Reklama

Reklama

Hra na oliheň - Série 1 (2021) (série)


VIP (S01E07)

(epizoda)
  • Jižní Korea VIPS

VOD (1)

Obsahy(1)

Maskovaný vůdce přivítá VIP hosty a usadí je do první řady. V páté hře někteří hráči neustojí až moc velký tlak. (Netflix)

Recenze (61)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hbitě využiji hry, kterou jsem právě viděl, a prohlásím, že tohle bylo šlápnutím vedle. Což o to, soutěž jako taková byla nervy drásající (pro účastníky) a znovu došlo na to, co a koho jsou hráči ochotni obětovat, když hrají o svůj život. Potud byla má spokojenost značná. Ale proč tvůrci přišli s těmi VIP? Myslím, že každému divákovi musí být od počátku jasné, že se jedná o zábavu pro životem znuděné pracháče, takže nebylo nutné cpát nám to polopaticky až pod nos. Zvířátka byla pro mě prostě otravná, vůbec nic mě na nich nebavilo, a podle mého názoru šlo pouze o zbytečnou vatu, která jen natahovala čas a otravovala mě. / Poučení: Vždycky měj alespoň dvě skleněnky. Pozor na klíšťata. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nám dorazili ví-aj-pí alias oplzlí bachratí gajdžini so zlatými maskami, trošku trápne vtipkujúci o šesťdesiatdeviatke. Samotná hra je o dosť lepšia, silne eliminačné poskakovanie po sklenenom moste, ktoré neprežijú okrem iného mafián, pánbožkár a prebehlícka mrcha. Zostanú Severokórejka, defraudant a (asi) hlavný hrdina. Infiltrant nazbieral dôkazy a pokúša sa ich aj seba dostať z ostrova. Opäť dobrá epizóda, akurát vzrušujúcej zábavy chtiví boháči pôsobia skôr ako veľmi prehnané paródie na záporákov zo starých komiksov. ()

Reklama

Marcos22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

❗SPOILER "Po vynikajícím šestém dílu následuje ten nejslabší. Celý se věnuje v pořadí páté hře "Skleněné nášlapy", která má fatální následky pro řadu v seriálu "významnějších" postav. Poprvé má divák také možnost nahlédnout mezi VIP osoby, které se při sledování hry královsky baví ve stylu Smrti on-line. Ten explicitně vyobrazený vyteklý mozek z lebky byl fakt humáč. Dvě hvězdy." 😕❗ ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady nastal dějový zlom v zákulisí hry, tedy u pořadatelů. Přicházejí takzvaní VIP hosté, ze kterých se vyklubou boháči sázející se na hráče. Klasický motiv hojně používaný i v oblasti honu na lidi. Krapet to však odvádí pozornost od dalšího kola hry, který je o důvtipu, odhadu a zákeřnosti. Napětí neutuchá a stále se u toho tají dech, ale VIP to prostě ničí. V původním znění navíc nepoužívají korejštinu, ale angličtinu, což poměrně kazí od začátku nastavený korejský atmosférický nádech. Celé to vypadá jen jako omšelý doplněk děje. A ani tady Netflix ve své propagandě komunity LGBT nezklamal. I když tentokrát to zrovna moc nevadí. Není to násilně do děje zasazené, jak to jinak bývá. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doposiaľ najlepšia a najnapínavejšia hra. Zdanlivo jednoduchá, ale dá sa hrať aj ako šachy. Len s tým rozdielom, že vypadnutie (resp. spadnutie) figúrky znamená smrť. Bohužiaľ VIP návšteva je skôr otravná a tie zlaté masky sú príšerné. A nepotešia ani ich až príliš jednoduché anglické dialógy. Policajt sa ale činí a jeho línia sa dostáva už dosť ďaleko. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Na začátku epizody stojí Bílý kůň na chodbě a otevírá dveře. Poté, co otevře dveře po své pravé ruce, otevře i ty naproti. V dalším střihu budou ale po levé ruce otevřené už dvoje dveře. (Duoscop)
  • Skla byly ve skutečnosti nad zemí pouhého 1,5 metru, i tak však dokázali herce při natáčení dostatečně vyděsit. (NiWi)
  • Ve hře je 18 párů skla, to znamená, že první hráč měl šanci na to, že uspěje 1 ku 262,144. (NiWi)

Reklama

Reklama