Reklama

Reklama

VOD (1)

Obi-Wan Kenobi se stává cílem na zločinecké planetě. (Disney+)

Recenze (85)

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak dojebat veskrze slušnej seriál...? Obsadit ho nesympatickým smradem a ještě navíc mu tu jeho roli naprosto pitomě napsat. McGregor bojuje co to dá a pravděpodobně používá i sílu aby zvrátil a vytáhl z hoven některé dementní scény do kterejch ho scénaristé a režisér uvrtali. Je mi ho normálně líto. Ale jen z nostalgie hodnotit vysoko nehodlám. 2* a 44% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Po dvou epizodách cajk, výhrady bych měl, ve srovnání s Mandalorianem nebo sračkoidním Fettem je to ale výhra. Táhne to jednoznačně McGregor, Moses Ingram ovšem není daleko za ním. Production value to má, dozvuky prequelové trilogie jsou z hlediska atraktivity příběhu super a byť to má zatím slabou akci, to nejlepší logicky teprve přijde, a tam nemám strach, že by si to tentokrát Lucasfilm nepohlídal. Jsem tak vcelku spokojenej, poslední roky mě ale naučily v tomhle univerzu opatrnosti, takže očekávání do dalších epizod budu raději držet při zemi. ()

Reklama

Klajnik

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První dvě epizody venku. Disney má v držení možná nejoblíbenější postavu z jednoho z nejoblíbenějších fikčních světů a dá ten projekt bandě blbých rutinérů, kteří se nepředvedou. Scénáristé napsali kýčovitou a schématickou nudu plnou zkratkovitých a cheesy momentů. Režišérka to pak natočila - což je asi vše, co k tomuto bodu lze říci. Je to přůměrné až hanba. Já SW rád nemám (až na sci-fi western Solo), ale vím, že tohle by mělo fandy poslat do kolen. Namísto toho to je jen koukatelné a nostalgie i zvědavost bude diváky u seriálu držet. Disney je v prdeli. A ta hlavní záporačka (inkvizitorka Třetí sestra) pak naprosto nefunguje. ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wow, ještě o něco lepší než první díl. Vše pozitivní z jedničky zůstává, Ewan je stále výborný atd., opět mohu vytknout snad jen Revu, není moc seriózní a záporná poloha herečce Moses Ingram nějak nejde. Ovšem co nám tady přibývá jsou dvě věci: Kumail Nanjiani je až překvapivě zajímavá postava hned z několika úhlů pohledu, celkem doufám, že ho ještě uvidíme (i když se to dost možná nestane). No a mladá Leia je prostě fantastická, působí úplně přesně jako mladší verze té Leii kterou tak dobře známe, a zároveň je i v lecčems podobná Anakinovi. Chvílemi si pro sebe snad až krade show. Jinak nová planeta Daiyu působí docela zajímavě, ačkoliv trochu připomíná spodní patra Coruscantu nebo jiné podobné planety, které jsme už viděli. Jo a ještě bonus, Temuera Morrison!!! ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak druhý díl bohužel utvrzuje v tom, co naznačil první. To jest, že pokud člověk nahlédne pod líbivou pokličku nostalgického návratu milovaného mistra, uzří těžce rutinní režii a zatím příšerný scénář. Je mi například velmi líto malé herečky Leii, která, přestože si to vůbec nezaslouží, se tímto tempem stane dalším z nenáviděných dětských herců. Seriál ji totiž vykresluje jako přemoudřelou a veskrze otravnou holčinu, k níž se prakticky nedá vytvořit nějaký vztah. Mohl bych zmínit i směšné lovce odměn, kteří nevidí Jedie probírající tajný plán 10 metrů před nimi, zapomnětlivého Obi-Wana, jenž si opakovaně sundává kápi a odhaluje meč, jakoby ho už nezajímala odměna na něj vypsaná, anebo zatím tragikomickou postavu Revy, která se chová jako nadržená teenagerka a protiřečí si v každé scéně, ve které je. U jejího digitálního parkouru jsem nevěřícně kroutil hlavou, jak tohle vůbec může oficiálně vyjít. Dokážu pochopit šestnáct let starou Catwoman, ale v roce 2022? Dalšímu dílu věřím zase o kousek míň... 40% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Dealerku jménem Tetha Grig, která Obi-Wanovi nabízí na Daiyu „koření“, hraje Esther-Rose McGregor, dcera Obi-Wanova představitele Ewana McGregora. (NiWi)
  • Planeta Daiyu je nám představena úplně poprvé. Inspirací pro její neonový futuristický vzhled byly podobně vzhlížející asijská města jako Hong Kong. Na Daiyu se používá jazyk Aurabesh. (NiWi)

Reklama

Reklama