Reklama

Reklama

Jeniffer Marshová (Diane Lane) je svobodná matka ale především agentka FBI, která společně se svým kolegou Griffinem Dowdem (Colin Hanks) pátrá ve dne v noci po lidech porušujících zákony prostřednictvím internetu. Jednoho dne dostanou tip na bizarní stránky, na kterých jejich autor zabíjí nejenom zvířata ale také lidi a to v přímé závislosti na jejich návštěvnosti. Úporná snaha okamžitě vypátrat provozovatele se však mění v beznadějné zjištění, že jejich umístění je prakticky nevysledovatelné… Už vůbec však nemají tušení, že hlavním předmětem zájmu „majitele stárnek“ se stávají právě oni sami… Poté, co se do rukou brutálního vraha dostává také agent Dowd je Marshová nucena spojit síly s místním policejním detektivem (Billy Burke) a najít vraha dříve, než její kolega ve vražedné hře podlehne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (272)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený thriller o morbiditě lidské povahy, o fascinaci cizím utrpením, o ochotě přispět svou troškou do krvavého mlýna něčí bolesti. Málo platné, máme to my svině v sobě a nemyslím, že by film byl vzdálený realitě: určitě by se na stránky se smrtí v přímém přenosu přihlásila spousta úchylů, šmejdů i jinak normálních lidí, nechyběly by cynické až kruté postřehy přihlížejících, zodpovědnost veškerá žádná. Scénář mohl trochu přitlačit na pilu, umím si představit sympatičtější obsazení, inovativnější režii... ale na druhou stranu ani nemám důvod k nějaké zdrcující kritice a plivání žluči. Film byl napínavý jak gaťky s příměsí elastanu, měl myšlenkový přesah, nenudil. Ke čtvrté jiskřičce chybí málo, možná stačilo vypustit to "ty, ty, ty!" na zlé, ošklivé piráty. 67%. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Tak tuctové a průměrné, jak jen to jde. Film má sice zajímavou a slibnou myšlenku, ale rutinní režie z ní nedokázala vytěžit absolutně nic, co by bylo hodné zapamatování. Atmosféra slabá, herci nudní a celkový obraz ani z poloviny tak ponurý a nepříjemný, jako třeba v nápaditém Saw. Prostě další z mnoha thrillerů, které vymizí z hlavy ještě dříve než stačí pořádně vychladnout DVD. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Skratkovitý a šablónovitý triler, ktorý sa snaží scenáristické prázdno a logické lapsusy zaplátať hi-tech finesami a skrytým moralistickým posolstvom o skazenosti ľudstva a zverstvách na internete. Nemôžem si pomôcť,ale Diane Lane mi príde vrcholne nesympatická a ako herečka detto. Hoblit je síce zručný remeselník, to dokázal aj tentokrát, ale vyškriabať tento film z levelu priemeru až podpriemeru sa mu nepodarilo..aspoň nie pre mňa:) ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Těžiště mojeho kladného hodnocení spočívá na dvou pilířích. Tím prvním je vrahův motiv a jeho postupné odhalování v průběhu filmu. Přišlo mi, že jako divákovi mi byl dán ideální prostor pro vlastní úvahy nad tím, jaká je motivace vraha, jednotlivé indicie byly dávkovány ve správném množství ve správný čas a postupem filmu jsem se utvrzoval ve svých potuchách a korigoval je tím správným směrem. Tím druhým pilířem, proč se mi film tak líbil, je ono zamyšlení se nad zvrácenými vlastnostmi lidstva, nad jeho sadistickými tužbami, ukájením se nebo bavením se utrpením druhých. Untracable má opravdu skvělý námět i provedení. Podtržený klasickou thrillerovou hudbou a chladným obrazem převýšil tenhle film moje očekávání. A je mi úplně jedno, co tam je a není originální - když už nic, tak "vražedná zbraň" v podobě počtu návštěvníků internetových stránek je originální dost. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

V kategorii "kriminálek" lepší průměr,ovšem v roce 2008 bych očekával trošku propracovanější scénář,zde byla vidět už jen stokrát provařená zápletka,tentokrát na téma internet. Sympatie a soucítění s postavami Diane Lane a hlavně Colina Hankse bylo téměř na nule a vrah totálně bez charismatu. Podobnost se SAW,asi nebyla čistě náhodná.. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Jedna z obětí se měla narodit 14. června 1955 a zemřít 15. ledna 2008. Ve filmu se tvrdí, že mu bylo 55 let, ve skutečnosti je to však 52 let. (Dr Lizal)
  • V 14:35 si můžeme všimnout,na monitoru PC české vlajky. (DanielW94cz)
  • Některé zbraně používané ve filmu jsou airsoftové repliky zakoupené v místním obchodě. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama