Reklama

Reklama

Gu jin da zhan qin yon qing

  • Hongkong 秦俑 (více)

Recenze (5)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Nechtěl jsem koukat na tento film s německým dabingem, tak jsem si objednal čínské DVD. Protože to šlo přes USA obchod, nakonec jsem čekal čtyři měsíce. Škoda naprosto otřesné ne-kvality obrazu a občas nečitelných forced titulků (anglických). Paradoxně se mi nikde nepodařilo sehnat tu dvou a půl hodinovou verzi, kterou zmiňuje ČSFD, IMDB a Wikipedia, pouze verzi dlouhou 105 minut. První polovina filmu má zajímavé momenty (scéna s deštěm, kde Gong Li hraje na misky s vodou a Čang I-Mou cvičí s mečem), ve druhé polovině pobavily některé scény, které měly blíže k francouzským Návštěvníkům, než Sommersově Mumii. ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Ta nejlepší možná náplast na zbabranou třetí Mumii. Když pominu druhou, spíše komediální třetinu, tak tenhle snímek vyhrává o několik délek co se týče budování napětí, tempa i dolovaní emocí (závěr v ... mě opravdu dojal). Výpravná akční fantasy - na čínský způsob - jak má být. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem retro a provinilé potěšení v jednom, slavný rejža Yimou Zhang si zahrál se svojí múzou Gong Li v jednom filmu. Dobrodružný akční film, z 30. let, při natáčení hledají hrobku prvního císaře a začínající herečka Lily a císařův komorník Meng se setkají. Velmi pěkná vizuální stránka i po letech, akční stránka už je moc old schoolová, ale film má dobře navazující starou a moderní linku příběhu. Hodně silné 3 hvězdy, ze srandy si to možná nechám, nebylo by od věci, aby Yimou viděl, jak kdysi vyváděl:)) Ve filmu je i lehký humor, nejenom akce, takže svoji cenu to má, ale obávám se, že pro většinu lidí, to bude už beznadějnězastaralý film. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Anglický název je A Terracotta Warrior. Fantasy postavená na skutečných historických událostech: Mezi nejvýznamnější čínské památky se řadí terakotová (hliněná) armáda ve městě Xi'an. Tu vybudoval ve 3. století př. n.l. císař Čchin Š', který v souladu s taoistickou filozofií usiloval o vlastní nesmrtelnost , přes veškerou snahu mágů a alchymistů o přípravu elixíru nesmrtelnosti však zemřel. Začátkem dvacátého století bylo v jeho Mauzoleu nalezeno 8 tisíc soch válečníků a 600 soch koní z terakoty. Návštěva Mauzolea patří dnes mezi nejvýznamnější turistické atrakce. A tento film pojednává právě o císaři dynastie Qin, který odeslal 500 chlapců a dívek do zámoří aby našli elixír života. Generál Meng porušil královský slib a zamiloval se do konkubíny Winter, jí za to upálili a generála opatlali hlínou a udělali z něj hliněného válečníka-strážce Mausolea, jenomže ten předtím již požil elixír života. Příběh pokračuje o 2000 let později, kdy se herečka Lily Chu v Mausoleu setká s oživeným generálem Mengem, tomu herečka připomíná jeho bývalou lásku, takže se do ní zamiluje, ale přitom i nadále nepřestává střežit Mausoleum před zločinci. Velkolepé akční fantasy o rytířství, něžné lásce a nezdolné víře s nesmírně krásnou Gong Li v hlavní dvojroli, kde není nouze o výborné souboje na ostří meče. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie o setkání dvou věků, současnosti a nejvzdálenější minulosti, kdy se letadlo se slečnou propadne do hrobky terakotového císaře a jeho bojovníků. ()

Reklama

Reklama