Reklama

Reklama

Mosul

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Irácká jednotka odpadlíků zachrání život mladému policistovi, který se pak přidá k jejich boji proti Islámskému státu tam, kde kdysi bývaly ulice Mosulu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

tomik99 

všechny recenze uživatele

Jako velký fanoušek seriálu „Fauda“ jsem po tomto filmu hned sáhl. Úvod není špatný a záchrana života mladého policisty, ze kterého se v průběhu filmu stane velice cenný voják a možná i budoucí velitel, se mi líbila. Co se týče vývojů postav, tak je ale Kawa asi jediný, kdo si ve filmu prošel nějakým vývojem. Se zbytkem týmu už je to o dost horší – zaprvé je hrozně velký a zadruhé nikdo nedostane příliš prostoru k nějakému rozletu. Co ale musím dále ocenit, že film odpravuje své postavy jednu po druhém. Nejde o žádný film, kdy hrstka hrdinů zabije několik set protivníků naráz. Každý náboj se počítá a každý může zemřít kdykoliv a kdekoliv. Největším paradoxem je, že hlavní postavy někdy na plátně zemřou, aniž byste to věděli či nějak zaznamenali, tak se mi to například stalo s jednou postavou (nechci spoilerovat). „Mosul“ je natočený velice autenticky a atmosférou vás vtáhne do děje. Bohužel, když abstrahujeme od akce a plusů výše napsaných, tak to příběhově za moc nestojí. Film dostane pointu až na konci snímku, což je trošku pozdě. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Momentálně prožívám lehký irácký období a odbodí boje proti islámskýmu státu :o). Né, že bych teda zrovna s Okamurou bránil hranice před nátlakem uprchlíků :o), ale spíš sem viděl za poslední tejden 3 filmy s podobným jarabáckým tématem. Tenhle na mě neudělal tak velký dojem jako Základna. Tady je to takový celý slabší. Scény jsou sice uvěřitelný, ale není to uplně vončo . Nějak mi taky hrdinové nepřirostli k srdci. Každopádně respekt před tamní SWAT, kteří těm zlejm celkem obstojně zabíjeli kamarády. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ten mustr je 100x viděný. Zelenáč se musí za pochodu učit, aby přežil ve speciální jednotce během mise. Přidanou hodnotu tomu dodává rozbombardovaný Mosul, kde členové týmu nenaráží jen na členy IS, ale třeba i na ozbrojence pod vedením íránského plukovníka a mě celkem potěšili neokoukaní herci, kteří se sice svými výkony nezapíší do filmových dějin, ale rozhodně působili důvěryhodně a to tady stačí. Akce, o které to mělo být především, je slušná, ale je tu až příliš velká snaha působit autenticky, což se ukazuje především při práci s kamerou. Trocha statiky by neuškodila. Samotný konec dokáže vzít za srdce, takže i když se nejedná o kdovíco. Carnahanovi jeho režisérský debut docela vyšel. 70% ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Mosul, Irak. Po ťažkých bojoch sa konečne začínajú obracať sily proti ISIS. Na čele vojny proti ISIS stojí elitný tím SWAT Ninive, ktorý vedie major Jasem. Po tom, čo do svojich radov naverbujú mladého policajta, sa vydávajú na nebezpečnú misiu. Potiaľto fajn. Veľa prachu, špiny, všade číha nebezpečenstvo, nedôvera, deti potulujúce sa ulicami. Bezútešné prostredie, ktoré dokonale vystihuje, čo prináša vojna. Nesadlo mi však „konečné riešenie“ – forma odmeny pre tím SWATU. Možno logické, lebo – čo vojakom najviac chýba... Ale nedostalo sa mi vyriešenia podstaty problému. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Přes rok jsem to měl stáhlé a pořád se k tomu neměl kdybych se na to vůbec nedíval o nic nepřijdu. Irácká jednotka složená z bývalých policajtů jde z místa A do místa B po cestě nabere jednoho poldu a bojuje s Islámským Státem. Největší problém je v tom, že proti nim stojí tak 10 vojáčků a 4 drony a jejich mise spočívá v tom, spoiler , že jdou navštívit manželku a dceru jednoho z nich. Upřímně čekal jsem teda víc a lepší misi tak, že zklamání. 40 procent 20 za ty drony a 20 za ty jména na konci a úvod, které nabídne velké očekávání, které postupně zabije. P.s. co mě pobavilo nikdo nesmí vědět, že jsou Swat a přesto si tam jezdí v džípech s velkým nápisem S.W.A.T. asi jsou všichni debilní a neumí číst nebo nevím. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Název filmu se objeví až na jeho konci. (Duoscop)
  • Již od počátku natáčení bylo členům štábu, ponejvíce hercům Suhail Aldabbach (velitel) a Adam Bessa (policista), vyhrožováno smrtí z řad ISIS. Šlo o videa a různá zlá vyjádření. Film se tedy natáčel za přítomnosti bezpečnostní agentury a byla použita přísná bezpečnostní opatření, například ze scénáře byly vyjmuty všechny zmínky o ISIS. Zdroj výhružek na adresu Adama Bessa byl vypátrán v Turecku. (mnx)
  • Verzia na Netflixe je o 15 minút dlhšia než verzia premietaná na festivaloch v r. 2019. (Wargoo)

Reklama

Reklama