Reklama

Reklama

Calm with Horses

  • Velká Británie The Shadow of Violence (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Bývalý boxer Douglas „Arm“ Armstrong (Cosmo Jarvis) se stal obávaným vymahačem rodiny Deversových, která obchoduje s drogami, a zároveň se snaží být dobrým otcem svého autistického syna. Armova loajalita, rozpolcená mezi těmito dvěma rodinami, je podrobena zkoušce, když je poprvé požádán, aby zabíjel. Jedná se o adaptaci stejnojmenné povídky ze sbírky „Mladé kůže“ od Colina Barretta. (mac000)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (15)

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Na tento typ filmov o outsideroch spoločnosti mám jednoducho slabosť, zrejme preto, že ani so mnou sa život nikdy nemaznal a preto to viem viac precítiť. Rovnakú ako na filmy s atmosférou, ktorá chytí za gule a nepustí, myšlienkou, ktorá nevyšumí do prázdna, hudbou, ktorá sa vryje do srdca a hereckými výkonmi pod kožu. Naozaj neviem, čo by som mu mohol vytknúť, snáď len to, že z traileru mal človek pocit, že ho čaká väčšia divočina. Nie žeby film nebol miestami dosť surový, to nie, ale vo svojej podstate sa jedná o veľmi citlivý, komorný snímok jedného dobráka, ktorý sa vinou okolností a vplyvom prostredia stal niečím iným, horším, no napriek tomu si v zásadnej chvíly dokázal uchovať svoju ľudskosť. A ak niekto povie, že mu na konci nevypadla slza, je to hnusný klamár, alebo sa narodil so zlatou lyžicou v hube a o prebíjaní životom vie asi toľko ako ja o kvantovej fyzike. ()

Troniq 

všechny recenze uživatele

Syrová atmosféra jako sám venkov Irska. Celá ta zvířecí divokost a zároveň i ukrutně nudný klid zapadákova, který má pod palcem klan nebezpečnejch vyvrhelů byla až hypnotická kombinace společně s prázdnou krajinou, jejíž skalnatý břehy ohlodává studená voda příboje. Hlavnímu troubovi musíte fandit, i když ho osud už hezky pěkně zlámal v bezemočního mlátičku a stroj na vykonávání špinavý práce. Na snímku oceňuju hlavně fakt, jak dokonale vykresluje ty vážně špatný charaktery některých postav a zároveň z nich nedělá velkoplátnový záporáky, kterým skoro až "nadlidský" role nejde moc uvěřit. Takhle si filmový špinavce představuju. A stejně tak i procítěný závěr, místo stylu "Rambo" zúčtování, protože vnímavého diváka zasáhne mnohem víc, než se může zdát... ()

Reklama

Qitek 

všechny recenze uživatele

Atmosféricky silnej výkop debutujícího Rowlanda, s naprosto skvělým obsazením (Cosmo Jarvis a Ned Dennehy rozehrávaj přímo koncert) a hudbou, který v závěru překvapuje projevem hlavní postavy s velmi citlivou a herecky i režijně procítěnou odbočkou, namísto krvavého zúčtování. Nádhera jak prase. Nicku Rowlande na tebe si dám bacha. Naprostej diamant. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Big heart and loyal skin. To první se do toho dá, to druhé nastaví.. Zajímavá oscilace mezi sociálním dramatem a rustikální gangsterkou vzešlou z irské divočiny. Míří to odhadnutelným směrem, nicméně míra násilí ve finále překvapí. Olezlý Dennehy, Jarvisova býčí šíje i Keoghan, který je tradičně na přesdržku, to zodpovědně táhnou, ale přiznejme si, že bez elektroniky Blanck Mass by to čerpadlo emocí jelo na poloviční výkon.. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama