Reklama

Reklama

Díra

  • Španělsko El hoyo (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Vězni v horních patrech se najedí lépe než ti dole, na které zůstanou jen zbytky. Jeden muž se snaží prosadit změnu, aby všichni měli dostatek. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (610)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Spočiatku veľmi zaujímavé, ale s pribúdajúcimi minútami som chcel čosi viac, ako len dobrý nápad s originálnym väzením a neobvyklým stravovaním. A práve tu je zakopaný najväčší problém filmu, pretože je lepšie sa v logike nevŕtať. Ako funguje výťah, ktorý nemá žiadne vodiace koľajnice? Hydraulika , piesty? Na takú výšku?? 6m jedno podlažie x 250 poschodí, len väzenských to je viac ako 1500m výšky!! Zaujalo ma to, ale vedel som, že to bude bomba len v prípade, že záver bude mimoriadny, lenže nič mimoriadne sa nekonalo. "Odkaz" pre tých dole bol skutočne trápnym ukončením filmu. To chceli byť múdrejší než divák? Vlastníci alebo štát nevedia ako funguje ich vlastné väzenie? Nezodpovedaných otázok by bolo viac, ale je to zbytočné, pretože tento film mal režírovať niekto, kto nám podá dokonalý a ucelený obraz o systéme, pravidlách, období v ktorom sa odohráva, väzení celkovo, nielen výsek nejakej zaujímavej časti. 60%. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Být tam vysvětleno nebo alespoň nějak naznačeno, jakým způsobem se ti lidé (ve spánku?) přesouvají na jiná patra, dal bych o hvězdičku víc. Samozřejmě lze namítnout, že film je alegorie, takže to není podstatné. Na to však bylo ostatním aspektům života v Díře věnováno příliš mnoho pozornosti, než aby se zrovna tenhle detail dal jen tak odmávnout. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Šťavnatý iberský gastrospeciál o elegantním řešení nejpalčivějších problémů veřejného stravování a delikatesní sociologická studie o tom, jaké dobroty se servírují na úplném dně humanity. Audiovizuální důkaz, že i sebeidealističtějšího intelektuála dona Chichota, hozeného mezi bandu zhovadilých větrných mlýnů, ten smích nakonec přejde, a on pochopí, že ten komunismus prostě nevybuduje, protože dělnická třída je banda omezených animálních zkurvenců s mimořádně vyvinutým pudem pro vlastní trika. Dialogově velmi kalorické, téměř geniálně naservírované, plné originálních masitých nápadů, a tak je hrozná škoda, že šéfkuchaři na závěr bouchla trouba a ta krásně promaštěná díra vyústila do hajzlu. Konkluze, že symbolem a řešením radikální systémové změny je náhlá mongoloidní holčička jedoucí výtahem nahoru, je absolutně sofististikovaný metamfetaminový myslomrd, který vám málem chuťově dokurví celou předchozí hostinu. A to se v hájkuzin prostě musí ztrestat odnětím minimálně jedné myšulínské hvězdy. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Díra mi udělala velikou radost. Neotřelý jednoduchý nápad převeden do filmu celkem naturalistickou podobou, který navíc koupil Netflix a minimálně v celé Evropě dosti zviditelnil. 90 minut uteklo jako voda a musím přiznat, že jsem dlouho nic tak originálního neviděl. Ano, vzpomenete si na Saw, Kostku a další, ale španělské Díře dejte šanci...9,5/10 ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Přijde mi až úražlivý zmiňovat v souvislosti s touhle generickou fušeřinou Bongovy filmy. Vždyť to v sobě nemá ani zbla invence, jen tu nejvíc obvious společenskou metaforu, kterou to asi třináctkrát různými rádoby hlubokými způsoby popíše, aby si i ti nejvíc basic diváci mohli doma říct "Teda mámo, to byl ale mindfuck!" Podle hodnocení čekáš panna cotu, ale spadne na tebe hovno. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (11)

  • Film byl natočen chronologicky, protože Ivan Massagué (Goreng) musel během šestitýdenního natáčení zhubnout 12 kilo, aby ukázal své fyzické chřadnutí. (Maulincio)
  • Filmaři postavili dvě stejná patra, která si následně předělávali podle vlastních potřeb. (Yoshimitsu)

Reklama

Reklama