátka jen jiný druh horroru, než na jaký bývá divák zvyklý. A Art je opravdu třída, asi nejpůsobivější klaun, jakého znám. Zato se ale myslím ještě víc přidalo na brutalitě a zvrácenosti, minimálně dva klaunovy mordy (obě Sienniny kámošky) jsou už možná na hranici nějaké obsáhlé psychiatrické diagnózy pana režiséra Leoneho (to nemyslím jako negativní kritiku, ale spíš jako uznání). Ano, klaun se utrhl ze řetězu a s úsměvem, nadšením a výjimečným sadismem kydlí všechny, kteří se mu nevhodně připletou do cesty. Závěr v lunaparku je pak už možná trochu zdlouhavý, ale zase je malinko jiný, než je v příbuzných filmech obvyklé, dočkáme se totiž zrození jedné takřka comicsové superhrdinky. A proč ne, jsou-li nesmrtelná vraždící monstra, proč by někdy nemohly obživnout i jejich oběti? A za zvláštní zmínku pak ještě určitě stojí i skvělý synthwave soundtrack. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je obdivuhodné, co Damien Leone s mikrobudgetem dokázal vytvořit. Nejenže má druhý Terrifier značné množství luxusního gore (což se všeobecně čekalo), on i dobře vypadá. Samozřejmě, nízký rozpočet je cítit, ale ten snímek prostě má určitou estetiku, svým způsobem krásné záběry, stylovou výpravu ... nejde úplně jednoduše odsoudit s tím, že je to jen laciný krvavý shit / brak. Na druhou stranu by to ale chtělo trochu soudnosti, protože 140 (!!!) minut to mít opravdu nemuselo. Snaha nacpat tam i nějaký příběh, mytologii .. já to cením, ale proboha, svižnějc. Někdy mohly ve střižně zůstat celé scény, někdy by postačilo zkrátit jednotlivé záběry, filmu by to jen a jen pomohlo. Dejte mi o čtyřicet minut kratší cut a přihodím čtvrtou hvězdu.  7/10 ()

Quint 

všechny recenze uživatele

138minutový (!) slasher o vraždícím klaunovi Terrifier 2 na sebe upozornil tím, že diváci na jeho projekcích údajně zvraceli a omdlévali, zatímco na serveru Rotten Tomatoes získal překvapivých 86 % a vychvaloval ho dokonce i sám Stephen King. Nezávislý film za 250 tisíc amerických dolarů financovaný skrz crowdfunding se díky tomu dostal do hororového mainstreamu a hned za první tři dny vydělal 6 milionů amerických dolarů. Něco podobného se povedlo i hororům Blair Witch Project a Paranormal Activity, ale v tomto případě jde o extrémně brutální "video nasty" gorefest, který nemá absolutně žádné zábrany a v USA stále zůstává "unrated". Co všechno se ve filmu děje byste ve slušné společnosti nechtěli popisovat. Film stojí především na imaginativní zvrácenosti, prvotřídních praktických efektech, které tvůrci na žádost fanoušků vyslali do boje o Oscara, a na děsivě groteskním hereckém výkonu Davida Howarda Thorntona coby klauna Arta, který je v podstatě takovým němým, pantomimickým Freddym Kruegerem. Divoký, pobuřující a krajně znepokojivý grindhouse ze staré školy pouze pro milovníky gore filmů a pro ty, kdo chtějí otestovat hranice své otrlosti. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (15)

  • Do závěrečných titulků je vložena ještě jedna scéna. (pornogrind)
  • Artův (David Howard Thornton) make-up je podobný Marcelu Marceauovi, který byl legendárním francouzským mimem, jenž přežil nacistickou okupaci a zachránil mnoho dětí ve 2. světové válce. Byl respektován díky jedinečnému stylu pantomimy, dojímal publikum, aniž by pronesl jediné slovo, a byl světově znám jako „mistr ticha“. Toto přízvisko je v Artovi zobrazeno tím, že v žádném případě, ať už se s ním děje cokoliv, nevydá ani hlásku. (noelcoward73)

Reklama

Reklama