Reklama

Reklama

Gu jin da zhan qin yon qing

  • Hongkong 秦俑 (více)

Recenze (5)

ladynka 

všechny recenze uživatele

Ta nejlepší možná náplast na zbabranou třetí Mumii. Když pominu druhou, spíše komediální třetinu, tak tenhle snímek vyhrává o několik délek co se týče budování napětí, tempa i dolovaní emocí (závěr v ... mě opravdu dojal). Výpravná akční fantasy - na čínský způsob - jak má být. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem retro a provinilé potěšení v jednom, slavný rejža Yimou Zhang si zahrál se svojí múzou Gong Li v jednom filmu. Dobrodružný akční film, z 30. let, při natáčení hledají hrobku prvního císaře a začínající herečka Lily a císařův komorník Meng se setkají. Velmi pěkná vizuální stránka i po letech, akční stránka už je moc old schoolová, ale film má dobře navazující starou a moderní linku příběhu. Hodně silné 3 hvězdy, ze srandy si to možná nechám, nebylo by od věci, aby Yimou viděl, jak kdysi vyváděl:)) Ve filmu je i lehký humor, nejenom akce, takže svoji cenu to má, ale obávám se, že pro většinu lidí, to bude už beznadějnězastaralý film. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Nechtěl jsem koukat na tento film s německým dabingem, tak jsem si objednal čínské DVD. Protože to šlo přes USA obchod, nakonec jsem čekal čtyři měsíce. Škoda naprosto otřesné ne-kvality obrazu a občas nečitelných forced titulků (anglických). Paradoxně se mi nikde nepodařilo sehnat tu dvou a půl hodinovou verzi, kterou zmiňuje ČSFD, IMDB a Wikipedia, pouze verzi dlouhou 105 minut. První polovina filmu má zajímavé momenty (scéna s deštěm, kde Gong Li hraje na misky s vodou a Čang I-Mou cvičí s mečem), ve druhé polovině pobavily některé scény, které měly blíže k francouzským Návštěvníkům, než Sommersově Mumii. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Anglický název je A Terracotta Warrior. Fantasy postavená na skutečných historických událostech: Mezi nejvýznamnější čínské památky se řadí terakotová (hliněná) armáda ve městě Xi'an. Tu vybudoval ve 3. století př. n.l. císař Čchin Š', který v souladu s taoistickou filozofií usiloval o vlastní nesmrtelnost , přes veškerou snahu mágů a alchymistů o přípravu elixíru nesmrtelnosti však zemřel. Začátkem dvacátého století bylo v jeho Mauzoleu nalezeno 8 tisíc soch válečníků a 600 soch koní z terakoty. Návštěva Mauzolea patří dnes mezi nejvýznamnější turistické atrakce. A tento film pojednává právě o císaři dynastie Qin, který odeslal 500 chlapců a dívek do zámoří aby našli elixír života. Generál Meng porušil královský slib a zamiloval se do konkubíny Winter, jí za to upálili a generála opatlali hlínou a udělali z něj hliněného válečníka-strážce Mausolea, jenomže ten předtím již požil elixír života. Příběh pokračuje o 2000 let později, kdy se herečka Lily Chu v Mausoleu setká s oživeným generálem Mengem, tomu herečka připomíná jeho bývalou lásku, takže se do ní zamiluje, ale přitom i nadále nepřestává střežit Mausoleum před zločinci. Velkolepé akční fantasy o rytířství, něžné lásce a nezdolné víře s nesmírně krásnou Gong Li v hlavní dvojroli, kde není nouze o výborné souboje na ostří meče. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie o setkání dvou věků, současnosti a nejvzdálenější minulosti, kdy se letadlo se slečnou propadne do hrobky terakotového císaře a jeho bojovníků. ()

Reklama

Reklama