Reklama

Reklama

Premiér

(seriál)
Česko, 2019, 3 h 3 min (Minutáž: 12–26 min)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Sitcomový seriál Premiér je politická satira z prostředí vysoké politiky, který paroduje a vtipně zobrazuje jak se dělá politika, jak se chovají politici a jak kvete státní byrokracie. Fiktivní premiér na fiktivním Úřadu vlády řeší v úřadu strategické i běžné administrativní záležitosti nekompromisně a tvrdě, ale v soukromí se se stává jiným člověkem. Politické situace a řešené záležitosti jsou přizpůsobeny současnému politickému dění a aktuální problematice. Obsahem epizod jsou každodenní politické situace i diskuse o problémech a jejich nestandardní řešení. Vtipné dějové situace, rozhovory, spory a zápletky z prostředí Úřadu vlády i ze soukromí vychází ze skutečného současného politického dění a každodenních problémů politiků. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (688)

Castrator 

všechny recenze uživatele

Ed Wood českého televizního prostoru posunul hranice soukupovského bizáru zase o kousek dál a jestli v tom bude pokračovat (v to doufáme, Jarouši), hodí na sebe stejně jako Jardův velký vzor dámské prádélko a natočí seriál z prostředí českých transvestitů s Jirkou Ovčáčkem v cameo roli. (A s ufuněným Mirdou "chlastám víc, než si myslíte" Kalouskem jako komparsním pohoňovačem). Neuvěřitelná srágora, která dává pojmu gylty pležr úplně nový význam. Zatím jsem viděl čtyři díly a upřímně, je mi líto, že za chvíli budu za polovinou a že to jednou skončí. Něco tak uhnutého se jen tak nevidí. Kdyby Soukup zničehonic začal srát na stůl, tak se nad tím nikdo nepozastaví, protože by šlo o to nejnormálnější, k čemu by v tomto seriálu (?) došlo. Mažu odpad a dávám za pět, génius musí být doceněn. Bravo! ()

evilmind odpad!

všechny recenze uživatele

Soukup je regulérně psychicky nemocnej člověk. Protože jen úplnej blázen si může myslet, že tohle je sitcom. Drtivá většina je Soukupův blábolivý monolog, jako z ostatních pořadů, naprosto není poznat mezi Soukupem - hercem a Soukupem v jiných rolích. Čekal jsem nějaký hodně trapný vtipy, ale on se o ně ani nepokouší?! WTF. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Soukup a hrad, to jsou ingredience na pořádně sračkovou polívku. Jaroušek patří do tý nadutý sorty lidí, která považuje sama sebe za dokonalý a neomylný, tudíž veškerou kritiku považuje za zášť a závist hejtrů. Má to svý výhody a nevýhody. Tolik komickou postavičkou je právě proto, že si přes ego nevidí na šulina a jakákoliv sebereflexe je pro něj termín, o kterým v životě neslyšel. Ovšem i přes povznesení se nad obrovskou malost Barrandova se Premiér vymyká veškerým myslitelným měřítkům a pochybuju, že u něj existovala jakákoliv postprodukční úprava (pokud jí nedělal Soukup sám, haha). Častý monology ústřední existence totiž postrádají jakoukoliv logiku, odkazujou na čistě aktuální a subjektivní postoje osoby, kterou zase tolik lidí nezná a navíc jsou to monology pronášený specifickou hovorovou mluvou, jejíž atraktivita i sdílnost se rovná zdechlý makrele. Ve finále z toho leze nepopsatelně nudná, strohá, bezradná křeč, u níž si budete často říkat CO? v závěsu s PROČ? Satirou ovšem Premiér skutečně je, byť na poli, na kterým to Soukup určitě nezamejšlel - ukazuje názorně dobře, nakolik omezení a neprofesionální neschopové se můžou vyskytovat v mediálním, potažmo politickým prostoru. ()

noriaki odpad!

všechny recenze uživatele

Nepatřím k lidem kteří sledují TV Barrandov, tím méně k těm, kteří ze Soukupových programů nikdy neviděli ani minutu, ale mají nutkavou představu pronášet o nich plamenné proslovy a ostentativně se pohoršovat. Tohle je ovšem strašná bída. Scénář bych možná omuvil za předpokladu, že ho Soukup vymýšlel rovnou na place. I pak by působil strašně hloupě a jalově, ale připsal bych mu bod za odvahu. V dialozích se snoubí nedostatek soudnosti s naivní a křečovitou snahou předat politické poselství a světonázor. Jako proč ne, takové seriály se už zase objevují. Bohužel každý není Kolečko aby to nějak lidsky napsal, nebo Prušinovský, aby to slušně zrežíroval. Alespoň narážka na Nespekt a věta v níž je čtyřikrát Rusko, mě pobavila. Pokud to vůbec jde, herecké kvality jsou ještě níž. Úplně nejhorší je sám protagonista, který má sice mnohahodinovou průpravu před kamerou, ale vypadá před ní naprosto ztraceně a zoufale strojeně. Tohle se nedá sledovat ani z recese. ()

alchac odpad!

všechny recenze uživatele

House of Farts. Zvědavost a zřejmě latentní sklony ke koprofilii mě ponoukly zhlédnout první díl, což jsem i se silným sebezapřením vydržel něco málo přes tři minuty, následně to zvěrstvo zde poslal do senkruvny, ovšem poté se ve mně kromě žaludku hnulo i svědomí a pro zachování objektivity se kousnul, zhluboka nadechl, skočil do těch sraček šipku a protrpěl tu hrůzu až do hořkého konce. Pokud někdy dostanu nutkání pohledět na další díl, tak si raději napřed do predele narvu skelnou vatu, vyšňupnu dvě lajny mleté Trinidad Morugy, oči si vypláchnu louhem a spolykám metr žiletkového drátu a i tak se bojím, že muka způsobená Soukupem to násobně přebijí - promítat tohle do éteru už podle mě naplňuje skutkovou podstatu teroristického útoku. Což mě přivádí na zajímavý nápad - prodal bych seriál CIA, která by jej všem zadrženým tenoristům pouštěla s arabskými titulky. Přeživší by do týdne u Bašára škemrali o doživotní pobyt v Sednáje, parrilla a waterboarding inclusive. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Seriál se do 24 hodin po svém uvedení na TV Barrandov dostal na 1. příčku žebříčku nejhorších seriálů na ČSFD, kde se mu podařilo sesadit soap operu Mladí a neklidní (od r. 1973), která si ji držela řadu let. (L_O_U_S)
  • V čase 2:30, kdy hraje Jaromír Soukup dvojroli, je vidět místo střihu, v němž se oba natáčecí obrazy překrývají. (David7)
  • V jedné z epizod Soukup paroduje Andreje Babiše – mluvou i vzhledem, ale stále vystupuje jako Pavel Diviš. Bez vysvětlení tak jeho postava změnila chování a vzhled. (Bernyz)

Reklama

Reklama