Reklama

Reklama

Renovátoři rezavého šrotu

(seriál)
  • Česko Mechanici z Rust Valley (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Na úpatí Skalistých hor se nachází jedinečná komunita automobilových fanoušků, známá také jako Rezavé údolí. Nemůžete ji přehlédnout, protože kam až oko dohlédne, jsou hektary a hektary vrakovišť starých a opuštěných aut. Renovačních dílen je tu spousta... a stejně tak i jejich pestrých a charismatických obyvatel, kteří využívají své působivé dovednosti a zkušenosti k restaurování, výměně a prodeji klasických automobilů, kdy z hromádky šrotu dovedou vytvořit sběratelské poklady. (Viasat)

(více)

Recenze (23)

Vojta.H.6189 

všechny recenze uživatele

Obyčejná TV show. Avery a jeho tupej smích v každé příležitosti mně vadí, neschopnost a vidláctví též. Mike a jeho vsuvky o tom jak krachují a nemají peníze 5x v každém díle je těžce otravné. Jeho syn, co tam chodí v kšiltovce, svetru a tričku a nikdy není špinavý mně vadí. Celé je to jen a pouze obyčejná tupá show, divák se nedozví o renovaci aut téměř nic. Místo toho je téměř v každém díle nějaká fejková jakože překážka, která je 5 minut před koncem vyřešena, často totálně tupé banality, jen pro show a napětí. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Oddechová dokumentární záležitost, v níž sledujeme partu sympatických vidláků (Avery!) renovující stará americká auta. Pokud jste fanoušky "muscle cars" a motorů V8, Rust Valley Restorers je přesně to pravé co hledáte. (Netflix) ()

Herzeleid 

všechny recenze uživatele

3 hvězdy jen za formát přestaveb, který mám rád. Jinak by to byl skoro odpad. Oba maníci jsou solidně jebnutý a těch keců, to je peklo. Z kamery je taky občas až nevolno a celý jejich business je dost o náhodě a taky pěkná fušařina. ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

První řada byla dostatečně trhlá a zábavná. Bylo zde i vcelku pár pěkných kousků, tedy American Clasic Car. Druhá řada ale spíše sází na potrhlost Mika a potažmo celé party. Auta jdou tak jaksi bokem a jsou spíše kulisou. Uvidíme co třetí řada. Doufám, opravdu, že půjde opět více o auta. ()

zdenur 

všechny recenze uživatele

Super oddechovka, příjemní lidi, super hlášky a moudra, hlavně od Averyho. Hodnotím kladně i jako laik, který rozeznává auta hlavně podle barvy. ()

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Je to dobrá oddechovka, něco jako býval Pimp My Ride - kde středem pozornosti nejsou auta (to je jen zástěrka), nýbrž Mike, Avery a jejich kamarádi. Jsou to sympaťáci jak hrom, ale možná jen herci, protože kolem těch aut skoro celou epizodu jen chodí a nakonec z garáže vyjede perfektně zrestaurovanej veterán. Pro tenhle seriál jsou charakteristický záběry jásání, když konečně naskočí motor - jsou v každý epizodě a taky poukazují na neprofesionalitu. Bohužel je to natočený jako pro idioty → každou informaci zopakovat a zdramatizovat. Cílová skupina - americký důchodce. Ten skutečně ocení podtext - že auto symbolizuje člověka. I když bylo vyrobeno před desítkami let, je zrezlý a v dnešním světě zdánlivě nestojí za nic, stačí trochu přeleštit a jeho hodnota vzroste několikanásobně. ()

Slavomír 

všechny recenze uživatele

Mestečko v Britskej Kolumbií, kde je folklórom dvor obrastený burinou zaprataný kdejakými kokotinami, medzi ktorými hrdzavejú staré americké klasiky. Zanedbaní vidlácki mechanici smrdia už z obrazovky, napriek ich "svojskosti", je to sympatická banda so šikovnými rukami s nadšením pre vec, aj keď vyzerajú, že každý chová pod predkožkou mäsiarky, vaňu poznajú len z obrázkov a ich partnerky od nich dostanú na výročie namiesto kytice syfilis a karfiol na pysky. Mám rád tieto ušmudlané sedlácke odyseje, kde nakoniec ide len o výsledok a nie o to, kto je ako hustý, "kúl", "in" a podobné píčoviny. Dobre sa to pozerá, je to nenútené a primitívne zábavné. V dobe, kde už aj obyčajný holič je "bárber", umývač auta "detailer" je to milé osvieženie. Chvalabohu do toho Netflix nenavrúboval žiadnu trans-bi-buzerant-farebnú linku, čo znamená, že tým sráčom budem naďalej odvádzať výpalné... ()

fridge 

všechny recenze uživatele

Je to jako Orange County Choppers, ale se starýma autama a vidlákama. BOZP samozřejmě nikomu nic neříká. :) ()

zipacna 

všechny recenze uživatele

Není to špatná oddechovka, ale někdy jsem se musel chytat za hlavu, jak Mike prostě neumí hospodařit a jaký je ten kanadský DeVito prostě vidlák a patlal. Fakt se divím, že ještě nezkrachovali. Hodnotím po první sezóně a kousku druhé. Každopádně je to ten lepší materiál z Netflixu. ()

marek29 

všechny recenze uživatele

To tak pustíš Netflix, padne ti do oka seriál o restaurování amerických veteránů a najednou seš ve druhé sérii, ani nevíš jak :D nedokážeš si představit usínání bez dredů Mika & smíchu Averyho, prostě pusť si první díly a pak si řekneme. ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Při prvním pohledu na upoutávku jsem si řekl: "Dee Snider nasadil dredy a opravuje auta? Kašlu na to." Pak jsem ale shlédl pár dílů a musím říci, že ač jsem viděl mnoho seriálu o úpravách, přestavbách a stavbách aut, tenhle je na úplné špičce. Takže jsem tohle dílko shlédl celé a těmhle chlapům tu práci, emoce a trable věřím. Michael Hall má sice problém s nezadržitelným nutkáním kupovat staré vraky, ale sledovat cvrkot v jeho dílně a život v jeho okolí je zábava. Takže zatím tři řady a těším se na další. ()

km_ 

všechny recenze uživatele

Tyhle vidlácké reality TV z History a Discovery channelu mě prostě berou. Nejde to brát vážně, protože by si člověk musel ustřelit hlavu, ale tohle je prostě Amerika. Polovina lidí je jak na kokainu a druhá polovina kýve do rytmu. Stejně tak je to tady s touhle show. Neskutečný vidlácký patos nepřekvapí, v podstatě se točí dokola průsery a silácké předvádění mixlé s emotivními rodinnými historkami a poučkami o tom, jak správně dělat byznys. Ve výsledku je těžké hodnotit celkový dojem, protože to prostě není kvalitní kinematografie, ale současně to člověka zaujme a dokouká. ()

knoxvile 

všechny recenze uživatele

Tohle na mě vykouklo na Netflixu a příjemně překvapilo. Kdo má rád stará klasická americká auta a V8 pod kapotou, tomu se to bude líbit. O nic jiného tady nejde. Ulítlé a trochu přiblblé charaktery RUST BROS to jen celé dokreslují. ()

UncleMorty 

všechny recenze uživatele

Narovinu musím říct, že po všech těch záplavách "Custom" build shows mi konečně přijdou Rust Valley Restorers jako skutečně projekt, který má hlavu a patu. Jistá záruka kvality v podobě History channelu (byť v ČR je serial dostupný skrze Netflix) je na kvalitě neskutečně poznat a narovinu můžu říct, že po Grand Touru je tenhle počin druhou nejkvalitnější motoristickou show na světě. Nejde především o to, že je celá serie o stavění přeleštěných nesmyslů ve stylu autíček hot wheels, ale především o motoristické kultuře v kanadě a o tom, že vlastnit Restoring Workshop není sranda, ale tvrdý byznys s nejistou budoucností. ()

Matulko_ 

všechny recenze uživatele

Ono je to stále tak trochu o tom istom, ale to je vždy aj moja objednávka z indického bistra a som spokojný. Všetci tí ľudia sú tam strašne zlatí, a hoci viete už vopred, kto čo povie a urobí, tak im to prajete. Aj keď slová ako „zodpovednosť“, „bezpečnosť“ či „racionalita“ sú im asi tak blízke, ako je blízka emisná norma EURO 6 Dodgu Coronet z roku 68... ()

Puskin 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát 4 hvězdy, protože od druhé řady jdou auta trochu stranou, ale po posledním dílu třetí řady zvedám na 5. Humor a vzájemné popichování ústřední dvojice mě celé tři řady ohromně bavilo a na konci jsem zjistil, že mi tihle chlapi přirostli k srdci. A nejen oni, ale i celková atmosféra a život v Rust Valley. To, jak se sousedé a konkurenti dobírají a dělají si naschvály, ale zároveň si, často nezištně, pomáhají, když je potřeba. Prostý, drsný, ale přitom krásný život maloměsta, ze kterého se ještě nevytratilo to hlavní - vzájemný respekt a myšlenka, že člověk si má jít za svými sny, protože nikdy neví, jak dlouho tady ještě bude. ()

Reklama

Reklama