Reklama

Reklama

Calm with Horses

  • Velká Británie The Shadow of Violence (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bývalý boxer Douglas „Arm“ Armstrong (Cosmo Jarvis) se stal obávaným vymahačem rodiny Deversových, která obchoduje s drogami, a zároveň se snaží být dobrým otcem svého autistického syna. Armova loajalita, rozpolcená mezi těmito dvěma rodinami, je podrobena zkoušce, když je poprvé požádán, aby zabíjel. Jedná se o adaptaci stejnojmenné povídky ze sbírky „Mladé kůže“ od Colina Barretta. (mac000)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (15)

ink flo 

všechny recenze uživatele

Syrová minimal atmo gangsterka z irské pustiny. I když vpodstatě je to spíš komorní drama o jednom pomalejším bývalým boxerovi, kterýho využívá/zneužívá místní mafiánská rodina na špinavou práci, a kterej se snaží najít cestu ke svýmu autistickýmu synovi a jeho matce. Celý to stojí na výborných hereckých výkonech (Barry Keoghan je od "Zabití posvátnýho jelena" jedním z nejvíc znepokojivých herců v branži :-)) a hudbě od Blanck Mass. Někdy vám nejvíc sednou filmy, od kterých nic nečekáte. ()

Reklama

Troniq 

všechny recenze uživatele

Syrová atmosféra jako sám venkov Irska. Celá ta zvířecí divokost a zároveň i ukrutně nudný klid zapadákova, který má pod palcem klan nebezpečnejch vyvrhelů byla až hypnotická kombinace společně s prázdnou krajinou, jejíž skalnatý břehy ohlodává studená voda příboje. Hlavnímu troubovi musíte fandit, i když ho osud už hezky pěkně zlámal v bezemočního mlátičku a stroj na vykonávání špinavý práce. Na snímku oceňuju hlavně fakt, jak dokonale vykresluje ty vážně špatný charaktery některých postav a zároveň z nich nedělá velkoplátnový záporáky, kterým skoro až "nadlidský" role nejde moc uvěřit. Takhle si filmový špinavce představuju. A stejně tak i procítěný závěr, místo stylu "Rambo" zúčtování, protože vnímavého diváka zasáhne mnohem víc, než se může zdát... ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Hodně mi to připomnělo jedny z prvních filmů s Mickey Rourkem, kde obyčejný člověk zahnaný na okraj společnosti hledá sám sebe a přehodnocuje svůj život, když už je pozdě. Takový člověk ten život nakonec přehodnotí, uzná, že posral, co se dalo, protože se mu v mládí nechtělo na Harvard a udělá to nejlepší, co se dá v daném časovém presu udělat: vžene svým finálním rozhodnutím slzu do oka citlivého diváka. Jelikož se mezi tyto diváky také počítám, dávám tomuto filmu 4 hvězdičky. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Atmosféricky silnej výkop debutujícího Rowlanda, s naprosto skvělým obsazením (Cosmo Jarvis a Ned Dennehy rozehrávaj přímo koncert) a hudbou, který v závěru překvapuje projevem hlavní postavy s velmi citlivou a herecky i režijně procítěnou odbočkou, namísto krvavého zúčtování. Nádhera jak prase. Nicku Rowlande na tebe si dám bacha. Naprostej diamant. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama