Reklama

Reklama

Díra

  • Španělsko El hoyo (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Vězni v horních patrech se najedí lépe než ti dole, na které zůstanou jen zbytky. Jeden muž se snaží prosadit změnu, aby všichni měli dostatek. (Netflix)

Diskuze

Vondrs

Vondrs (hodnocení, recenze)

tak já nevím voni se v tom netflixu snad už úplně zbláznily jak někdo může chtít takovej film vůbec shlídnout natož se naněm jakýmkoliv způsobem podílet vždyť je to jenom vo tom že tam jezdí platforma s jídlem a kdo má tu smulu že je v nějakým 250tým patře tak žere spoluvězně nebo se zabije a kdo je třeba v šestým patře tak vymejšlí způsoby jak by se dostal ven a přitom je způsob tak jednoduchej sednou na platformu sjet až dolu a pak počkat až se platforma vrátí nahoru protože věřím tomu že jak nám nevysvětlili na jakým principu funguje pohon té platformy tak by byly schopný to udělat tak že i když se ta platforma vrací rychlostí "300km/h" tak by to určitě člověka při tý rychlosti nevyhodilo a ne fláklo to sním na nultým patře o strop

Neji1453

Neji1453 (hodnocení, recenze)

Majo.evans

Možná si nepochopil smysl kapitalismu (což kapitalismus není forma vlády, ani ideologie, ale systém, když už srovnáváš s komunismem, tak mluv o demokracii, nikoliv kapitalismu). Alespoň ta evropská demokratická společnost je založena na tom, že mají všichni rovná práva, právo na základní lékařskou péči, právo na základní vzdělání, právo na svobodný názor, právo svobodně vycestovat, právo na to vykonávat práci jakou chceš, dokonce i právo na to nemít práci vůbec žádnou. Taková práva si v komunismu neměl.

Chlubíš se tu tím, že máš vysokou školu, která ti evidentně příliš nedala, když srovnáváš absolutně nefunkční ideologii jakou je komunismus s kapitalismem (což můžeš pouze s demokracií, jak bylo mnou zmíněno výše) a tvrdíš, že v komunismu se měla střední třída lépe. Jak lépe? Všichni byli stejně chudí a žili v nedostatku, bez práv a základních potřeb? Bez možnosti žít a pracovat ta jak chci já a ne jak chce režim? Všichni žili ve lži, jak se ti na západě mají špatně, zatímco tomu bylo přesně naopak, systém založený na lži, na iluzi není dobrý systém vůbec pro nikoho...

Naopak tento film opět potvrzuje, že komunismus prostě nikdy nemohl fungovat, protože ti nahoře si pro sebe uzmou ty největší výhody a dolu pošlou prázdný stůl, tedy zbytek společnosti zůstane chudý. Bohatství nikdy nemůže být rovnoměrně rozděleno, a proto je nejdůležitější, aby každý dostal stejnou šanci na to se dostat nahoru, to ti jiný než demokratický systém dneska nenabídne, tak o čem se tu bavíme?

Zároveň je zde dobře znázorněno, že hloupí lidé jsou jako zvířata, pro jejichž kontrolu je nutný řád a pravidla (primárně pro ně), aby je systém mohl řídit, protože oni zkrátka musejí být někým ovládáni. Jsou to ovce, které potřebují svého pasáka, bez kterého jsou ztraceni, proto hloupí lidé volí Babiše a podobné autoritářské osobnosti, protože v tu chvíli cítí, že jsou někým vedeni, že na svůj život nejsou sami. Tohle inteligentní člověk, který je schopen si kvalitní život zajistit sám pochopitelně nepotřebuje.

Uživatel Neji1453 smazal svůj příspěvek.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

marlboro

marlboro (hodnocení, recenze)

Stoupové jste vy dva špekulanti. Koukněte se na to ještě párkrát, ať už to konečně pochopíte.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

PanWolf55

PanWolf55 (hodnocení, recenze)

Jako možný vysvětlení to je. Kdyby ten dědula se Samurajem plus řekl, že hledá dceru, tak by to mohlo znamenat, že ona hledá symbolicky sama sebe. Teda to, čím byla dřív. Myslím ale, že řekl, že tam hledá syna. A ta s tím čoklem řekla, že tam šla asiatka dobrovolně, aby udělala kariéru a pak jí tam z toho hráblo. Ta symbolika obětování pro vyšší princip je patrná, ale ta reinkarnace mi přijde nepravděpodobná. Jiný vysvětlení mě ale nenapadá.

PanWolf55

PanWolf55 (hodnocení, recenze)

marlboro

Tak proč mu to nevysvětlíš ? Na tom co říká něco je. Na druhou stranu, od tebe žádné vysvětlení příběhu nepřišlo. Jen prázdný kecy. On reagoval na někoho, kdo se ptal jak má ten film chápat. Prej Stoupo :D

marlboro

marlboro (hodnocení, recenze)

Dedukuješ o mě akorát kraviny, já ten film pochopil dobře hned, ale ty blbečku ani nevíš, kolikrát jsi to viděl. Tak prosím drž hubu a pracuj s fakty.

na příspěvěk reagoval PanWolf55

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

tibmattm

tibmattm (hodnocení, recenze)

Nu.Fylyp

Len som nepochopyl jedno a to, tu zenu co kazdy den chodila dole hladat svoje dieta. A teraz sa pytam, dole sa dostat musela lebo na dalsi den isla zhora znova dole, ako je potom mozne ze ju nenasla? A ked sa dostala dole znova sa vyviezla uplne hore? Az tam hore ku kucharom?? Lebo silne pochybujem ze by vedela v tej rychlosti vyskocit vcas :) A potom je tu moznost uteku ved ten co je uplne dole a je bez jedla, tomu nic ine neostava len ist hore :) predsa nema co stratit :) mohlo to byt kus viac technycky prepracovane inak zaujimava myslienka to bola.

Fritaaa

Fritaaa (hodnocení, recenze)

SPOILER:
Ten konec je totiž hrozně debilní. Nechápu, proč upustili od toho dortu. To by dávalo smysl, že se na první patro vrátí jídlo. A ti lidi by si řekli, hmmm aha. Ale ti lidi v prvním patře neví, že ta holka přijela z posledního. Mohla přijet z dvacátého patra, že jo. Oni neví, že přežila v posledním patře, protože se k ní dostalo jídlo. Ale jídlo by se vždy vrátilo z posledního. Takže to není dobrá zpráva   A nikdo mi neříkejte, že za ty roky ještě nikdo nesjel dolů a nevyjel nahoru, že to nikoho nenapadlo. A proč se u té holky nezačalo ochlazovat nebo oteplovat? A to byla celou dobu v posledním patře? A proč ji matka nenašla, když jezdila sem a tam? Jako wtf? Mi to přijde, jako by scénárista dopisoval poslední stránky a najednou za ním někdo přišel, ten papír mu vytrhl z ruky a dopsal to on  Prostě kdo tohle udělá svému filmu?

na příspěvěk reagoval marlboro, tibmattm

Uživatel Fritaaa smazal svůj příspěvek.

Uživatel Fritaaa smazal svůj příspěvek.

goodnic

goodnic (hodnocení, recenze)

Mě ten systém se žrádlem, připoměl Rusko, tam taky nejluxusnější jídlo má Putin a oligarchové, a obyčejní rusové jsou to dno kam se dostanou leda taky zbytky co nikdo nechce,. takže ten vertikální žrádlovej systém mě naprosto fascinoval. Jinak je to hodně chtyrej biják, to se musí nechat, koncem se teda na to hodil trošku bobek, ale ten zbylej čas je v richtigu.

JADIM

JADIM (hodnocení, recenze)

Spoiler: Podľa tohto článku je ten koniec vysvetlený tak, že malé a nevinné dieťa môže zmeniť fungovanie väznice, ale on už nie. Niečo také, ako slogán "Deti sú naša budúcnosť." :)

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

JADIM

To skakani po jidle je naprosto prirozene. Lide nemaji cas myslet na druhe kdyz maji omezenou dobu na to se najist. Skakame po jidle v zapadni spolecnosti kazdy. Napriklad to ze pro nedostatek casu a trpelivosti letame letadlem nebo jezdime sami autem cimz nicime prostredi lidem "dole". ;)

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Lidi ji napriklad i normalni clovek co skonci na mori bez moznosti zachrany. Pocit konce v cloveku vyvola to nejhorsi. Doporucuji si neco zjistit o podobnych experimentech. Napriklad Stanfordsky experiment. I v obycejnem cloveku se najde dost krutosti (a to horsi nez je kanibalismus protoze to provadi zivemu jedinci). ;) Takze nikdy nerikej nikdy. Ja take nevim zda bych neco udelal nebo ne. Nikdy jsem v te situaci nebyl. I kdyz ja to mam aspon vyresene co se tyka lidskeho konce. Nemel bych potrebu takto jednat kdyz neberu smrt jako konecnou. :) Na druhou stranu naprosto rozumim tem co chteji "prezit"...

Uživatel Nu.Fylyp smazal svůj příspěvek.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Nu.Fylyp

Nu.Fylyp (hodnocení, recenze)

nehovorím, že som ochotný žrať ľudí ..hovorím, že tvrdiť to, že určite by som ich nejedol lebo sa predsa poznám nie je na mieste pretože v takej situácii som nebol

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Reklama

Reklama