Reklama

Reklama

Mosul

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Irácká jednotka odpadlíků zachrání život mladému policistovi, který se pak přidá k jejich boji proti Islámskému státu tam, kde kdysi bývaly ulice Mosulu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se dá říct, že jsem viděl mnohem lepší válečné filmy, nicméně stejně mě Mosul na konci překvapil svou lidskostí a tíhou okamžiku (stejně jako pro hráče až notoricky známý příběh Spec ops - the line). Rozhodně bych pak neřekl, že ten film vypadá nějak levně a nestojí za moc...ano, je to víceméně malé levné béčko z produkce Russoových, jež zúročili zkušenosti z velkolepějšího akčňáku Extraction, nicméně zvlášť v téhle době sucha mohu doporučit, ačkoliv jsem se osobně nebavil po úplně celou stopáž...70% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Mosul je nakonec "jen" průměrný akčně-válečný film, po kterém by pravděpodobně ani neštěkl pes, pokud by nebyl na Netflixu a pokud by nebyl kvůli angažovanosti bratrů Russoových poslední měsíc propagovaný v komunitě filmařů. Komando jednotka v městě zamořeném ISIS teroristy. Tečka. Nic víc a nic míň. Líbila se mi vyváženost děje/akce a ačkoliv není žádná víceméně odrovnávající, všechny jsou dostačující, jednotka mě sama o sobě celkem bavila i přesto, že jsem k žádné z postav vyloženě nestihl vytvořit vztah a taky potěší autentická arabština. Drsné prostředí, dobrá kamera a dostatečně poutavý obsah, ale finále pro mě bylo vyloženě nudné a nezapadlo mi do celkového obrázku předchozích 90minut. Takhle na jeden zátah dobrá válečná jednohubka, ale moc odvařený z toho teda nejsem. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Militaristický akčňák bez západních hereckých hvězd. Natočen (evidentně) v autentického prostředí ruin poválečného iráckého města. Celý čas jsme s jednotkou místních válečníků, kteří jako jediní navzdali boj s ISIS. A sledujeme jejich misi s utajovaným a docela překvapivým cílem. Mírný ponor do její postav, ale jinak pouze stroze realistická, zaprášená pěšácká akce, vykoupená duchaplnějším, emocionálnějším závěrem. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Štandardný military akčniak v ktorom si parta Iráčanov vyšla na špacírku po polorozpadnutom meste a sem tam sa pripletie do prestrelky so zákernými Islámskymi fanatikmi. Technická stránka je ok. Prestrelky sú v takom tom realistickom štýle s dôrazom na nejakú zmysluplnú taktiku. Členovia komanda majú napriek skratkovitosti akú takú charizmu a tak sa mi úplne neplietli. Má to krátku stopáž, ledva 90 minút bez titulkov. Proste taká typická béčková produkcia Netflixu, ktorá na top filmy tohto žánru nemá. Kto má rád tento typ filmov, tak by mal byť celkom spokojný, ale moja šálka kávy to nieje. 4/10. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Dost jsem se na tento počin z prostředí války s Islámským státem těšil, produkce bratří Russoových naznačovala jistou úroveň kvality, dále pak Carnahan patří mezi zručné scénáristy. Ve výsledku jsem spokojen, to dozajisté, ale na úplnou top kvalitu filmu pár atributů scházelo. Velmi jsem si oblíbil hlavního hrdinu, majora Džasema, z toho herce na každém kroku vyzařovalo charisma, jednoduše se zde kasting vyvedl na jedničku. Ostatní členové kromě mladého policisty nedostali moc prostotu, neboť dost příslušníku írácké SWAT jednotky v průběhu filmu zemřelo (postavy se vyškrtávaly jako na běžícím páse). Jinak akce dost komorní, na druhou stranu realisticky podaná. Vybombardované okolí města Mosul, ty porozpadlé budovy, to vše přidávalo na nesmírné atraktivitě samotnému snímku. Ten jediný, ale slušný zvrat s nastraženou bombou mě fakt překvapil. Úplný závěr nezklamal. Řemeslně precizní záležitost, ale na ten pomyslný piedestal fakt něco chybělo. Za mě silné tři hvězdy. 7/10 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Verzia na Netflixe je o 15 minút dlhšia než verzia premietaná na festivaloch v r. 2019. (Wargoo)
  • Na jednom vozidle Hummer jednotky S.W.A.T je instalován předválečný československý kulomet vz. 37. (SsgtJira)
  • Film je natočen dle skutečných událostí, které se staly během velké operace „We Are Coming, Nineveh“ v roce 2016. Byl to právě Nineveh SWAT Team, který jako jediný Mosul neopustil z důvodu obav o jejich rodiny, které ve městě žily. Trvalo 4 roky, než byl Mosul osvobozen a během celé té doby bez přestávky bojovali proti Islámskému státu. (UncleMorty)

Reklama

Reklama